Duphaston a depresie: Má niekto skúsenosti s hormonálnou liečbou?
Ahojte,
minulý rok som brala asi pol roka duphaston a okrem neho mala zopár injekcií s progesteronom, čiže dajme tomu, že trištvrte roka som mala hormonálnu liečbu kvôli nepravidelnému menzesu.
Vtedy som to nepripisovala liekom, proste som si myslela, že mám hrozne obdobie a rúca sa mi život. Teraz už viem, že som asi mala nejakú slabú depresiu (celý december som preplakala, boli možno 3 dní,kedy som bola ok atď).
Začala som chodiť na terapie a pomohlo mi toto + vysadenie. Teraz mám však zas problém s cyklom a bojím sa, že aj liečba inými hormónmi ma dostane do toho istého stavu. Viete mi poradiť, ak mal niekto podobné problémy, čo vám pomohlo?
Zajtra idem k lekárovi,len by som si rada urobila rešerš.
Ďakujem 🙂
ja beriem utrogestan a je to v poriadku
Ja som tiež brala duphaston a tie depresie stavy...úzkosti... že som si to sama vysadila nevedela som fungovať
Ja som tiež brala duphaston a tie depresie stavy...úzkosti... že som si to sama vysadila nevedela som fungovať
@anonym_983a7f ja som hlavne zvedavá,ako bude reagovať môj gynekológ. Je to taký starší pán a v podstate čokoľvek komunikuje tak,že veci ošomre. Jedna lekárka diagnostikuje PCOS a on mi vyhuci,že aké PCOS,nič mi neni. Na jednej strane ťa zhuci,že preháňaš, inokedy že kde si bola doteraz. Je mi to nepríjemné s ním riešiť,že sa mám z liekov psychicky zle,ale nenechám sa kvôli tomu predsa dohnať na psychatriu alebo zničiť si vzťah. Už to bolo naozaj neúnosné. A v podstate som ani len netušila,že je to tým,až kým som nepočula príbehy iných žien,ktoré mali podobné problémy a až neskôr som poriadne čítala info k lieku a zistila som,že depresia je jedným z vedľajších účinkov.
Uvidím,ako zajtra bude reagovať a podľa toho sa rozhodnem, či u neho zostanem. On inak nie je zlý, ale tie komentáre okolo mi vôbec nerobia dobre. Skôr ma to odrádza od toho,aby som sa na neho v prípade problémov obrátila.
@anonym_983a7f ja som hlavne zvedavá,ako bude reagovať môj gynekológ. Je to taký starší pán a v podstate čokoľvek komunikuje tak,že veci ošomre. Jedna lekárka diagnostikuje PCOS a on mi vyhuci,že aké PCOS,nič mi neni. Na jednej strane ťa zhuci,že preháňaš, inokedy že kde si bola doteraz. Je mi to nepríjemné s ním riešiť,že sa mám z liekov psychicky zle,ale nenechám sa kvôli tomu predsa dohnať na psychatriu alebo zničiť si vzťah. Už to bolo naozaj neúnosné. A v podstate som ani len netušila,že je to tým,až kým som nepočula príbehy iných žien,ktoré mali podobné problémy a až neskôr som poriadne čítala info k lieku a zistila som,že depresia je jedným z vedľajších účinkov.
Uvidím,ako zajtra bude reagovať a podľa toho sa rozhodnem, či u neho zostanem. On inak nie je zlý, ale tie komentáre okolo mi vôbec nerobia dobre. Skôr ma to odrádza od toho,aby som sa na neho v prípade problémov obrátila.
@anonym_autor nechodis nahodou do zeleznicnej nemocnice v Kosiciach? 😆
@anonym_autor nechodis nahodou do zeleznicnej nemocnice v Kosiciach? 😆
@anonym_2520c3 nie,na západe SVK 🙂 očividne to je univerzálny návod pre lekárov 😃
@anonym_autor ja som sa mu ani nepriznala proste som prestala brat ..ja som ich užívala 3 mesiace ďalšie tri mesiace ktore som mala brat som nebrala pre tie hnusné stavy úzkosti ja som plakala keď som jedla obed také som mala šťavy a manžel sa smial čo mi je no bolo to hrozne keď si spomeniem ...a potom mi zistili endometriozu lebo som mala hnusný menzes veľké bolesti a silné krvácanie tak som išla na endoskopiu ...dal mi endovelle a tie lieky sú tiež na psychiku no tie som brala všelijako keďže bez nich aj tak silný menzes ...vraj telo ženy musí rodiť aby sa upravili hormóny v tele...môj dr tak povedal

Skús Utrogestan, vaginálny progesterón. Citlivejším povahám to môže zo začiatku ešte rozkolísať tlak atd... ale časom sa to spraví.