Vysadenie Duphastonu, problémy s menzesom

lucy3080
12. feb 2023

Ahojte. Tak pekne od začiatku. Bude to polroka čo sa snažíme o bábätko. Jedno dieťa už mám. Predtým než som otehotnela som mala problémy, že po vysadení Hak mi nechodil vôbec menzes. Chodila som ma vyvolavačky no a potom po vykonaní hormonálneho profilu a kvôli nerovnováhe hormónov mi lekárka nasadila estrofem a duphaston. Menzes začal pekne chodiť a chvíľku na to som otehotnela. Z tejto skúsenosti som sa proste poučila a hneď ako sme sa s mužom rozhodli, že ideme skúšať druhé bábätko tak som sa dala vyšetriť ( pre vlastný dobrý pocit, že mám všetko na poriadku) Všetko mám tak ako má byť , ale menzes bez duphastonu vôbec nepríde ☹️ neviem si to vysvetliť prečo, keďže podľa lekárky mám hormonálny profil na jednotku tak isto vajíčka atd. Brala som duphaston aj po pôrode keďže menzes si chodil tak raz za 2-3 mesiace. Teraz po všetkých tých vyšetreniach som sa teda rozhodla, že ho vysadím keďže nemám žiadny zdravotný problém. No a menzes opäť neprišiel . Už som z toho zúfalá takto sa potom ani nedá nič plánovať keď človek ani nevie kedy ma ovu a kedy príde menzes a kedy nie. Lekárka ma len upokojuje, ale pre mňa každý mesiac sklamaním. Predpisala mi aj clostilbegyt pozerala mi vajicko na 11 DC malo 15mm a uistila ma že každé dva dni narastie o ďalšie 2 mm a keď dosiahne veľkosť ako ma praskne . Takže sa máme v tom obdobím snažiť…. zatiaľ mám za sebou dva cykli ( + ten duphaston ) aj tak nič … dobre viem že do roka keď sa nedarí svet sa nezrúti je to normálne , ale ja som zúfalá z toho môjho menzesu že vôbec nechodí bez liekov aj napriek tomu ze som podľa lekárky zdravotne v poriadku ☹️ pre dobrý pocit beriem aj gynex kvapky a inofolic ale to taktiež asi môj problém s MS vobec nevyriešilo. Čo si o tom myslite vy ? Ako mám riešiť tento môj bez menštruačný problém keď lekárka si za svojim že je všetko Ok . Zase mám nasadit duphaston a proste skusat len s ním ?

janetinka27
12. feb 2023

@lucy3080 ahoj, precitala som to cele. Beries duphaston, bez neho nemas ms a si v poriadku? Uzivala si clostilbegyt a si v poriadku? Co to je za doktorka, ktora dava pacientke hormony, bez ktorych asi ani nema cyklus a tvrdi, ze je vsetko ok? Prepac, som sa rozohnila, ale treba zistit, preco nemas ms, ci vobec prebieha ovulacia,urobit hormonalny profil. Ked si brala clostilbegyt, pichala si si aj ovitrelle? Ovulacia prebehla?

lucy3080
autor
12. feb 2023

@janetinka27 ahoj , no mám z toho aj ja zmiešané pocity . Duphaston som si ja nasadila na vyžiadanie lebo to je jediný liek po ktorom mám MS inak ju nemám vôbec. Povedala že ho môžem brať ale to môj problém nerieši. Robila mi hormonálny profil a všetky hormóny mám v poriadku. Že ona už nemá co viac urobiť. Clostilbegyt mi nasadila šla som na folikulometriu a vždy mi urobila len jedno vysetrenie kde mal folikuk určitú veľkosť a že Ok máme sa snažiť . A ja jej hovorím a čo ak to vajicko aj tak nenarastie ako ma ? Čo ak nepraskne ? Čo ak nemám ovu ? Nemám prísť na ďalšie vysetrenie zase o par dni ? A ona ma začne hneď ubezpečovať že určite je všetko v poriadku . Už mám na to nervy neviem či mám meniť lekára alebo čo. Príde mi že to berie ľahostajne takto zbytočne strácam čas ak mám niekde chybu bohvie kde. A ten clostyl mi predpisala lebo sa jej videli že mám trošku menšie vajíčka …. Vraj nič závažné… a nie nič mi nepichala pýtala som sa na tie injekcie a povedala že to oni nepichaju že to už v tých reprodukčných centrách

janetinka27
12. feb 2023

@lucy3080 ahoj,picham si ovitrelle kazdy mesiac a do centra nechodim.predpisuje mi ho kazdy mesiac moja gyn. Bez neho mi folikul nepraskne.

Clostil sa moze brat len velmi obmedzene,brala som ho cielene dvakrat v zivote a len pod dohladom lekara. Skus sa poobzerat po inej dr.ale tiez som si vsimla,ze niektori gyn nic neriesia a potom zeny koncia zbytocne v CAR

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre