icon

Existujú spôsoby, ako zvýšiť inteligenciu?

17. nov 2024

Skúšal si niekto nejakým spôsobom cielene navýšiť svoje IQ ? Viem že ide hlavne o vrodenú predispozíciu, ktorá určuje či si múdry alebo tupec, ale dá sa s tym v dospelosti aspoň trošku pohnúť s nejakými špeciálnymi praktikami? Pripadám si že som strašne tupý, nemám ani odvahu si urobiť IQ test 🤣... som taký nijaký. slabá pamäť, pomalosť, nesústredenosť, pomalé učenie... no je toho veľa a stále mi to vrtá v hlave.

sissy27
•
17. nov 2024

Na tupca mas podozrivo dobru gramatiku, takze take zle to s tebou nebude…

bielasovicka
•
17. nov 2024

Koľko máš rokov?

name_354
•
17. nov 2024

Iq testy su kraviny raz ti vyde tak a potom inak neda sa tomu verit

kleopatra114
•
17. nov 2024

Skutočne tupí ľudia si málokedy priznajú , že sú tupí. Takže si na tom celkom fajn 🙂

stefan055
•
17. nov 2024

Áno si najtupejší tupec, akého som v tejto tupej krajine videl. Niet ti žiadnej pomoci. 😂

autor
•
17. nov 2024
autor
•
17. nov 2024

@name_354 ak robíš overený test, priamo u psychológa, tak by mal byť presný

moonlight1210
•
17. nov 2024

Hlupy clovek netusi, ze je hlupy a ma sa za mudreho.

Mudry tusi, ze nech by robil cokolvek, nikdy nebude dost mudry, aby dokonale vsetkemu rozumel, i ked uz rozumie mnohemu. Cizi sa preto hlupy.

Kedze si uvedomujes, ze toho vela nevies a mas sa za hlupeho, tak to zle nebude.

Potrebujes akurat rozvijat mozog. Ucit sa vstrebavat informacie rychlo a ucinne (rychle ucenie a pamat). Potom postreh, vsimavost. Vnimat detaily.

Aby si mal dostatok vedomosti a informacii vyhodnotit, ako sa v roznych situaciach vynajst a adaptovat. To je znak inteligencie, pretoze to znamena, ze prezijes.

Nepotrebujes test. Nepotrebujes vediet, kde v tabulke si. Staci ti vediet, kam si sa az dostal.

svetlonos
•
17. nov 2024

Áno ten u psychologa by mal byť dosť presný. Len je rozdiel, v akom rozpoložení ho robíš. Pokial tam ideš nevyspany a permanentne znechutený a frustrovaný - budú výsledky skreslené. Ja keby ho robím pi týždennej chorobe deti aj seba, tak haleluja!
Tam by mi snáď aj reštaurácia vyšla, to dobrý z nema je nič!
Pokial nemáš čo stratiť, budeš vyspany, celkom v pohode, doplnené vitamíny a minerály! - tak len chod. Adpom zistíš, že také zlé to s tebou vôbec nie je 🙂 A ako tu už niekto napísal- veru skutočný tupec si myslí skôr o sebe aký je veľmi rozumný! A ze by priznal svoje nečistoty?? Ani za živý svet!

biba_18
•
17. nov 2024

@name_354 isteže, ak si budeš robiť iq test ktorý nájdeš niekde na predposlednej strane časopisu…

name_354
•
18. nov 2024

Prosím ta nevymýšľaj s IQ testom

nika23t
•
18. nov 2024

Zdravo sa stravuj, maj dostatok fyzickej aktivity, pohyb na čerstvom vzduchu, vzdelávaj sa, absolvuj nejaké kurzy v oblasti, ktorá Ta baví. Veľa čítaj, vyberaj si spoločnosť, ktorá Ti niečo dá, bude pre Teba prínosom. Ak si tupec, si tupec. S tým veľa nespravíš. Ale je toho strašne veľa, co Ti môže rozšíriť obzory. A hlavne, odlož mobil a vypni MK. Tu Ti IQ neporastie.

zuzikak
•
18. nov 2024

slabá pamäť, pomalosť, nesústredenosť, pomalé učenie... no je toho veľa a stále mi to vrtá v hlave. Toto vsetko predsa nie je o zvysovani IQ. Nema to ani s IQ nic spolocne. Ak sa potrebujes ucit alebo viac sustredit dopraj si dostatok spanku (mozno potrebujes 8-9 hodin), ziadne cigarety, ziaden alkohol, vyluc sladkosti. Zdrava a vyvazena strava a dostatok cerstvych vitaminov, kazdy den pohyb (ak necvicis tak aspon 45 min. prechadzka za kazdeho pocasia- dobre ked riadne fuka a leje tak asi nie ale doma ci pocvicit vies). Na sustredenie a lahsie zapamatanie si skus kupit vitaminy z rastliny ginko. Netreba prehanat. Pozor na davkovanie. Do stravy zarad zemiaky, brokolica, ryby, vajicka. Zrejme potrebujes pozitivnejsi postoj k zivotu - najdi si nieco zaujimave na citanie a denne si aspon 15 minut citaj. Este by si sa mal spytat odkedy toto na sebe pozorujes. Ci je to len docasne (prichodom zmeny pocasia ? - ak ano, kup si aj kvapky vitaminu D) alebo je to dlhodobejsie. Treba rozmyslat a patrat, kde nastala zmena. Ziaden zazrak na rast IQ neexistuje.

bielasovicka
•
18. nov 2024

Si ešte mladý. Ešte nevieš čo chceš od života. Preto sa ti zdá ze si "tupý". Mimochodom, ako sa dá cielene navýšiť IQ?

yvanielka
•
18. nov 2024

@svetlonos reštaurácia a dobrý z nema 😅😅 ale vylúštila som 😁

svetlonos
•
19. nov 2024

@yvanielka
😂 retardacia a Dory Ja si fakt zruším tu treštenú korektúru! Napisem slovo dobre a prepíše to ako sa jej zapáči.