icon

Extrémna bolesť krížov

jaruska18
16. apr 2026

Ahojte, stretli ste sa s extrémnou bolesťou križov? Priateľa v pondelok pobolievali, aj v utorok. Nič hrozné. V stredu ho to chytilo v robote totálne. Nevie sa pohnúť, chodí vystretý, bolí ho to v ľahu, v sede, v stoji. Aj keď chodí. Katastrofa. Zúfalý je. Jediná poloha ktorá je ako tak bez bolesti je na pravom boku. No postaviť sa je podľa jeho slov olympijský výkon.
Bol u dr. Dala mu injekciu, aj zajtra má na ňu prísť. Plus diclofenac tbl, guajakuran a magnosolv.
Existuje niečo čo vie ešte pomôcť? Zajtra chcem kúpiť hrejivy krém. Ďakujem

anonym_179367
16. apr 2026

Hm, to môže byt platnicka. Čím skôr k neurologické, potom na MRI

anonym_330bdf
16. apr 2026

Určite MRI, vylúčiť zlomeniny nádory infekcie. Ak toto bude v poriadku, aj keby boli platničky zlé, to nevadí. Fyzioterapia a knižka Alan Gordon - Koniec bolesti.

madla60
16. apr 2026

suché teplo - nahrievaj fénom, lampou

anonym_609b14
16. apr 2026

mohol by to byt aj oblickovy kamen

oriesocek
16. apr 2026

Aj mne to príde ako platničky- to je neskutočná bolesť, mám to za sebou a aj operáciu… prvý krok sú tie injekcie u všeobecnej, ale je potrebné si vypýtať výmenný k neurologicke a ona bude riešiť ďalej - hlavne to MRI, bez toho sa nikto nepohne….

anonym_6ea483
16. apr 2026

krv moc mu brali? kludne oblicky. Dokonca pankreas vystreluje do krizov ( ale tam su traviace tazkosti aj)

anonym_28c3e7
16. apr 2026

@jaruska18 mne najviac pomohli cviky od fyzioterapeuta, lieky Herbalgin a Remyelin NSAI, a sem tam opatrne joga na chrbat. Keď začali veľké bolesti, po 2 týždnoch cvičenia 3krát denne bolo oveľa lepšie .

kaki3
17. apr 2026

ja som bola minule seknuta a mne pomohol od bolesti cetalgen, nech skusi. ale toto vyzera na nieco vaznejsie.

taktotedanie
17. apr 2026

@jaruska18 no s tym kremom mu tiez nepomozes velmi
Suche teplo, odporucane lieky, setriaci rezim a mal dostat hned vymenny listok na neurologiu/ rehabilitaciu kedze na neurologii su cakacie doby vsetci vieme

jaruska18
autor
Včera o 04:29
@taktotedanie

@jaruska18 no s tym kremom mu tiez nepomozes velmi
Suche teplo, odporucane lieky, setriaci rezim a mal dostat hned vymenny listok na neurologiu/ rehabilitaciu kedze na neurologii su cakacie doby vsetci vieme

@anonym_179367
@anonym_330bdf
@madla60
@anonym_609b14
@oriesocek
@anonym_6ea483
@anonym_28c3e7
@kaki3
@taktotedanie ďakujem všetkým, v ten večer ako som písala príspevok sme skončili na urgente. Pozrela ho neurologicka, zhodnotila že sú to seknute kríže. Dala mu infúziu. Predpísala lieky na uvoľnenie, a odporučila injekcie.Ráno bolo hneď o niečo lepšie, a teraz je už dobre. Berie ďalej lieky, a injekcie

yoxinka
Včera o 04:42
@jaruska18

@anonym_179367
@anonym_330bdf
@madla60
@anonym_609b14
@oriesocek
@anonym_6ea483
@anonym_28c3e7
@kaki3
@taktotedanie ďakujem všetkým, v ten večer ako som písala príspevok sme skončili na urgente. Pozrela ho neurologicka, zhodnotila že sú to seknute kríže. Dala mu infúziu. Predpísala lieky na uvoľnenie, a odporučila injekcie.Ráno bolo hneď o niečo lepšie, a teraz je už dobre. Berie ďalej lieky, a injekcie

@jaruska18
Mal by cvičiť, lebo sa to stane znova. Fyzioterapeut a cvičiť, poposilňovať svaly. Viem o čom hovorím. Stav tvojho priateľa som zažila xykrát, skončila som s prasknutou vytečenou platničkou a útlakom nervového koreňa. Lieky, injekcie, infúzie riešia len dôsledky, nie príčinu.