Extrémne vysoké poplatky u lekárov v Bratislave
Dobrý deň, ako vnímate extrémne vysoké poplatky u lekárov ? Je to normálne? Sťahujem sa do Bratislavy a teda vybavujem lekárov a je to neuveriteľné koľko stoja len vstupné poplatky a registrácie, bez nich nezohnam lekára. Ambulantná časť zlyháva. je ich málo a takto sa to využíva, odkiaľ tie peniaze majú ľudia zobrať? Keby tie poplatky boli primerane, ale tie sumy sú naozaj vysoké.Aké máte vy skúsenosti? Hlavne tie , čo bývate v BA, mimo BA ani schopní lekári nie sú. Štve ma to aj preto, že som si podstatnú časť života prežila v nemocniciach, kde bolo zdravotníkov, medikov a študentov veľa, nikto sa ma nepýtal na súhlas- ved sa potrebujú učiť a keď ich človek potrebuje, tak má smolu, zadarmo sa učili- liečiť budú len za peniaze. Chápem zlu situáciu s poisťovňami, kradnutím , politickou situáciou atď, ale tie poplatky vôbec nie sú primerané, tento rok som ani nebola u zubára, lebo sa bojím, koľko bude pýtať.
@komada napis prosim mesto, ulahcis zostavovanie zoznamu
Vdaka!
@taktotedanie mam vsade bezpoplatkovych lekarov, ktori len na mna cakaju a asi z roztopase idem k tym poplatkovym lebo neviem co z peniazmi. mala som extremne bolestivy zapal ramena, nepohla som rukou. volala som 15 ortopedom, nikto ma nechcel zobrat ale ze nikto. zabavne je, ze dokonca ani plateni az na jedneho, co mal termin o mesiac. ked som sla za obvodnym, ze no nevie co s tym, ze mi moze dat akurat lieky proti bolesti.nakoniec som nasla jedneho, kde som nechala sialene peniaze za 3 min vysetrenie a injekciu kortikostreidov, co mi moj problem do 3 dni vyriesilo. inak by som ostala min mesiac s absolutne nepohyblivou rukou a bolestami (a aj za ten termin by som platila) plus po mesiaci nehybnosti ramena by som ho dalsi polrok rehabilitovala. ale teda zrejme som len prehliadla ten zastup bezpoplatkovych lekarov, co stali v rade, aby ma osetrili alebo som mala chut vyhodit kopu penazi von oknom zjavne...
@natalka13 lekar ktory ta odosiela s vymennym listkom v stadiu citto - mas byt osetrena do 24hod
Ak to nieje akutne a boli ta koleno 3 mesiace a dokazala si s tym fungovat taky cas tak necakaj, ze dostanes termin do tyzdna
Veruze na slovensku zijem, zila som aj v bratislave, ziadne poplatky som neplatila, platim si zubara aj to v sume od 25-30€ za plombu aj to s tymi poplatkami u zubara nesuhlasim a to som aj viackrat verejne uz pisala, toto je za mna totalne zderstvo a tie ambulancie vyrabaju statisice, poistovna ti priplati 35€ a 35€ vypyta od pacienta, sialene
Pracujem v nemocnici kde nevyberame ziadne rocne poplatky ci poplatky za kapitacie ci lukrativne terminy, vsetko je o komunikacii
Ked si precitas komentare tak neviem kde ty potom zijes
@taktotedanie dobre bludy si tu popisala... zase.. plomba 25-30EUR a to v ktorom zazracnom mieste? minimum 60-80EUR bezna amb v bb/zv,dve mini plosky dcere som platila uz pred 1,5rokom 120eur so ZLAVOU :DDD ja stale uvazujem kde ty zijes... vsak nam to sem kludne napis, kam chodis k zubarovi, kde k tym zazracnym lekarom zadarmo a s rýchlymi terminmi, kde zamavam s vymennym listkom a akutnou vecou a hned ma vysetria.
nikto ma ani s urgentou vecou v meste z odb lekarov nevysetri, v roosvetlke cez urgent MOZNO ak to uznaju za nutne... do amb absolutne bez sance vobec vojst, ak sa cez sestru neprebijem k lekarovi nejak a nepresvedcim ho :D
Vies, ako zdravotnicka mas velmi skreslene predstavy pravdepodobne o tom, co pacienti inde zazivaju... tak mozno preto su tie sestry casto take "mile" a vyhadzuju ludi, si myslia, ze tak dobre si to vybavia inde a tam ich nemaju co otravovat.
A hlavne tu si sa k veci nevyjadrila, ma ona povedat ortopedovi, ze nebude platit, lebo to zaplati poistovna?? Cize pridem k lekarovi, do polikliniky, kadetade... a poviem, ze sorry, poistovna to plati, vysetrite ma, nebudem to platit? Co takto specialne objednania, vsak ja som prednedavnom pri jednej "odbornicke" zaplatila 70EUR len za prednostne vysetrenie o 3 mesaice :DDD S VYMENNYM LISTKOM samozrejme, to je carovne slovko nasho zdravotnictva :D A bola na nic, cize clovek tatko pokus omyl este musi tych lekarov aj viac platit, ak sa chce k niecomu dopracovat.
@taktotedanie mam vsade bezpoplatkovych lekarov, ktori len na mna cakaju a asi z roztopase idem k tym poplatkovym lebo neviem co z peniazmi. mala som extremne bolestivy zapal ramena, nepohla som rukou. volala som 15 ortopedom, nikto ma nechcel zobrat ale ze nikto. zabavne je, ze dokonca ani plateni az na jedneho, co mal termin o mesiac. ked som sla za obvodnym, ze no nevie co s tym, ze mi moze dat akurat lieky proti bolesti.nakoniec som nasla jedneho, kde som nechala sialene peniaze za 3 min vysetrenie a injekciu kortikostreidov, co mi moj problem do 3 dni vyriesilo. inak by som ostala min mesiac s absolutne nepohyblivou rukou a bolestami (a aj za ten termin by som platila) plus po mesiaci nehybnosti ramena by som ho dalsi polrok rehabilitovala. ale teda zrejme som len prehliadla ten zastup bezpoplatkovych lekarov, co stali v rade, aby ma osetrili alebo som mala chut vyhodit kopu penazi von oknom zjavne...
@anonym_f50f10 vies, zdravotnici ziju v inom svete :DD preto vidia tolko "zadarmo" ambulancii, a do 24h :DDD

Pred pár dňami vyšiel rozhovor s Wandou Adamík Hrycovou o jej skúsenostiach po presťahovaní sa do Prahy. Okrem iného spomínala, že už bola viackrát s deťmi u lekára, aj u zubára - a nikdy neplatila vôbec nič. Pritom v ČR sú nižšie zdravotné odvody a dane ako na Slovensku. Dôvod je zrejmý - ľudia v ČR dlhodobo volili rozumnejšie ako ľudia na Slovensku. (Aj keď teraz si to už aj v ČR pokazili.)
@ivka225 a čítala si potom aj komentáre? Ľudia roky žijúci v ČR tvrdia, ze to vôbec nieje pravda co hovorila.