icon

GERD a problémy so zažívacími ťažkosťami. Má niekto radu?

23. apr 2026

Uz 3.r vzdy na koniec zime sa mi zmeni travenie na par tyzdnov..prvy a druhy rok priznaky boli len grganie a grganie nadmerne preslo to po case..tento rok je najhorsi,tak smer Gastro - endoskopia,lekar mi povedal,ze dolny pazerakovy zvierac je uplne prec ,mam tam dieru 😢,preto tolko grgam ...sem tam vyjde kyselina ,ale nie casto...operaciu neprichadza do uvahy,sam mi to povedal..jasne,ze dieta je uz dlhodobo,kedze to mam uz skoro 3mes.
ma niekto skusenosti s tym a ako sa da zit s tym..vsak ja som chodiaca ,grgacia masina..
neake rady z vlastnych skusenosti ?? mam 46r a neviem ako budem s tym zit ...

anonym_746460
23. apr 2026

@anonym_autor aj ja presne to isté. Nejaké lieky ti nedal? Len si musíme nájsť partnera spolugrgača no 🥴.

autor
23. apr 2026
@anonym_746460

@anonym_autor aj ja presne to isté. Nejaké lieky ti nedal? Len si musíme nájsť partnera spolugrgača no 🥴.

@anonym_746460 zatial nie..ze ked budem mat kyselinu,tak si mam kupit nolpazu a podla potreby...ako dlho to mas ??

anonym_746460
23. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_746460 zatial nie..ze ked budem mat kyselinu,tak si mam kupit nolpazu a podla potreby...ako dlho to mas ??

@anonym_autor ja už roky. A na gastre som ešte nebol, lebo občas je to lepšie. Po skúsenostiach s iným problémom v minulosti tuším ako to dopadne u lekárov...
Ale chystám sa, že v rámci preventívky sa na to gastro dám poslať.

ivicatolic
23. apr 2026

@anonym_autor a to sa ako stalo s tým pažerákom, prečo to vzniklo?

anonym_b9330d
23. apr 2026

@anonym_autor ako prec? Zvierac len tak nezmizne, maximalne ochabne. Ale to nie ze sem tam vybehne kyselina v takom pripade ale neustale. Preco operacia neprichadza do uvahy?

anonym_82abd2
23. apr 2026

@anonym_autor preco ziadna operacia? ved toto nie je riesenie, dieta a cely zivot Nolpaza

autor
24. apr 2026
@ivicatolic

@anonym_autor a to sa ako stalo s tým pažerákom, prečo to vzniklo?

@ivicatolic tak ,ked som kukala na net,co to moze sposobit,tak skoro nic nesedi na mna...zevraj ten zvierac-sval po case ochabne,zoslabne a tym padom uz sa nezatvara dobre..vidiela som na kamere,ze uplne diera v porovnani 4roky dozadu ,co som bola..

autor
24. apr 2026
@anonym_b9330d

@anonym_autor ako prec? Zvierac len tak nezmizne, maximalne ochabne. Ale to nie ze sem tam vybehne kyselina v takom pripade ale neustale. Preco operacia neprichadza do uvahy?

@anonym_b9330d idem v juni na kontrolu,tak budem pripravna s otazkami na lekara ...bola v soku ,ze je to az take... idem skusit hladat dalej od skusenosti ludi ohladom operacie atd.. lekar sa nechcel vyjadrit moc ohladom operacie,len " ze to neprichadza do uvahy'" ..rozmaslam,ist este k inemu gastrolekarovi a vypocut si iny nazor..

anonym_3faa0e
24. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_b9330d idem v juni na kontrolu,tak budem pripravna s otazkami na lekara ...bola v soku ,ze je to az take... idem skusit hladat dalej od skusenosti ludi ohladom operacie atd.. lekar sa nechcel vyjadrit moc ohladom operacie,len " ze to neprichadza do uvahy'" ..rozmaslam,ist este k inemu gastrolekarovi a vypocut si iny nazor..

@anonym_autor negrgáš kvôli oslabenému zvieraču, ale kvôli zlému tráveniu v žalúdku. Práve to grganie, stres... oslabuje dolný zvierač.
Operáciu nepotrebuješ, ak nemáš poškodený pažerák kyselinou (pyrózu) v tvojom prípade jej máš asi málo, keď ti jedlo stojí v žalúdku, netrávi a spôsobuje grganie.

anonym_3d366b
24. apr 2026

Skús si otvoriť jednu z 1 583 tem, ktoré tu o tom sú.

autor
24. apr 2026
@anonym_3faa0e

@anonym_autor negrgáš kvôli oslabenému zvieraču, ale kvôli zlému tráveniu v žalúdku. Práve to grganie, stres... oslabuje dolný zvierač.
Operáciu nepotrebuješ, ak nemáš poškodený pažerák kyselinou (pyrózu) v tvojom prípade jej máš asi málo, keď ti jedlo stojí v žalúdku, netrávi a spôsobuje grganie.

@anonym_3faa0e tak hadam lekar vie ,co hovori...a endoskopia jasne ukazala,ze zvierac je uplne oslabeny a jedlo mi idem hore krkom...milujem tieto slova " stres" za vsetko moze stres,no ja ho nemam vobec...

autor
24. apr 2026
@anonym_3d366b

Skús si otvoriť jednu z 1 583 tem, ktoré tu o tom sú.

@anonym_3d366b tak hadam nebudem citat 100rocne stare prispevky 🙈 .. a za druhe,vela som ich tu nenasla...skoro vobec...

anonym_3faa0e
24. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_3faa0e tak hadam lekar vie ,co hovori...a endoskopia jasne ukazala,ze zvierac je uplne oslabeny a jedlo mi idem hore krkom...milujem tieto slova " stres" za vsetko moze stres,no ja ho nemam vobec...

@anonym_autor prečítaj si to ešte raz. Píšem, že okrem iných aj grganie, stres a ďalej sú bodky... je viac príčin čo spôsobuje uvoľnenie zvierača. Jedlo ti môže hniť a kvasiť v žalúdku preto vzniknutý tlak a plyny uvolňujú zvierač, aby sa dostali von.