icon

Zlé skúsenosti s liečbou žalúdočnej kyseliny. Vaše rady?

Dnes o 13:59

Tie ,store mate problem s kyselinou aka to riesite ??? Beriete lieky od gastroenterologa,alebo domacou liecbou...viem,ze strava je klucova..ja som bola na endoskopii a zvierac mam uplne slaby a kyselina mi doslova vybuchuje az do hrdla...slova lekara/gastro "mam sa s tym naucit zit " brrrr...to u mna nie je lekar,ale iba prepisovatel liekov a hadiciek do krku a rici... pocuvam podcast od doc.Kuzelu a on vela o tom hovori a dost si beriem veci od neho..zaujimaju ma vase skusenosti..hladam noveho lekara,ktory by aj pomohol ludskou cestou a nie len odbit cloveka liekmi...hovori sa ,ze je malo kyseliny v zaludku a nie opak..pravda ?? zlepsil sa a zatvoril ten sval/zvierac naspat po case?? a co mangezium na svaly-glycerin je zevraj dobry na to ,ale mne gastro povedal,ze to horsie iba urobi kyseline..fakt neviem,co robit...

patrike
Dnes o 14:37

Co presne pozadujes od modernej mediciny v odbore gastro ? Citlivy rozhovor namiesto vysetrenia modernou technikou, ktora da lekarovi perfektny obraz situacie ?

aurelia2000
Dnes o 16:24

Nevidím chybu lekára ani neľudské zaobchádzanie. Zdiagnostikoval modernymi pristrojmi, dal lieky, odporučil správne stravovacie návyky. Jasné, ze po liekoch a diéte ti kyselina prestane "vybuchovat" a zvierac sa zregeneruje. Len to bude dlho trvať, takže máš sa s tým naučiť žiť. Buď trpezlivá.

lukbe
Dnes o 17:38

To je reflux, zvierac sa nezatvori, šanca je len u malých detí, pokiaľ viem.

rozculena
Dnes o 17:40

nejesť veľa pred spaním,nejesť veľa všeobecne,radšej menšie porcie,nejesť veci,čo ti nerobia dobre,u mňa to sú múčne výrobky....V začiatkoch samozrejme lieky,mne to zabralo,na hadici som nebola.
Občas sa to ozve...

simca06022011
Dnes o 17:51

pri refluxe je najdolezitejsia zivotostprava, vylucit veci co drazdia, neprejedat sa, neprelievat sa... pana ktoreho spominas, si si domiesala s kadecim, odporuca v prvom rade protizapalovu stravu, dostatok vlakniny (mas??), a manazment stresu, ktory velmi posobi na reflux.
- magnezium je relaxant, tebe nefunguje zvierac, dasi si magnezko, co myslis ze sa stane?? (glycerin si zase s niecim mylis.. magnezium bisglycinat?)
- malo kyseliny a pod je velmi znamy alternativny nezmysel, lekar ta vysetril, mas slaby zveirac, to nema nic s vela / malo kyseliny, vacsina ludi ma kyseliny akurat alebo viac.
- ziandymi cviceniami a kadecim zvierac nespevnis, dietou, nejakymi upravami, napr znizenim vahy ak treba, atd sa znizi tlak na zaludok a aj reflux sa dostane do normalu

Mozno it treba ludskejsieho lekara, ale rovnako napr fakty si overovat a nerobit pokusy, lieky - inhibitory protonovej pumpy atd pomahaju v akutnych fazach, je nutne ich brat. Ano mne napr robili problemy s travenim, al ena to si treba naozaj upravit stravu, a postupne sa velakrat mozu vysadit (ja som ich dlhodobo nikdy brat nemusela). Treba ich brat, chrania sliznicu pazeraka, nakolko rozleptavanie sliznice moze viest k inym komplikaciam