icon

Hľadám radu na problémy s vyprázdnením a bolesťami brucha

gerbberka
14. aug 2026

Ako sa hovorí, topiaci sa aj slamky chytá. Skúsim to tu, možno niekto bude mať nejakú radu, skúsenost. Aj keď je to viacmenej intímny problém, mne už na tom nezáleží. Nejdem rozpisovať všetko.. Chcem sa len opýtať, mate niekto problém s vyprazdnením počas dňa ? Že napr. ráno je to OK . Ale niekedy poobede už sú zase bolesti brucha, tlak v bruchu, ale žiadne nutkanie na stolicu. Až do večera mi je zle, nemôžem nič jest, lebo sa to len zhorší. Som veľmi hladná, ale zároveň mam brucho jak balón, tlačia ma čreva, ale nie je nadúvanie. Je to Pocit ako by jediná úľava mala byť vyprazdnenie, ale nejde to, netreba mi. ( strava, šport, žiadny stres všetko je tiptop) Alergie nemám žiadne, mala som vyšetrene všetko. Nezáleží na tom čo zjem, mám to každý deň poobede až do večera. Máte to niekto podobne ?? Mám to tak už niekolko rokov. Mám kvôli tomu už divertikulozu. Dá sa toto nejako riešiť? Som pred 40tkou, mám aj deti. Som z toho zúfalá lebo mi je každé poobedie nevoľno, boli ma brucho. Je to veľmi nepríjemné. Skúšala som akupunktúru, rôzne doplnky výživy, fakt už asi všetko. Zmeniť gastroenterologa ? Mam pocit, že mám nedostatok l-tryptofanu následne nedostatok serotoninu. Je to možné? Idem kvôli tomu aj na prvé psych. vyšetrenie. Prosím posuniete mi niekto nejakú radu ? Ďakujem 🙏

Strana
z2
majulino
17. aug 2026
@gerbberka

@majulino Máš po zjedení obeda a všetkého ďalšieho až do večera plné brucho ? Alebo len nadúvanie? Lebo ja nejaké extra nadúvanie nemám. Ja mám vždy taky pocit, akoby sa mi malo uľaviť vyprazdnenim, ale mne na wc netreba. Máš robene všetky vyšetrenia? Ja mám tieto pocity plnosti brucha dokonca aj po vode.

@gerbberka áno, presne ako ty. Doslova plné brucho a pocit, že sa musím ísť vyprázdniť, inak sa mi neulavi

gerbberka
autor
18. aug 2026
@majulino

@gerbberka áno, presne ako ty. Doslova plné brucho a pocit, že sa musím ísť vyprázdniť, inak sa mi neulavi

@majulino a nejako to aj riešiš?

majulino
18. aug 2026
@gerbberka

@majulino a nejako to aj riešiš?

@gerbberka tak ako som ti písala, vyhýbam sa mliečnym a väčšiemu množstvu pečiva, plus celý deň pijem ti Budiš s citrónom

Strana
z2