Hľadám radu na zdravotné problémy a únavu
Ahojte, mám 45 rokov a zdr. problémy, možno niekto mal niečo podobné a pomôže mi svojou skúsenosťou:
Najprv popíšem svoj stav.
25 rokov sa liečim na depresiu, beriem antidepresíva, pred 4r mi menili moje pôvodné na nové. Ku AD mi pridali Sulpirid a beriem aj AD na večer Mirzaten 15 mg. Po celých tých 25 rokov mám problém so štítnou žľazou, užívam 137 mg tirosint. Okrem toho mám autoimunitné ochorenie žalúdka, čím sa mi nevstrebávajú živiny, čiže som anemická. Beriem každý deň okrem AD a lieku na štítnu toto:
- vitamín D 4000 v zime, 2000 v lete
- draslík
- aspirin protect
- lagosa
- železo + B12
- keratín a kolagén
- magnézium podľa potreby
- omega 3 mastné kyseliny
- probiotiká
Skúšala som : maca, rhodiola, ashwagandha.
Pijem dostatok tekutín - čistá voda, čaj bez cukru. Intolerancie nemám, stravu mám bohatú na ovocie, zeleninu, mäso, ryby, tvaroh, syr, ovsené vločky apd.
Napriek tomu mám tlak 95/65, mám unavený výraz, unavené červené oči, veľké kruhy pod očami, občas vačky pod očami. Vyzerám, že mi niečo je, nie zdravo, naopak choro. Mám závraty, motá sa mi hlava, krúti sa mi hlava, je mi niekedy na odpadnutie, keď, chodím alebo stojím. Stále ma bolí hlava, ale že veľmi. Kompletné krvné testy sú v poriadku - krvný obraz, železo mierne pod normou, CRP ok, vitamíny, minerály, hemoglobín, hormóny, TSH ft3, ft4, gynekologické hormóny. Robili mi CT hlavy a prínosných dutín, hlava ma objektívne nemá z čoho bolieť. Cvičím, aj vládzem, 3x do týždňa skôr SM systém, pilates, raz do mesiaca mám masáž u fyzioterapeuta. 2x do mesiaca chodím na terapie. Gynekologicky som ok, mala som aj kolono aj gastroskopiu bez nálezu.
Snažím sa spať, relaxovať, nestresovať. Mám pokojné obdobie, mala som aj veľmi zlé, pred 4 rokmi. Napriek tomu sa cítim unavená, zničená, ubolená - tak vyzerám.
Neviem už, čo by mi pomohlo.
Ďakujem za prečítanie a prípadnú pomoc.
A to všetko , čo berieš, ti naordinoval lekár?
@marhulka13 áno - lagosa, železo, probiotiká mi naordinoval gastro. Draslík, vitamín D a tirosint mám od endokrinológa. Aspirin protect mám od hematologičky. Mágnezium a omega tri - neurológ. Snažím sa magnezium obmedzovať, lebo môj nízky tlak mi ešte zníži a potom neviem vstať z postele.
@anonym_autor nie som lekár, ale tak na prvý dojem to vyzerá, že časť tvojich problémov súvisí s nízkym tlakom (únava, krútenie / bolesť hlavy, pocit na odpadnutie). Takže asi tu by som začala.
@sissy27 celý život som mala nízky tlak, od mladosti, ale nikdy mi nebolo tak ako teraz.
nie si v prechode?

@anonym_autor nie som lekár, ale tak na prvý dojem to vyzerá, že časť tvojich problémov súvisí s nízkym tlakom (únava, krútenie / bolesť hlavy, pocit na odpadnutie). Takže asi tu by som začala.