icon

Čo môže spôsobovať moju nevysvetliteľnú únavu?

Dnes o 07:54

Ahojte, už tri týždne cítim zhoršenie zdravotného stavu. Permanentná únava, nie je mi dobre, fyzicky je mi mierne na odpadnutie, točí sa mi hlava, mám závraty a celkový pocit nevoľnosti. Bola som u svojej lekárky , urobila mi kompletné krvné odbery, zobrala mi moč, poslala ma na sono brucha, popočúvala ma, prešla mi brucho palpačne, mala som RTG. Všetko je v poriadku. Bola som u gynekológa, tiež je všetko v poriadku, robil mi sono a stery. Ale ja som neskutočne unavená, nemám žiadnu energiu. Nie som ani anemická, TSH a Ft3, Ft4 je v poriadku, prečeňovky a bilirubín v poriadku, aj krvý obraz, cukor apd. V noci mi nie je dobre, dnes ma neskutočne bolelo na hrudníku a vystreľovalo mi to do zadu medzi rebrá, keď som ale vstala a prešla som sa, bolo to ok. Zase som si ľahla, zase veľká bolesť.

Z ostatných vyšetrení - bola som min roku na kolono a pred pol rokom na gastroskopii a bolo to ok. Jem racionánu stravu, neprejedám sa, mám dostatok živín, neviem, kde je problém.

Strana
z3
katkazatka
Dnes o 08:02

depresia?

kiliapia
Dnes o 08:04

@anonym_autor psychicky sa cítiš v poriadku? lebo keď máš problém aj v noci, že ti býva zle a pritom všetky výsledky máš v poriadku, tak by som asi pátrala po tej psychickej stránke

simsalabim
Dnes o 08:06

@anonym_autor vek? Toto su caste stavy aj v perimenopauze, kvoli hormonalnym vykyvom.

autor
Dnes o 08:06
@kiliapia

@anonym_autor psychicky sa cítiš v poriadku? lebo keď máš problém aj v noci, že ti býva zle a pritom všetky výsledky máš v poriadku, tak by som asi pátrala po tej psychickej stránke

@kiliapia mňa v noci bolí ten chrbát, keď si ľahnem, tak mám bolesti v strede medzi lopatkami a vystreľuje to dopredu do hrudníka. Keby som to nemala, tak mi je dobre a spím v pohode.

autor
Dnes o 08:07
@simsalabim

@anonym_autor vek? Toto su caste stavy aj v perimenopauze, kvoli hormonalnym vykyvom.

@simsalabim mám 45r a toto je moja novinka.

simsalabim
Dnes o 08:08
@anonym_autor

@simsalabim mám 45r a toto je moja novinka.

@anonym_autor tak si myslim, ze to bude aj vekom, perimenopauzou. Co citam, zeny sa casto stazuju aj na bolest klbov a svalov. Co pomaha, neviem, odporuca sa cvicit, hlavne silovo, vela oddychu, spanku... a mozno aj HSL.

anonym_efe27a
Dnes o 08:12

kliesta si nemala? borelioza byva taka prejavom, ta unava
ta hrudna chrbtica, to tiez nie je dobre, cvicis nieco? SM?

autor
Dnes o 08:12
@simsalabim

@anonym_autor tak si myslim, ze to bude aj vekom, perimenopauzou. Co citam, zeny sa casto stazuju aj na bolest klbov a svalov. Co pomaha, neviem, odporuca sa cvicit, hlavne silovo, vela oddychu, spanku... a mozno aj HSL.

@simsalabim hormóny mám zakázané užívať celý život, prekonala som trombózu a mám vrodený trombofilný stav, žiadne hormóny mi neschvália ani hematológ, ani cievny, ani gynekológ. Ja si hlavne nemyslím, že je to hormonálna, myslím, že moje telo má nejaký problém.

tundra
Dnes o 08:13
@anonym_autor

@simsalabim hormóny mám zakázané užívať celý život, prekonala som trombózu a mám vrodený trombofilný stav, žiadne hormóny mi neschvália ani hematológ, ani cievny, ani gynekológ. Ja si hlavne nemyslím, že je to hormonálna, myslím, že moje telo má nejaký problém.

@anonym_autor testy na boreliozu ti robili?

podvody
Dnes o 08:14

To je vekom? Mám 45 a tiež sa mi to deje. V detstve vôbec. Bol som plný energie. To len v dospelosti som vkuse unavený a aj to po 30-ke zhruba. Kúpil som v lekárni vitalitu ale nezaberá ani to.

simsalabim
Dnes o 08:16
@anonym_autor

@anonym_autor ved ich nemusis uzivat. Ale ono to fakt moze byt perimenopauza. Hlavne, ked su vysetrenia ok. Hormony maju neskutocny vplyv na nas zdravotny a psychicky stav.

anonym_0e2006
Dnes o 08:18

@anonym_autor pohyb, najmä teda silový tréning a dáš sa do mesiaca dokopy.

autor
Dnes o 08:22
@anonym_0e2006

@anonym_autor pohyb, najmä teda silový tréning a dáš sa do mesiaca dokopy.

@anonym_0e2006 v tomto stave ja nemám energiu ani na chôdzu, som tak unavená, že sa mi zatvárajú oči a len by som spala. Prejdem denne 3,000 krokov a som K.O úplne. Ešte pred 3t to bolo 15000 krokov a bola som v pohode.

rozculena
Dnes o 08:22
@anonym_autor

@kiliapia mňa v noci bolí ten chrbát, keď si ľahnem, tak mám bolesti v strede medzi lopatkami a vystreľuje to dopredu do hrudníka. Keby som to nemala, tak mi je dobre a spím v pohode.

@anonym_autor chrbticu ti vyšetrili?Točenie hlavy z krčnej?

doriiis
Dnes o 08:24

Na sone štítnej žľazy si bola?

anonym_0e2006
@anonym_autor

@anonym_0e2006 v tomto stave ja nemám energiu ani na chôdzu, som tak unavená, že sa mi zatvárajú oči a len by som spala. Prejdem denne 3,000 krokov a som K.O úplne. Ešte pred 3t to bolo 15000 krokov a bola som v pohode.

@anonym_autor skús sa doma premôcť aspoň na nejaké základné cviky chrbta, prešla som si tým, teraz nevynechám ani jeden tréning, lebo zas takto dopadnem.

autor
@doriiis

Na sone štítnej žľazy si bola?

@doriiis áno bola som, je v poriadku, nie je zväčšená, žiadne uzly.

luccija
Dnes o 08:28

@anonym_autor nízky tlak?A nie je to tým, že ťa boli chrbát a nevyspis sa v noci poriadne?pitný režim?Prečo si bola na gastro určite nemáš žiadne intolerancie?

anonym_35a414
Dnes o 08:29

Ja som unavená skoro 4 roky, opakovane chodím po lekároch, všetko mám v poriadku, skúsila som už asi všetko, čaje, lieky, infúzie, všetky druhy magnézia, jedine kde som nebola a kam ma posielaju je, k psychiatrovi. Zvažujem , aj keď nemám vôbec žiadne problémy

autor
@luccija

@anonym_autor nízky tlak?A nie je to tým, že ťa boli chrbát a nevyspis sa v noci poriadne?pitný režim?Prečo si bola na gastro určite nemáš žiadne intolerancie?

@luccija nemám žiadne infolerancie, na gastro chodím už 15 rokov a mám pravidelné kolono a gastroskopie.

simsalabim
@anonym_autor

@anonym_autor treba sa prekonat, pridat denne 5-10 minut, o tyzden znovu... skus aj lahky silovy trening doma, staci 5 minut na zaciatok, 3-5 cvikov a iba 10 opakovani, 2x tyzdenne. A postupne pridavat. Na nete je kopec videi. V tvojom veku sa naozaj odporuca nezanedbat pohyb. A ak vies presvedcit dr., skus aj nejake dalsie vysetrenia, lebo hoci je to v tvojom veku caste, moze byt aj ina pricina. I ked to zatial tak nevyzera podla vysledkov... mozno to bude perimenopauza.

anonym_1129e9
Dnes o 08:37

EKG ti robili? srdce máš v poriadku? ak máš trombofilný stav tak by som išla cestou karidológie

autor
Dnes o 08:39
@anonym_1129e9

EKG ti robili? srdce máš v poriadku? ak máš trombofilný stav tak by som išla cestou karidológie

@anonym_1129e9 bola som na kardio, ale minulý týždeň 28/08, chodím 2x do roka. Robil EKG a sono, plus som mala krv. Vtedy to bolo v poriadku. Tá únava bola už vtedy. Ale od tohto týždňa mám celkové zhoršenie.

luccija
Dnes o 08:50
@anonym_autor

@anonym_1129e9 bola som na kardio, ale minulý týždeň 28/08, chodím 2x do roka. Robil EKG a sono, plus som mala krv. Vtedy to bolo v poriadku. Tá únava bola už vtedy. Ale od tohto týždňa mám celkové zhoršenie.

@anonym_autor a psychika?Nie si prepracovana, alebo naopak znudena, alebo riešiš nejaký problém?Ja mám nízky tlak hlavne doobeda ledva ťahám nohy.Potom sa preberiem a večer neviem zaspat.Ja som ten nočný typ ničí má ranné vstávanie.Unava psychická je sto x horšia ako fyzická z tej sa vyspis z psychickej nie

joja101
Dnes o 08:57

Možno ti len chýba nejaký vitamín, toto bol aj môj prípad. Užívam Revitanerv aktuálne a pohoda. Celkovo sa cítim oveľa lepšie. 👍

2691
Dnes o 08:57

@anonym_autor skús si dať vyšetriť krčnú chrbticu. Príznaky máš dostatočné na to.
Najlepšie MR .

autor
Dnes o 09:01
@luccija

@anonym_autor a psychika?Nie si prepracovana, alebo naopak znudena, alebo riešiš nejaký problém?Ja mám nízky tlak hlavne doobeda ledva ťahám nohy.Potom sa preberiem a večer neviem zaspat.Ja som ten nočný typ ničí má ranné vstávanie.Unava psychická je sto x horšia ako fyzická z tej sa vyspis z psychickej nie

@luccija doteraz som išla ako hodinky. Nie som ani unavená, ani nemám depresie, ani úzkosti. Všetko bolo super a jedného dňa prišla únava, a druhý deň bola ešte väčšia, aj ďalší deň. A posledné tri dni je mi na zomretie, túto noc som nevedela, či mám ísť na centrálny príjem, či volať sanitku, či len ležať a počkať kým ma klepne. Normálne som myslela, že konečná.

sweaaa
Dnes o 09:09

Nie si tehotná?

autor
Dnes o 09:10
@sweaaa

Nie si tehotná?

@sweaaa nie, nie som, aj na gynde mi robili tehotenský test a test na mimomaternicové tehotenstvo.

anonym_64c781
Dnes o 09:11
@anonym_autor

@luccija doteraz som išla ako hodinky. Nie som ani unavená, ani nemám depresie, ani úzkosti. Všetko bolo super a jedného dňa prišla únava, a druhý deň bola ešte väčšia, aj ďalší deň. A posledné tri dni je mi na zomretie, túto noc som nevedela, či mám ísť na centrálny príjem, či volať sanitku, či len ležať a počkať kým ma klepne. Normálne som myslela, že konečná.

@anonym_autor chronický zápal??

Strana
z3