Hľadám stomatológa v Bratislave
ahojte, pred 2 mesiacmi som sa prestahovala do Bratislavy a potrebovala by som poradit dobreho stomatologa, najlepsie statneho, lebo na sukromneho mi z vyplaty vela neostava. Budem vam vdacna za kazde odporucanie.
@drzubok ano, na smimku pekne ukazal na vsetkych zuboch problemy, aj tie najmesie kazy este v pociatocnom stadiu.
Na take nieco sa moja byvala zubarka absolutne nechytala 😠
@adelaine myslim, ze nasa generacia na to doplatila (co sa zubarov tyka), na snimok sa islo len vtedy ked trebalo zub vytrhnut, terajsie deticky by mali byt na tom so zubkami ovela lepsie, keby mali o to skutocny zaujem (co sa vyberu zubara tyka). ... aj ked, syn napr. sladke nikdy nejedol (doteraz nelubi), zubky sme cistili poriadne a pokazili sa mu, preco to som sa v tom case nedozvedela, ci to bolo tiez zlou medzizubnou hygienou... neviem... teraz sa uz vsak vymienaju a na tieto trvale budeme davat este vacsi pozor.
@drzubok ono je to tak, ked clovek chce poradit...tak sa docka ...
skoda reci 🤐
@hajanka veru, ale to by muselo aj maminy zaujimat, ako treba zuby cistit, kym bude pre ne prinosnejsie
kadeco ine a budu ignorovat rady od odbornikov, potom to mozu vsetko zvalovat na genetiku trebars aj po babke, ved ta mala od 40 rokov protezu, no a co ...ze?
@martinka016 aha, moj prispevok siel Tebe, tak este raz
mne kamaratka poradila dr. Lenku Schubertovu, tak jej v utorok zavolam a snad ma vezme je tusim sukromna, ale ja uz som sa par rokov nestretla so statnym zubarom, i ked to bolo v ke x;o)
@drzubok radsej porad co na to 😉
Inak jablka mame domace aj hrusky a skoro vsetko co on papa-neda sa zial inak.
viem co mu mozem a co nemozem dat-zial su aj taketo deti medzi nami a ja mam jedno doma.
Aj maso ma domace,aj vajicka atd.starsi syn je vsetko bezne z obchodu,ale mladsi nemoze.
Ale o tomto moja otazka nie je-vies mi teda poradit cim to natriet? Z coho spapa len minimum.
@drzubok neviem prečo odpovedáš mne,ja som iba vysvetlila laikom,aký je rozdiel medzi súkromným a neštátnym..nie ,či sa dá za 7 eur spraviť dobrá výplň..a myslím,že dôležitejšie,ako to ,či ješ sladké,je hygiena...umývať,medzizubné kefky a podobne..mám 42 rokov,sladké jem denne a na totálku to dúfam ešte dlho nebude 🙂...skús na koníkovi napísať,aké je nezdravé na zuby kojenie,keď sa po kojení zuby neumyjú..zožerú ťa tu 🙂...ak je niekto odborník,vie,čo môže materské mlieko spraviť s mliečnymi zubami 😒 😒
@woman04 ono je ten kaz velmi komplkoaný..... v prvom rade je to inf.ochorenie sposobené streppt.. muttans- teda bakteriami velmi eektívne skvasujucimi cukor na kyselinu.... je to inf. ochorenie prenosné...teda za matky spokazenými zubami sa prenaáša sliinami na dieta.... ide o toako sme schoopný eliminovat bakterie- čistením- a ¨cukry..... ale to vvvšetko pochopí len ten čo cchce a bez predsudkov
ku striekaniu............................http://www.cepta.sk/documents/Polnohospodarstvo...
Jablká v sledovaných konvenčných sadoch
boli priemerne striekané sedemnásťkrát za
rok a 99,2% z celkovej plochy bolo
ošetrených najmenej raz pesticídom.
Priemerné ošetrovanie zahŕňalo trinásť
fungicídnych postrekov, päť postrekov
rastovými regulátormi, päť postrekov
insekticídmi, dva herbicídmi a jeden krát
postrek močovinou. Spolu bolo pri ošetrovaní
jednej odrody použitých 42 rôznych
produktov.
@drzubok ..1.viem,co je zubny kaz ..preto nerada vidím ,ked mamičky deťom olizuju duel,alebo lyžičku ,2.nemám pocit ,žeby som mala predsudky,asi zle citas moje príspevky..nemám pocit,žeby som s niečím nesúhlasila,co si napísal..stale tvrdím,že najviac je hygiena a samozrejme kvalitný stomatológov..
..sorry ,píšem z mobilu,tak malé preklepy ..samozrejme dudel olizuju ..a k tým kojenym deťom so zubami,treba umývať ,lebo následky hrôza...
@beruska.zuzanka na kvalitu pána doktora nemám právo reagovat ,len jedna poznámka,nie pán doktor spravil umelé zuby....tie sa robia v zubnej technike...ak sú kvalitné,je to zásluha oboch..na prvom mieste je spokojnosť pacienta..🙂
ja som velmi spokojna v kamadente v ruzinove. ja aj manzel tam chodime max. spokojnost. cennik maju tiez na nete. a nemyslim si ze platime ooovela viacej ako u statneho. tiez nepatrim k tym bohatsim ale tam som spokojna. neviem ci tu mozem dat web tak len takt: pred kamadent www 🙂
@woman04 myslím si, že dosť odveci poznámka... 😅

@drzubok davam lebo ma najjednoduchsie zlozenie na trhu a maly sa z nej nevyhadzal-ako z inych past-elmex ho uplne dorazil-ako hovorim on je alergik a vadi mu velmi chemia aj v potravinych-a kym hlta pastu ,tak mu uz tie prechemizovane nedam,ale potriet niecim zubky by som skusila-tak aby to nehltal 3 krat za den,ako pastu-je nieco take?