Hmatateľné uzliny po celom tele
Ahojte, už dávnejšie som prišla na to, že si dokážem nahmatať uzliny na krku a v trieslach (pri sone štítnej žľazy mi doktorka na moju žiadosť prezrela aj uzliny na krku a vraj sú malé a všetky sú do 7x4mm)...tie v trieslach majú asi tak 1-1,5cm a nedávno som zistila že niečo také asi do 1 cm mám aj pod pazuchami, ale predtým to tam asi nebolo je to ako taká fazuľka..všetky uzliny sú makké až na jednu pod pazuchou. Tá bola najskor maličká a nebolela, bola asi ako šošovička, potom po čase sa zvačsila a pri silnejšom zatlačení trochu bolela a teraz je zase menšia a nebolí vôbec. A teraz neviem či sa mám báť, alebo nie. Bola som u doktora a on mi to ani neprehmatal, iba povedal, že to si hlavne nemám ani chytať.
Ešte dodávam, že mám ledva 50 kíl, nie som kosť a koža ale dosť štíhla, môže to byť tým alebo?
Najhoršie je, že na internete som všade čítala, že uzliny za normálnych okolností nie sú hmatné nikde na tele, tak teraz ma už skutočne začína chytať panika. Ale na druhej strane som zas čítala aj to, že nádorové uzliny sú zvyčajne veľké a až také akoby hrče. Inak krv mám úplne ukážkovú.Ešte by som chcela dodať, že mi bolo pred tromi mesiacmi robene rtg hrudnika-v poriadku, vyšetrenie na toxoplazmozu, boreliozu, a nejaké dalšie veci tiež negatívne...a minulý týždeň aj sono orgánov brucha a to bolo taktiež v poriadku. Výsledky krvi mám ukážkové až na zvýšené ASLO. V noci sa nepotím, jesť mi chutí, dokonca som v priebehu posledných 2-3 mesiacov pribrala asi 2 kg, unavená nie som, jediné čo ma dlhšie trápilo boli zvýšené teploty, ale zistili mi v krku streptokoka, ktorý vraj môže mať súvislosť s tými zvýšenými teplotami a uzlinkami na krku, momentálne ma zvýšená teplota takmer netrápi, ked aj bola tak okolo 37(na streptokoka sa však stále liečim)
Možno tam všetky tieto uzliny boli aj predtým, možno aj dlhší čas..skutočne neviem, iba ma raz napadlo si prehmatať uzliny a odvtedy to ide so mnou dolu vodou a môj doktor to odmieta riešiť, ani mi tie uzliny neprehmatal.
Chcela by som tiež vedieť či nemáte niektorá podobnú skúsenosť. Nemáte alebo nemali ste uzlinky niekde?..podlhovlasté okolo 1 cm, nebolia ma vôbec. Strašne sa už bojím...
Viem, že asi nie ste lekárky a že táto téma tu vlastne ani nepatrí na toto forum, ale budem veľmi vdačna za akékoľvek skúsenosti.
@zuzik16 asi by sme si mohli tykať...na fóre? nie? 🙂
Krv....nemala som tam žiadnu infekciu poznateľnú, možno viac leukocytov a trombocytov, menej červených krviniek...ale pomerne dobré výsledky, nič tam nevyskakovalo... chodila som na infekčné ten rok... na hematológii to iste vyšetria lepšie, mne na onkohematológii si vždy sami odoberú a sami vyšetria nejaké tam..ich..parametre, nestačia im bežné výsledky...takže tam ak niečo je, by sa malo ukázať. Ale snáď to nebude nič také, veľa ľudí aj detí má zväčšené uzliny a rakovinu nemajú....
@yukki OK Súhlasím🙂
No ja som mala vo februári a apríli krvný obraz uplne OK, iba niektoré iné parametre boli vo februári také kadejaké a do apríla sa aj to upravilo. uvidíme teraz. Akurat aslo más stále zvýšené. a idem tiež na infekčné ešte.
Dakujem za psychicku podporu🙂ja ifem že veľa ľudí to má tiež, možno to mám aj ja už roky, možno to nie je nič zle, ale tá neistota je HROZNA:(
jj🙂 máš uplnu pravdu🙂 len sama vieš že neiekdy je to fakt ťažké.
inač ma napadlo ty máš aj v slabinách však? a koľko ich máš? ja aj celkom dosť takých podlhovlastých.
@strapco13 ahoj, smiem ta poprosit o radu...nasla som si na krku vzadu malu hrcku s tym ze ma aj tak zvlastne tahalo vzadu v krk...bola som u lekarky vzala mi krv na stitnu zlazu aj na infekcie ako napr. toxoplazmozu....na sone krku mi boli zistene viacere malinke lymfaticke uzliny, vzadu na krku LU 3mm (co sa mi moc nezda lebo ja ju citim väciu) a pod sankou obojstranne LU 19x7mm...pri kazdom je napisane ze su bez hil...a tomu nerozumiem...a tiez k zaveru napisane reaktivne LAP (???) a este mala cysticka na laloku stitnej zlazy ....celkom sa obavam, nakolko som v zivote nemala problem s uzlinami ani so stitnou zlazou...neprekonala som ziadnu chripku, ale spominam si ze ma tyzden drzal herspes na perach a aj unava...ale asi tazko z toho navreli uzliny...
@strapco13
@zuzik16 ahoj.prosim ta,co je to to ASLO?ja mam zvysene ige mam to 614(v norme je do 240).dlhodobo mam problemy so zv.lymf. uzlinami v slabinach a dnes som zistila dost velku pod pazuchou.strasne sa bojim,v pondelok idem k lekarovi.s tymi v slabinach som bola a vraj su ok.inak koncom oktobra som bola aj na sone prsnikov a tiez bolo v poriadku.tak co to potom moze byt?dakujem za odpoved
@franchise27
@mata128 baby ako ste na tom s uzlinami?
nic,zmenila som mudr.,moja to neriesila.vraj predpoklada infekt,kvoli tomu ige.ty mas kde a ako velke???
@trish31 hej, ale vyše dva cm a narástlo to prudko. do 2 cm údajne sú ešte v norme uzliny. Pozoruj si to hlavne, pol centimetra je normálna uzlina v tele, takých tam máme desiatky, aj pod pažami aj v slabinách...teda majú aj úplne zdraví ľudia. Pozoruj si to, ak by to prudko narástlo
@trish31 ahoj....no u mna to malo rychly spad...mesiac nic neriesili a uzlina nemizla a objavila sa dalsia pod sankou...nijak ma neliecili...a ked som v strachu a strese dosla na krcne ze co dalej ona mi hovori dame kontrolu o 3 mesiace...islo ma drbnut...tak nakoniec ma poslala na krcne do nemocnice nech si to pozru oni...a tam to slo rychlo, o tyzden som sla pod noz, uzlinu vzadu na krku mi vyoperovali a vzali na hystologiu...vysledky prisli o 10dni s tym ze ide o chronicky zapal LU nespecificky...ale pravdepodobne z virusu herpesu, ktory sa mi objavuje pravidelne....chvalabohu nic vazne...a teraz chodim na rehabilitacie s ramenom a krkom, lebo pri vyberani LU mi asi strajchli o nerv a stiahlo mi slachy na ramene 😀
@franchise27 s tým nervom sa to stalo aj mne. Ale som nechodila som na rehabilitáácie....aj niečo cvičíš, či skôr tieeeeeeeeeeeee nejaké elektrické veci ti tam púšťajú či čo prosím ťa?
@yukki ved som si myslela ze to je aka trapnost ze po vybere uzliny nepohnem riadne rukou a veru je to tak...vzdy mi to rozmasiruje a tlaci na upony sliach a snazi sa masazou uvolnit jazvu a potom cvicim rozne cviky na natahovanie sliach...a teda neverila by som ako ma potom boli cele rameno...lebo tie slachy stipu ako svina ked ich natahujem
@franchise27 wow.....ta začnem aj ja dačo cvičiť. Ale čo...nevieš popísať nejaké cviky, alebo na aký štýl sa to cvičí? Naťahovanie abo čo? Ja som tiež nevedela pohnúť rukou a potom mi začal miznúť sval, kleslo mi rameno.... tak ale zas ja dosť "cvičím" aj bez cvičenia tou rukou, zo 4 razy som bola v súkr.masážnom centre, tam mi ale len nejaké elektriky púšťali... teraz ma už ruka nebolí, ale rozdiel v zrkadle oproti zdravej strane vidno furt...
@yukki no ja mam viditelne plece viac v predu ako druhe...a to ze som dost chuda je este viditelnejsie, lebo mam t ym padom vyrajnejsiu klucnu kost na danej strane a vedela ma ruka boliet aj v noci ked som uvolnila svaly a nahodou som s nou chcela pohnut tak zabolela dost....no tie cviky je ich dost zatial skor na natahovanie uponou...napr. sedis a hlavou otacas do jednej a druhej strany co najdalej, rovnako tak hlavou sa snazis bokom pritlacit ku plecu ale nesmies pohnut plecom...a tahat co najviac pokial ta upony na krku pustia...a na jednu aj druhu stranu.....potom sa postavim ku stene bokom tou stranou, kt. ruka je na prd...dlanou sa chytim steny aby bola ruka vystreta a dlanou chytim stenu v takom uhle aby dlan bola trocha vo vyske zadku (tj. dlanou drzim stenu, k stene som bokom a dlan je vo vyske zadku a ruka je vystreta) a snazim sa cele telo otacat po svojej osi od steny...nohy musia pevne stat na zemi...vtedy citis ako ti taha slachy az na prstoch ruky, ktorou drzis stenu.Potom si sadnes na stolicku opries chrbat o stenu, ruky pozdlz tela, dlane k stene...lopatky a plecia tlasic do steny a dlane sa snazis tahat do zeme a vlastne cely chrbat sa snazis zatlacit do steny ale ruky tahas do zeme...Jednoducho take same natahovacky...Alebo sedim, vystriem sa a plecia sa snazim co najviac dat do zadu ako ked sa mas riadne vystriet, alebo co najväcsie kruzive pohyby s pleciami dopredu aj dozadu.....Ja mam problem aj so spravnym drzanim tela, v praci stale sedim a sedim ako blb zhrbena...ja planujem ze zacnem asi chodit aj do posilky, aby mi na tom mojom chudom chrbte vysli aj dake svaly az mi pomozu udrzat chrbat rovny lebo teraz je to riadne premahanie
@franchise27 ďakujem ti veľmi pekne!!! Fakt, vďaka! Presne, aj u mňa, jedna kľúčna je veliká, vystúpená, ruka viac vpredu atď....no ok, tak k rúbaniu dreva, uhadzovaniu snehu, pridáme ešte aj cviky. Si zlatá, a nech sa darí, aby ruka bola za chvíľu v poriadku. Mne ten masér akurát neodporučil sa vešať na tú ruku...teda že nerobiť veci, kedyje ruka vyššie ako rameno a zaťažená. no šak...sa ani nevešiam.

@omnia23 to aj u mna..hrozne dni, lepšie dni, dobré dni, a zase hrozné uplakané a stresujúce dni.:(..toto je strašné, pred pol rokom som nemala žiadne zdravotné problémy, nič ma netrápilo a teraz toto:( Fakt by ma nikdy nenapadlo že sa budem v mojom veku takto báť rakoviny.
Dokonca som sa až vo februári dozvedela že takáto choroba vôbec existuje:(