Hnisajúca vyrážka pri zadku: Ako liečiť absces?
Ahojte, medzi nohami, veľmi blízko zadku sa mi vytvorila vyrážka, taký absces. Všimla som si to dnes pri sprchovaní, že je to veľké a tvrdé. Čo si na to môžem dávať? Mám doma ichtoxyl, momentálne som si to dala na gázu a prelepila som si to. Mám doma ešte aj kortikoidnú masť alebo Framykoin. Rozmýšľala som, či si mám ísť kúpič Višňovského masť? Zhodou okolností mám doma aj kúpený oreganový olej od Jamiesonu, rozmýšľam či on by mohol pomôcť zvonku?
Je to sinus pilonidalis. Treba ist pre vymenny listok a s nim na chirurgiu...
@janickadr ja to nemám tam, ja to mám vo vnútri stehien.
Ichtiol si davaj na hrubo a do týždňa by to malo byť ok 🙂
@anonym_autor ja to mám opakovane , vždy týždeň pred menštruáciou, vtedy sa to zdurí, začervena , stvrdne. Potom mám 3 týždne pokoj a znova.
Mám to na takom mieste ako ty , plus sa mi pridávajú ďalšie
chod na chiru, aby sa ti to neskomplikovalo. ak je to absces, vycistia. moze z toho vzniknut aj fistula... radsej chod
@anonym_autor ja to mám opakovane , vždy týždeň pred menštruáciou, vtedy sa to zdurí, začervena , stvrdne. Potom mám 3 týždne pokoj a znova.
@anonym_8c47bb a nemienis to riešiť?
chod na chiru, aby sa ti to neskomplikovalo. ak je to absces, vycistia. moze z toho vzniknut aj fistula... radsej chod
@katusskaa je to zapálená vyrážka v tomto kroku. Na chiru by som išla, ak by to bolo niečo vážnejšie. V stredu idem služobne mimo, ak sa to nezlepší, tak v piatok pôjdem s tým niekde. Dovtedy mám antibiotickú masť a skúsim ten ichtoxyl.
@anonym_autor ja vzdy davam si gafrovu mast, ichtoxyl Višňovského atd vzdy zaberie za par dni 😇
@anonym_autor Hygiena Ti nič nehovorí ?
@anonym_b86544 prosím?
@anonym_b86544 toto nemá s hygienou nič spoločné.Keď nerozumieš problému tak nekomentuj
Deje sa mi to tiež v istej fáze cyklu, pomáha mi ichtyolová masť. Podľa mňa to je hormonálne a nemá to nič spoločné s hygienou, totálne stupídny komentár.
@anonym_b86544 😂😂😂
ja to mavam kazdu chvilu... pomaha mi na to kyselina salicylova, naplaste na akne, umyvaci gel s benzoylperoxidom. Pripadne myslim, že gafrovou mastou s ichtamolom nic nepokazis
Mne sa to tiež spravilo prvýkrát v živote asi pred mesiacom. Dala som si na to CBD zlatu pastu, do pár dni to zmizlo.
@anonym_8c47bb chod si to dat vycistit, urobi sa ti fistula a dovi
@anonym_8c47bb chod si to dat vycistit, urobi sa ti fistula a dovi
@anonym_52d3a1 prečo, čo znamená fistula

Skoč na chiru