Holter EKG a normálne fungovanie. Čo očakávať?
Lekár ma poslal na Holter EKG a mám ho mať 24 hodín. Nikdy som to nemala, tak neviem, čo čakať. Či sa s tým dá normálne chodiť do práce, spať, obliecť si bežné veci, alebo je to celé skôr otravné a človek si na to musí dávať pozor. Trochu sa bojím aj toho, či mi nebudú odpadávať tie nálepky, hlavne keď sa človek spotí.
Mali ste Holter? Dalo sa s tým fungovať normálne? Alebo je lepšie si zobrať dovolenku?
@anonym_autor
To je cela podstata holtera fungovat ako keby si ho nemala
Áno,dá sa s tým fungovať normálne,je to otravné,ale bohužiaľ,keď to treba,tak to treba. Keď to zvládol môj 11-ročný syn a bol s tým aj v škole,tak to zvládne aj dospelá žena a nemáš si brať kvôli tomu dovolenku,máš robiť všetky veci,ktoré robíš počas bežného dňa,aby ten prístroj zachytil tvoj tlak pri tvojich bežných aktivitách.
vobec si na to nemusis davat pozor, robis to co obycajne, mne dokonca odporucali vyjst 3x denne po schodch na 5. poschodie aby zaznamenal aj akcie srdca pri zatazi. Oblecenie si zoberies volnejsie, napriklad tricko, vsetko skryjes, ta skatulka nie je velka a funfujes bez problemov. Otravnejsi je tlakovy holter, ktory zacne merat hocikedy, aj ta manzeta je na ruke cely den.
@anonym_autor normalne pod volnou bluzkou, ma to merat bezny den a nie doma na gauci. Mna caka 7 dnovy 😒
@anonym_autor praveze mas s tym normalne pracovat. Moj je zvarac, tak nemohol s holterom do takej prace, ale inak aj pracujes.

@anonym_autor Jasné,musíš pri nom fungovať normálne aj v práci atď..