icon

Hormónová substitučná liečba pred menopauzou môže pomôcť?

Včera o 23:00

Ahojte,

chcem sa poradit, ci je tu nejaka zena po 40tke ktorej lekar nasadil HSL aj napriek pravidelnej menstruacii. Mám 43 rokov a neznesitelne stavy poslednu dobu, pms take, ze mam uzkosti a depresie a co je najhorsie take arytmie, ze nemozem nic robit, len lezim doma s magneziom a modlim sa nech nezomriem, kazdy mesiac sa to opakuje, pred a pocas menstruacie, zle spim pocas celeho mesiaca pred menstruaciou takmer vobec, zhorsila sa mi kvalita vlasov. Doktor nie je nakloneny nejakym liekom, podla neho zena, ktora ma menstruaciu je v poriadku. Beriete aspon nejaky progesteron, ktory trosku skludni nervovy system, alebo nieco aj vo veku ked este nie ste v menopauze? Dakujem

anonym_bd4e01
Dnes o 03:54

@anonym_autor brali ti krv na hormonalny profil? Ja mam 45 donedavna som mala menzes pravidelnu, stavy ako ty mam a krv mi zobrali az po vynechani. A hormony mam dost zle, ktovie od kedy. Daj si zobrat krv a trvaj na liecbe. Ja musim zmenit dr leba ma nechce liecit. 🙁

anonym_64b963
Dnes o 04:45

skus pozriet FB skupiny s touto temou. Je tam xy ucastnicok a urcite najdes nieco podobne u ostatnych. Ja sama mam 45 rokov, este ziadne vyraznejsie problemy ale zo skupiny som musela odist, lebo som zacala mat depku z toho, co ma ako zenu caka 😒. Ale, urcite sa tam raz vratim ...😀 drzim palce

anonym_8a492f
Dnes o 05:13
@anonym_bd4e01

@anonym_autor brali ti krv na hormonalny profil? Ja mam 45 donedavna som mala menzes pravidelnu, stavy ako ty mam a krv mi zobrali az po vynechani. A hormony mam dost zle, ktovie od kedy. Daj si zobrat krv a trvaj na liecbe. Ja musim zmenit dr leba ma nechce liecit. 🙁

@anonym_bd4e01 preco ta nechce liecit? Ako to odovodnil?

simsalabim
Dnes o 05:36
@anonym_64b963

skus pozriet FB skupiny s touto temou. Je tam xy ucastnicok a urcite najdes nieco podobne u ostatnych. Ja sama mam 45 rokov, este ziadne vyraznejsie problemy ale zo skupiny som musela odist, lebo som zacala mat depku z toho, co ma ako zenu caka 😒. Ale, urcite sa tam raz vratim ...😀 drzim palce

@anonym_autor ak sa da, skus najst lekara, ktory ma toto dostudovane, jeho pristup je dnes uz povazovany za zastaraly, ale to asi aj sama vies. Hormony mozu prudko klesat a stupat v perimenopauze a sposobovat to, co opisujes. Dokonca ani odber krvi nemusi nic dokazat, hormonalny profil moze vyjst v norme, lebo ta hladina hormonov proste nie je konstatna.
@anonym_64b963 nemusi to tak byt u kazdej.

anonym_3ec7af
Dnes o 06:18

@anonym_autor máš spravený hormonálny profil? Ak lekár nechce tak daj ako samoplatca. Prípadne nájsť iného lekára
V tvojom veku som už HSL brala, aj šťavy ktoré opisuješ ale ms iba raz za polrok/ rok

anonym_64b963
Dnes o 06:23
@simsalabim

@anonym_autor ak sa da, skus najst lekara, ktory ma toto dostudovane, jeho pristup je dnes uz povazovany za zastaraly, ale to asi aj sama vies. Hormony mozu prudko klesat a stupat v perimenopauze a sposobovat to, co opisujes. Dokonca ani odber krvi nemusi nic dokazat, hormonalny profil moze vyjst v norme, lebo ta hladina hormonov proste nie je konstatna.

@simsalabim áno,.ja viem že to nemusí byť u každej. Ale aj tak mi bolo ťažko z toho, čo ženy prežívajú. Vratane mojej mami

simsalabim
Dnes o 06:37
@anonym_64b963

@simsalabim áno,.ja viem že to nemusí byť u každej. Ale aj tak mi bolo ťažko z toho, čo ženy prežívajú. Vratane mojej mami

@anonym_64b963 ano, a najhorsie je, ze lekari nemaju problem do zien pchat antikoncepciu, antidepresiva, lieky na tlak a cholesterol, antihistaminika, atd. Ale v momente, ako poziada o HRT - ktora vsetky ich problemy, sposobene NEDOSTATKOM HORMONOV, zmierni alebo odstrani, tak s tym problem je... na zaklade starej, zdiskreditovanej studie.

kofa77
Dnes o 06:55
@anonym_64b963

@anonym_64b963 ja som chodila do takej skupjny tu a tiez som odisla, z rovnakeho dovodu. este som len citala a uz na mna isli vsetky priznaky.

anonym_8a492f
Dnes o 07:00
@simsalabim

@simsalabim ty beries substitucnu liecbu?

anonym_1212fa
Dnes o 07:10

mala som problém so spánkom , ak som spala dve hodiny bolo vela, samozrejme cez den problém, neskutočná únava, návaly tepla že som myslela že odpadnem tak mi ostalo teplo a zle , nerobila mi hormonálny profil ale nasadila duphaston
že skúsime uvidíme a ja som po dvoch dnoch užívania začala konečne spávat aj sa všetko upravilo
ovšem mám ako totálne neskutočnú chuť na sladké horšie ako tehotná ked som bola
zmenila by som lekára a hladla dovtedy kym by s tým niekto niečo robil však nie je normálne takto fungovať

elenka.k
Dnes o 07:21

ženy, myslíte si že pridaný problém so zápchou, tiež súvisí s tým? menopauzou - no jej začiatkami