icon

Hučanie v hlave

21
27. apr 2025

Ahojte, čím ďalej, tým častejšie sa mi stáva, že mi hučí v hlave a zvuky počujem nadmerne silno. Ja to volám, že mi dunia (hlavne, keď niekto rozpráva). Mám tetániu, migrény (rôzne nálezy v mozgu), vysunutú platničku v krčnej chrbtici, ekzém (liečim sa momentálne biologickou liečbou), celiakiu… Sestra má menierovu chorobu.. Čo to môže byť?

martinka17
•
27. apr 2025

Môže to byť všetko možné, aj ten menier, aj krčná chrbtica, aj niečo iné. Najprv by som išla na tvojom mieste na ORL, spomeň aj toho meniera v rodine, potom neurológ. Mne píska v uchu a spôsobuje mi to krčná chrbtica.

21
autor
•
27. apr 2025
@martinka17

Môže to byť všetko možné, aj ten menier, aj krčná chrbtica, aj niečo iné. Najprv by som išla na tvojom mieste na ORL, spomeň aj toho meniera v rodine, potom neurológ. Mne píska v uchu a spôsobuje mi to krčná chrbtica.

@martinka17 vsade chodim, nikde nic nevedia.

21
autor
•
27. apr 2025
@martinka17

@martinka17 mne nepiska, ja mam akoby zalahnute a huci mi v hlave. A urcite tony (hlbsie) mi tak dunia akoby z hrnca. A tlaky v hlave.

domka222
•
27. apr 2025
@21

@martinka17 mne nepiska, ja mam akoby zalahnute a huci mi v hlave. A urcite tony (hlbsie) mi tak dunia akoby z hrnca. A tlaky v hlave.

@21 nemáš tinitus?

martinka17
•
27. apr 2025
@21

@domka222 každé hučanie, písakanie je tinitus 🙂 Len nie vždy zistia prečo

@21 mne tiež nič nezistili, až po čase som zistila, že je to prepojené s mojou krčnou. Toho meniera si spomínala v rodine? Spravili ti aj na to vyšetrenie?

stellarstar
•
27. apr 2025

Tinitus

21
autor
•
27. apr 2025
@stellarstar

Tinitus

@domka222
@stellarstar v podstate to nemam az tak diagnostikovane, na orl skor dohady

21
autor
•
27. apr 2025
@martinka17

@domka222 každé hučanie, písakanie je tinitus 🙂 Len nie vždy zistia prečo

@21 mne tiež nič nezistili, až po čase som zistila, že je to prepojené s mojou krčnou. Toho meniera si spomínala v rodine? Spravili ti aj na to vyšetrenie?

@martinka17 robili mi len audiometriu, pocujem dobre, ze meniera nemam 🤷🏻‍♀️ Viem, ze moja sestra mavala najprv zachvaty a az po rokoch zacala hluchnut… Preslo ti to, ked to mas od chrbtice? Pomohli nejake cviky alebo masaze?

martinka17
•
27. apr 2025
@21

@martinka17 robili mi len audiometriu, pocujem dobre, ze meniera nemam 🤷🏻‍♀️ Viem, ze moja sestra mavala najprv zachvaty a az po rokoch zacala hluchnut… Preslo ti to, ked to mas od chrbtice? Pomohli nejake cviky alebo masaze?

@21 ja cvičím SM systém, ak nezadbam cvičenia, píska viacej. Ak ti na klasickom ORL nepomohli, skús ísť do nemocnice alebo iné vyššie oddelenie ORL.

21
autor
•
27. apr 2025
@martinka17

@21 ja cvičím SM systém, ak nezadbam cvičenia, píska viacej. Ak ti na klasickom ORL nepomohli, skús ísť do nemocnice alebo iné vyššie oddelenie ORL.

@martinka17 co je to sm system?

martinka17
•
27. apr 2025
@21

@martinka17 co je to sm system?

@21 je to spôsob cvičenia za pomoci lán. Jednoduché cvičenia na spevneneie svaloc, správne držanie tela, nenáročné, skôr nudné 🙂 Ale mne to pomohlo. Skús si nájsť videa niekde.

21
autor
•
27. apr 2025
@martinka17

@21 je to spôsob cvičenia za pomoci lán. Jednoduché cvičenia na spevneneie svaloc, správne držanie tela, nenáročné, skôr nudné 🙂 Ale mne to pomohlo. Skús si nájsť videa niekde.

@martinka17 dakujem

rozculena
•
27. apr 2025
@21

@21 ja chodím dlhodobo k fyzioterapeutovi,mne to pískanie zmizlo,predpokladám,že bolo od krčnej chrbtice

21
autor
•
28. apr 2025
@rozculena

@21 ja chodím dlhodobo k fyzioterapeutovi,mne to pískanie zmizlo,predpokladám,že bolo od krčnej chrbtice

@rozculena super. Dakujem