Hysterktómia v Žiline. Čo ma čaká?
Ahojte ,baby -žienky .Momentálne prežívam jedno z najťažších období.Mám 38 rokov ,dve dcérky .Velmi som si priala 3 dieta ,po návštevách gynekologie ,ženského lekára mám fantastického my cca objavil myom asi 3,5 cm .Na úpravu menzesu mi nasadil na 3 mesiace Duphaston .menzes sa neupravil krvacam pomaly každých 14 dní ,mám dost velke bolesti aj po menstruacii .Tak som zasla opat na gynekologiu ,ze si neviem dat rady ,ze mám bolesti už takmer stále .aj menstruaciu mám nejak casto najprv bol vesely ,predtým mi hovoril ,že skusime po Duphastone ak nezaberie clostyl ,no ale po sone mi povedal ,ze musim ist na operaciu ,ze myom sa sprava "zle" a podrastol o cely 1 cm za tri mesiace a vytvorilo mnoho dalsich .Hned som sa bola objednat na operaciu ,aj ked mi to je nesmierne luto:-/No a pýtam sa ,ak ste neiktorá boli co ma čaká ,vraj si mozem vybrat operatera ,ale ja nepoznam moc zenskych lekarov zo Za ,poradte ak mozte ,aj co sa tyka operacie a tak budem Vám nesmierne vdacna
samozrejme mozes to mat v takom stave ze uz by lieky na to urcene nepomohli.. ale ja byt tebou to riesim aj inde u dr
@bykaterina ahoj mám nazaj dobrého gynekologa ,myslím ,ze jemu sa dá naozaj verit,pýtala som sa ho samozrejme aj na ine moznosti ,ale povedal ,ze tu treba hned riesit operativne maternicu mám zvacsenu ako v tretom mesiaci ukoncenom ,zvacseny myom za kratku dobu a este mnoho dalsich k tomu ,myslim ,ze mu mozem verit -bohuzial pre mna:-/
@bembaa no ja byt tebou este si to preverim aj majster tesar sa utne a preco to skor neriesil nechapem. Ide o tvoje telo a teba
@bykaterina predtým som mala ineho lekára ,nebola som spokojná,dokonca on mi nenasiel ani myom ..až tento nový ,chodím k nemu cca 6 mesiacov a bohuzial sa to zhorsuje ,podla jeho slov dost rychlo
@bembaa ja to mam tiez ale mne to sleduje dr pravidelne a ked tak da mi lieky na to. az posledna instancia je vybratie. ale urcite to nebude liecit dufikom a clostilom ktore su na uplne nieco ine urcene lieky.
drzim ti palce nech vsetko dobre dopadne 😉 a urcite sa opytaj v skupine Zilina skor baby odpovedia
@bykaterina Dakujem ...mám vela vyšetreni na budúci tyzden tak pobehám čo sa dá .U mna hrá ulohu ze máme takéto ohorenie v rodine ,no a ten nález je zly ...preto by som nerada riskovala ,mám dve deti...
@bembaa lekara ti neporadim, ale mojej krvacajucej sestre gynekologicka zahlasila: Mate rakovinu, kde ste bola doteraz? A hned nariadila operaciu. Sestra navstivila znameho gynekologa, stareho pana profesora v brne, ktory povedal, ze sa este pocas svojej dlhorocnej praxe nestretol s tym, aby sa myom zvrhol, vraj sa najcastejsie vstreba a ak jej nezacne nonstop tiest krv az do topanok, nech na operaciu nejde. neisla, bolo to pred 15 rokmi. tym ta nechcem od operacie odhovarat, tvoj lekar vie najlepsie, ako v tvojom pripade postupovat. chcem len povedat, ze myom neni ´zakerny´ a tiez aby si sa operacie nebala, poznam par zien po operacii myomu a ani jedna nemala komplikacie. Drzim palce. 🙂

ja byt tebou mozno zmenim gyndosa, pokial viem tak sa to da riesit liekmi myom su to hormonalne lieky. a nie je potrebne to riesit operativne a zobrat maternicu.drzim palce
inak co sa tyka dr opytaj sa v skupine ZA ja osobne by som skor isla do MT