Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu
píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor
@danielik79 juj Danka to mi je ľúto ...u nás našťastie klop klop sme v pohode. Budem musieť začať baliť lebo aj drobca chlapa a chodím do roboty no nechce sa mi veru a tie zimné veľké veci to bude ...
@kingu28 ja idem 11.1 na operaciu a tiež sa mi do kúpelov nechce, aj z financnej stranky- vyplata pri pn ide dole a aj pre 2 chlapov doma, ani si neviem predstaviť čo by ma doma čakalo, však do roboty mi každú chvíľu vyvolavajú,lebo nevedia čo ,kde,ako...hoci som si vedomá,že občas by som mala myslieť aj na seba
@adulka07 presne tak ako pises, mala by si mysliet aj na seba. keby som mohla urcite by som isla. neviem kolko rokov ma vas syncek. nas ma 4 roky, netrufam si ho nechat "sameho" doma aj ked sa o neho manzel dokaze postarat, mama je len mama 🙂 aj tak budeme mat dost velky problem pocas tych dnoch kym budem v nemocnici. a chodim do skoly, tam tiez nemozem chybat. kde ta budu operovat?
@danka483 juuj Dani aj ty to máš perne ja mám našťastie vypýsanú dovolenku .Už si si vybavila aj to potvrdenie od lekára čo tam potrebujú ja neviem či tam behnem zajtrá alebo až 4-teho.Najviac ma teraz rozčulujú tieto hmy ....dúfam že sa do nového roka aspoň trocha počasie umúdri .Po 6januari by vraj malo začať snežiť mám aj obavy že či to nebude skôr ...
@kingu28 joj, tak môj syn je už stredoškolák, ale chlapec 🙂 a nie moc samostatný a 3 týždne sú 3 týždne a tiež tá vyplata ked je človek pn a hypotekárny úver na krku...operovať ma budú v Košiciach na onkoginkologií, už som tam bola pred 2ma mesiacmi na konizacií krčku a nie sú dobré vysledky, tak odporúčajú vybrať maternicu pokial nie je neskoro
@danielik79 dnes som vybavila to potvrdenie . Baliť hudem neviem kedy vobec nemam chuť no sneh by potešil veru ked tam bude drobec kupim mu niekde boby aspoň sa posankuje. Robim aj na silvestra vrrr
Aj robili ti nejake vyšetrenie exta alebo dal ti len papier.
Tak toho silvestra ti fakt nezavidím ale to je asi udel toho zamestnania a celkovo v tejto dobe si zamestnanie nenavyberaš . A ja by bola radšej keby bol sneh aspoň by sa malej ulavilo ale nie ked bude na ceste a šmýkať sa. Manžel kupil pre istotu aj snehové reťaze.
@danielik79 sestrička mi dala ten papier. No ani nevrav snehové reťaze by sa asi zišli....
@danka483 ja mam obavi že či tam vôbec bude aby nemusela bludiť po celom okrese.Moj manžel ich kupil za 18€ len sa ich musí naučiť navliekať aby to vedel ked to bude potrebné
@danielik79 ja som vystihla rano som isla aj s malým a bola len do 9:30 fuu ešte ze som to stihla . Musim starému povedať nech kupi. Inak doktor mi dal tabletky estrofem
@danka483 ja menim dr ako som pisala tak uvidim neskôr či na tie navaly dá niečo alebo to neha tak .A pomáha to .Akurat som sa dievčeniec v skupine pýtala že či ordinuje a ked nie nuž čo budem musieť lietať po okrese.Zajtra asi ešte urobim nejaké nakupy a hlavne pre manžela zasobu liekov a kontroly u dr mu rozpíšem aby mu zas naša detska dr nemohla povedať ,že je nezodpovedny ked neda predpisať lieky od imunologičky ked som neni doma.
@danielik79 zaberaju 🙂 tak som rada ten papier som bola u mojej obvodnej nie u gyndosa tam som bola minule
žienky a to do kedy od operácie sa musím rozhodnúť či chcem ísť do kúpeľov? vypisuje to lekár v nemocnici, alebo môj gynekolog?
@adulka07 rozhodnut sa treba do pol roka od operacie inak si to potom hradite sama navrh vypisuje gynekolog treba ho potom ked sa budete po operacii citit lepšie požiadať ale rozhodnutie je hlavne na Vás
@petra7777 ona dieťa nebere ako batožinu keby ste čitali jej prispevky tak by ste vedeli ako to je
@danielik79 písala, že ide s ňou dieťa ☹
@petra7777 to že niekto si vybaví chatu aby mohol byt so svojim dieťaťom aspoň na nejaķý ten čas a užiť si konečne chvilky s nim za to sa neodsudzuje to sa cení a to že veci zbali aj popri praci to je lenjej šikkvnost aj kedste to pochopili možno vy inak tak najprv si prečitam prispevky a potom si vytvorím nazor a nikoho tým neuražam
@petra7777 a ešte jedna vec bere so sebou aj manžela a mamu takže s malým jej bude mať kto byť. 😉 a netreba chytať za slovička.....
@danielik79 Ja predsa nikoho neurážam, len som sa slušne pýtala, kto jej bude strážiť dieťa, ak bude mať procedúry....a mimochodom, pýtala som sa to vás? Je mi srdečne jedno, či si tam vezme aj všetky sesternice.....niekedy mám pocit, že MK mi uberá zo života, ked čítam tie stupidity :(
@petra7777 poviem Vám len svoj názor ja osobne by som sa urazila kebyže mi niekto napíše že si berem dieťa ako batožinu .Ja sa jéj iba zastávam a ocenujem jéj šikovnosť ked musi pol dňa makať a popri tom stíha ešte aj baliť .Podla mna si teraz asi išla už oddýchnuť lebo ráno skoro vstáva do roboty.
@petra7777 a potom načo to vlastne čítate ked podla Vás je mk spupidne
@danielik79 ďakujem danka no som v šoku co tu čítam aspon som sa hned z rana prebrala ach....
@kingu28 Baby, ktoré ste pred operáciou! ja vám len odporucam ist do kupelov! ja som tam bola! mne robili hysterektomiu ked som mala 23!!! chvalabohu ze som dcerku porodila ako 22rocna, neviem teraz co by som robila! A na tie kupele, mne to hradila poistovna, 3tyzdne, neviem presne aku ciastku som musela ja zaplatit lebo to bolo pred 7mi rokmi, ale na 100% viem ze mi tie kupele v Lúčkach pomohli a cítila som sa lepšie aj psychicky aj fyzicky aj čo sa týka z lekárskej stránky! 🙂
@mojka2310 Ja som ´´absolvovala´´ hysterektomiu ked som mala 23rokov. rakovina krčka maternice- najprv prvá operácia, 3tyzdne cakania z onkologie a potom bumm hysterektomia. na výber som moc nemala, to bolo vten rok čeresnicka na torte. rozchod, s malou som ostala sama a ktomu este toto! uz je tomu 7rokov čo nemám maternicu. Tažké to bolo len z jedinej stránky, či ma niekto takto bude chcieť, že so mnou nemôže mať dieťa, lebo ja jedno už mám. A kúpele len a len odporúčam! Fantasticky som sa cítila za tie 3týždne a dcérka ma chodila navštevovat každý víkend a vtedy mala len rok aj pol 🙂 kvoli zdraviu treba obevat niekedy aj to že 3tyzdne bude niekto bez detí!
@danka483 Je to predsa diskusia, či nie? Ak ste čakala samé pozitívne reakcie, tak ste to sem nemala dávať 🙂
@danielik79 Stupídne (nie spupídne, ako ste napísala) sú len niektoré príspevky, napríklad aj váš 🙂 Pekný deň, dámy 🙂

žienky, nie je tu taká čo bola operovaná a nebola do kúpeľov?