Hysteroktómia - už nebudem mať maternicu
píše sa mi ťažko, aj ked v hlbke som s tým vyrovnaná mám stále pochybnosti a bojím sa ako to všetko dopadne. Prosím, ak ste niektorá absolvovali vybratie maternice, ako to dopadlo, ako ste sa cítili a hlavne ako žijete teraz. Dik za každý názor
@fialka2612 na návrh do kúpeľ som si napísala, ktoré kúpele hore tužkou a približne termín. Po oznámení z Prešova o kúpeľnej liečbe som volala do kúpeľ a dohodla si termín.
Dobrý deň 7.5. my budú vyberať maternicu aj vaječníky, laparoskopicky, kašlem neviete či je dobré od kašľu?
@010306 ahoj.. urcite musis byt uplne zdrava.. nesmies byt ani prehliadnutá.. ani soplik.. ani kašeľ.. poraď sa svojho lekára.. budeš musieť asi posunúť termín.. to vážny zákrok.. držím palce
@habanka2014 Ďakujem, v piatok idem do nemocnice , možno my niečo dajú do pondelka
@katkano ďakujem pekne, a kedy to ráčili zo všeobecnej poslať do kúpeľov? Koľko dní im to trvalo? Nepamätáš si už prosím ťa? Lebo človek má pocit, že v Prešove asi spia s tým schvaľovaním a následným odosielaním kúpeľných návrhov. ☹ Volala si aj do Prešova, či len do kúpeľov? Ďakujem pekne za odpoveď.
@fialka2612 Do mesiaca to bolo v kúpeľoch aj s najneskorším termínom nástupu v mojom prípade 16.5.2019. Ja som onko pacient mám nárok do 2 rokov od operácie . Volala som aj do Prešova a tam mi povedali že je to už v kúpeľoch, tak následne som volala asi každý deň počas 10 dní do Lúčok a keďže ten termín je u mňa až 24 mesiacov od operácie a prerábajú v lúčkach bazény tak idem až 2.7 :D
@fialka2612 Na návrh od lekára, ktorý som zasielala do Prešova som si napísala tužkou kúpele (Lúčky) a približne termín kedy by som nechcela ísť všetko ostatné dohodneš telefonicky s recepciou v kúpeľoch.
@katrinka34 ahoj mne tiež zobrali všetko laparoskopicky som 2 den po, mala mamina ešte nejakú liečbu?
@010306 nie ;), ale u maminy teraz po roku a pol nastali trochu komplikácie :( začal jej padať močový mechúr, má pocit akoby jej išiel vypadnúť, vraj to bude na operáciu :(
Lebo mne povedal lekár ešte nemám ani výsledky že by bolo dobré keby som vybrala ožiarenia zo spodu , že ako prevenciu, preto sa pýtam či to je bežné, dakujem
@mojka2310 mne síce maternicu nevybrali ale mojej tete a mojej mamine áno a čaká to v budúcnosti aj mňa keďže genetické testy ukázali že mám veľkú pravdepodobnosť rakoviny. Moja teta to zvládla bravúrne je pravda že mala na začiatku bolesti ale inak je v poriadku. Mojej mamine vyberali asi pred rokom a bolesti a problémy má stále. Teraz moju tetu čaká už aj mastektómia. Preventívne.
@010306 To zavisi najma od velkosti karcinomu mozno typu atd. To posudzuje vzdy onkokomisia ale vacsinou sa rozhoduje az na zaklade vysledkov histologie po hysterektomii. Aspon u mna to tak bolo, mne nedali ale je to bezne.
Ahojte.. ja doma posielala návrh do VsZP 5.4.. a schválenie mi ešte neprišlo 😱
@eva47 Najskôr som si v kúpeľoch zistila, aké termíny na A-čkové návrhy práve vybavujú, mne vyhovujúci som si rezervovala. Na návrh do VsZP som tužkou hore napísala do ktorých kúpeľov by som chcela ísť. Schválili mi to. Z kúpeľov mi už aj prišla pozvánka na vopred rezervovaný termín😀
Ahojte. Mám 39r a dnes mi lekár povedal, že musí ísť von maternica aj vaječníky :( a ja sa toho tak veľmi bojím. Už aby bolo po Tom a žiadne komplikácie
@cellesta ahoj, aj ja som sa toho bála, už je to 3 mesiace čo my vyberali maternicu aj vaječníky, operovali ma na klenovej a robili my to laparoskopicky, prvý deň bol najhorší ale dá sa to vydržať, potom to už bolo lepšie, pustili ma na 5 deň, ďalšiu liečbu som nepotrebovala, mala som nádor v strede maternice, PN som bola 2 mesiace, zajtra idem prvý krát na kontrolu
Ja nastupujem na zakrok do ruzinovskej nemocnice - neabsolvovali ste nahodou zakrok tam? zazmluvneneho lekara nemam

@katkano ty si si vybrala termín, alebo ti ho navrhli oni v Lúčkach? Kamoška si tiež dávala žiadosť na kúpele, ale ona len teraz to posielala na poisťovňu.