icon

Intolerancia na laktózu - raňajky

diaszoky
17. mar 2021
kikusa2021
17. mar 2021

@diaszoky bezlaktozovy jogurt

betty_image
17. mar 2021

Len vymeníš laktózove mlieko za bezlaktózové, resp. rastlinné, ak ti bude chutiť. Rajo má skvelé bezlaktózové produkty, kupujem od nich mlieko do kávy, popr. na iné použitie, bezlaktózové biele jogurty, do ovsenej kaše používam rastlinné mlieko od DM Bio, majú lepšie ceny ako napr. Alpro.

asia83
17. mar 2021

@diaszoky Kukuričné lupienky s rastlinným mliekom. Ja mám aj alergiu na mliečne veci.

dajen_7
17. mar 2021

@diaszoky tak isto ako pred tým len vymenis veci za bezlaktozove 😉 nie je to vôbec take hrozne dnes už je všetko rastlinné bio a vegán

felicita027
17. mar 2021

ja mam od puberty a kupujem miesto laktozovychobycajnych bezlaktozove produkty + si dávam pri mliecnych cokoladovych vyrobkoch pozor🙂 ale vela ludi si myli intoleranciu na laktozu a alergiu na mliecnu bielkovinu pri ktorej sa nesmu pozivat ziadne mliecne vyrobky

diaszoky
autor
17. mar 2021

@betty_image aha ok dik lebo ja mam aj na dva konzervanty alergiu a neviem to dako skombinovat preto sa aj pytam☹️

diaszoky
autor
17. mar 2021

@felicita027 ja mam int na mliecnu biékovinu konkretne

simsalabim
17. mar 2021

@diaszoky tak to mas alergiu. Nie laktozovu intoleranciu. Treba vysadit vsetko mliecne a nahradit rastlinnymi alternativami.

felicita027
17. mar 2021

@diaszoky tak pri tom treba vylucit vsetky produkty, ktore ju obsahuju pretoze bezlaktozove produkty su len bez enzymu laktaza a nie bez mliecnej bielkoviny

simsalabim
17. mar 2021

@felicita027 bezlaktozove predukty su bez laktozy - mliecneho cukru. Ludia s laktozovou intoleranciou nemaju laktazu, ktora stiepi - travi - mliecny cukor laktozu. Ludom chyba ten enzym - laktaza. Bezlaktozove produkty su zbavene laktozy, takze to, ze ten enzym nemame, pri traveni nechyba.

abbey1
17. mar 2021

@diaszoky Hlavne si ujasniť, čo máš. Nadpis hovorí iné a tvoj príspevok iné. Či máš aj intoleranciu laktózy i alergiu na BMK? To sú dve rozdielne veci.

felicita027
17. mar 2021

@simsalabim vypadlo mi v texte len (pre ludi) bez enzýmu laktaza 🤣 to tak keď pisem 1 spravu na niekoľko krát

diaszoky
autor
17. mar 2021

@abbey1 prepacte v posudku mam intolerancia bkm

diaszoky
autor
17. mar 2021

@simsalabim dakujem este sa chcem opytat co znamena igg a iga vo vysledku? Neviete?

simsalabim
17. mar 2021

@diaszoky mlieko obsahuje rozne buelkoviny, nie vsetky vyvolavaju alergiu. Alergia sa stanovuje hlavne podla IgE, parametre IgG a IgA sa tiez pouzivaju bezne v klinickej praxi urcenie protilatok. Ale viac neviem, som len mamina, ktorej dcera bola alergicka na BKM a zaroven ona aj ja mame aj laktozovu intoleranciu.

diaszoky
autor
17. mar 2021

@simsalabim aha ok vdaka😇

diaszoky
autor
17. mar 2021

@simsalabim s myslite ze v praci my mozu vyhoviet kedze mame obed iba jeden nemame na vyber? Vdaka

simsalabim
17. mar 2021

@diaszoky neviem, ako to je s alergiou na BKM. Kolegyna ma celiakiu a ked sme mali obed zabezpecovany zamestnavatelom, hoci s vyberom zo 6 jedal, mala jedina narok na gastrolistky, lebo bezlepkovy obed neposkytovali.

diaszoky
autor
17. mar 2021

@simsalabim ok vdaka za radu