Ischias a zápal sedacieho nervu. Čo vám pomohlo?
Ahojte, čo vám pomohlo na ischias, zápal sedacieho nervu? Odvčera mám bolesti, pravdepodobne je to toto. K dr ešte nechcem ísť, keďže je to len druhý deň.
@summer23456 suche teplo, lieky od neuro proti zapalu a fyzioterapeut.
@oceanahory prosím ťa, tak si musela ísť k dr? Či presli to? Ja som si dala flector, je trochu lepšie, aké teda je to fest nepríjemné.
@summer23456 pozri toto video a skus pocvicit,mozno pomôze....v komentaroch ma velmi pozitivnu odozvu.
@summer23456 pozri toto video a skus pocvicit,mozno pomôze....v komentaroch ma velmi pozitivnu odozvu.
@tundra idem skúsiť ďakujem moc
@tundra idem skúsiť ďakujem moc
@summer23456 nz,skore uzdravenie prajem🍀
No mne pomohli len infúzie a lieky
@oceanahory prosím ťa, tak si musela ísť k dr? Či presli to? Ja som si dala flector, je trochu lepšie, aké teda je to fest nepríjemné.
@summer23456 Musela, kedze to trvalo u mna uz dlho a zial bolest neprechadzala. Najviac mi asi pomohli cviky od fyzio. Mala som dlhodobo problemy s driekovou oblastou a ischiasom. Odkedy ale pravidelne cvicim, tak sa moje problemy s ischiasom vytratili uplne.
S krizami som sa trapila dlhsie, nestacilo ani cvicenie, ani teraz to nie je uplne 100%, ale ked som uz vycerpala vsetky moznosti, tak som siahla po bylinkach a stal sa zazrak 😁. Teraz po viac ako 4 rokoch zijem konecne bez bolesti.
@summer23456 Musela, kedze to trvalo u mna uz dlho a zial bolest neprechadzala. Najviac mi asi pomohli cviky od fyzio. Mala som dlhodobo problemy s driekovou oblastou a ischiasom. Odkedy ale pravidelne cvicim, tak sa moje problemy s ischiasom vytratili uplne.
S krizami som sa trapila dlhsie, nestacilo ani cvicenie, ani teraz to nie je uplne 100%, ale ked som uz vycerpala vsetky moznosti, tak som siahla po bylinkach a stal sa zazrak 😁. Teraz po viac ako 4 rokoch zijem konecne bez bolesti.
@esther100
@oceanahory ach žienky, no nám dosť. Normálne z ničoho nič také bolesti, včera som si dala flector, trochu uľavil, ráno ako tak a teraz už má bolí sedieť... Idem si dať zas fkector
Treba zistiť príčinu,takže určite navstiv lekára
@summer23456 k fyzioterapeutovi co najskor. Oni ti to uvolnia a nasadia cviky na mieru.
A áno fyzio je super...ja už keď som mohla chodiť,ale stále som vláčila jednu nohu za sebou,tak mi fyzio pomohlo
A áno fyzio je super...ja už keď som mohla chodiť,ale stále som vláčila jednu nohu za sebou,tak mi fyzio pomohlo
@summer23456 mne veľmi pomohla virivka stačilo dvakrát a bolo po bolesti
mne pomohli flector náplaste a suché teplo, v ovčom kožušku som aj spavala
suche teplo zo skleneného radiatora
pila som valerianku - len pozor nepit moc a často je rychlo navykova - a čaje s kurkumou
za normálne obdobie prevraciam oči len ich vidim ale ked ma zdraplo lepši čajík na svete nebol
Mala som nedavno. Teda predpokladam. K lekarovi som neisla. Samodiagnostika podla priznakov. Nemala som neznesitelne bolesti. Pomohli mi cvicenia z netu. Ulava prisla velmi rychlo.
suche teplo a fyzioterapeutka
@summer23456 nie,fyzioterapeuta si nájdeš sama na vlastné náklady
@summer23456 nie a priprav sa tak od 20€ za 30 min ... žial platíš si to sama
alebo schodnejšie riešenie, kupele a v rámci balička mat tieto cvičenia , a na izbe si to hned pisat
@summer23456 nie a priprav sa tak od 20€ za 30 min ... žial platíš si to sama
alebo schodnejšie riešenie, kupele a v rámci balička mat tieto cvičenia , a na izbe si to hned pisat
@summer23456 rehabilitacie cez poisťovňu existujú, ale necakaj, ze sa ti tam niekto bude venovať. Cvičenia sú casto krat na velmi slabej úrovni. Mesacne čakacky su este zazrak, caka sa aj niekoľko mesiacov. A k rehabilitaciam sa dopátrať je tiez na dlhé lakte. Najprv ti treba prejist zakladnou diagnostikou, ktoru ti mimochodom lepšie spraví chat gpt.
K tvojmu stavu, na akútny stav aky mas teraz tak len lieky na bolest a uvoľnenie svalstva, suché teplo, oddych. Po akútnom stave k fyzioterapeutovi.
Ak sa chces dat lepšie diagnostikovať a najma presnejšie, tak jedine magneticka rezonancia. Ale kým sa dostanes a kolko za to zaplatis, tiez to bude trvať.
@summer23456 rehabilitacie cez poisťovňu existujú, ale necakaj, ze sa ti tam niekto bude venovať. Cvičenia sú casto krat na velmi slabej úrovni. Mesacne čakacky su este zazrak, caka sa aj niekoľko mesiacov. A k rehabilitaciam sa dopátrať je tiez na dlhé lakte. Najprv ti treba prejist zakladnou diagnostikou, ktoru ti mimochodom lepšie spraví chat gpt.
K tvojmu stavu, na akútny stav aky mas teraz tak len lieky na bolest a uvoľnenie svalstva, suché teplo, oddych. Po akútnom stave k fyzioterapeutovi.
Ak sa chces dat lepšie diagnostikovať a najma presnejšie, tak jedine magneticka rezonancia. Ale kým sa dostanes a kolko za to zaplatis, tiez to bude trvať.
@anonym_a810ef veď ti, že dopracovať sa k diagnostike a liečbe je na dlho v našom zdravotníctve
@summer23456 no existujú,ale tam ťa musí poslať odborník.a vždy vás tam cvičí niekoľko a nemajú čas sa ti dostatočne venovať.
@anonym_a810ef veď ti, že dopracovať sa k diagnostike a liečbe je na dlho v našom zdravotníctve
@summer23456 tie rehabky na poistovnu su o nicom. ja som mala aj individualne, 10 sedeni, ale typek so mnou cvicil, akoby som mala 100 rokov (mala som vtedy menej ako 30). stale to iste dokola, nic mi to nepomohlo. potom som si nasla fyzio sukromne (40e/60 min) a naucila ma vela cvikov aj na moj problem, aj na celkove spevnenie tela. chodila som k nej asi rok a pol, potom odisla z BA do GA, tak teraz uz chodim len obcas (taka je skvela, ze mi to stoji za ten vylet). ale bezne uz cvicim sama.
neodkladaj lekara, ja som bola zo dna na den uplne nechodiaca, od bolesti som az bluznila, nespala noci. Infuzky mi vobec nepomohli, az lieky od neurologa. Mne uz ani flektor a novalgin nepomahali. Teraz som lepsie, mam vsak vysunutu platnicku a ta mi tlacila na nerv, bola v zapale. Mne velmi pomaha cvicit, ano, som leniva, ale po cviceni mi je super, takze sa premozem. V stredu idem po roku na mri, nakolko som zdravotne celkom ok ale uz rok si necitim pätu a 2 prsty na nohe, potrebujem to riešiť. To su presne miesta kam mi vystrelovala bolest z tej platničky... mala som odporuceny ozon, na ktorom som bola 2x. Teraz potrebujeme zistit ci mi pomohol alebo nie

@summer23456 suche teplo, lieky od neuro proti zapalu a fyzioterapeut.