icon

Je bežné, že gynekológ nepredpisuje hormonálnu liečbu?

30. aug 2026

Napíšte mi či je správanie gynekológa v poriadku, alebo som len precitlivela.Mam 47 r nikdy som nemala žiadne problémy, ani nechodila k nemu s hlupostami.Robi u seba sono prsnikov za poplatok 10 eur, a poobede je možnosť objednať sa za 10 eur využila som ten poplatok, lebo som chcela mat trocha čas, aby jedna nebola v kabínke a druhá odchádza.Vzdy je veľmi rýchly a je to tam ako na bežiacom pase.Isla som tam s tým, že som druhy mesiac nedostala menzes a ten druhy mesiac som iba trocha spinila 2 dni plus prevencia.Vynechanie beriem ako súčasť veku...zacala som debatu, že v noci veľmi zle spím, budím sa aj na 2 hod som nervózna mám úzkosti a či mi môže spraviť hormonálny profil, alebo nasadiť ATK, alebo iné hormóny podľa toho čo chýba, lebo sa cítim zle.Sono prsnikov mi nespravil, že načo dá mi žiadanku na mmg, keď som bola prvý krát na mmg povedali mi, že mmg zobrazí prsník, ale dôležité je aj sono, aby sa pozreli žľazy pod pazuchou a celé okolie.Hormonalny profil nevidí dôvod spraviť a on hormóny predpisuje až,keď žena nemá rok menzes🫣profil si idem sama zaplatiť do Medirexu a hľadám nového gynekológa asi skôr ženu v Ba a okolí.
Je to bežné, že lekár odmieta dať nejaké lieky, gély čokoľvek, keď je jasne vidieť, že niečo sa už deje?
Kým prejde rok čo nebudem mať menzes to ešte môže byť 3-5 rokov.Som z neho veľmi sklamana roky platim nie malý poplatok a idem tam len na prevenciu a raz kvôli lieku na posunutie menzesu a, keď očakávam od neho tak sú takéto možnosti, vyskúšajme on má takýto postoj?A ešte mi povedal, že čakajte, že priberiete, lebo estrogén, keď už ho je málo spôsobuje nárast váhy, aby sa mal kde tvoriť😭lebo estrogén sa tvorí v tuku😭a otázka mal vás lekár s týmto problém, alebo vypočul a niečo napísal hľadal riešenie?A to je gynekológ pôrodník s minimálne 30-40 r skúsenosťami

Strana
z2
anonym_8e9b13
30. aug 2026
@simsalabim

@anonym_8e9b13 nemyslim si, ze si dostatocne informovana o rozdieloch medzi nimi, ale ok… no kazda, ktora bude mat naozaj zivot stazujuce priznaky menopauzy, si moze ai poziadat o prehladnu tabulku, ak uz nebude citat nove studie - ja ich citam. Je dolezite, aby zena bola informovana a mala moznost sa rozhodnut. Ak bude treba, ja sa hsl branit nebudem. Lekari casto najnovsie informacie o menopauze nemaju - je smutne, ak to su gynekologovia, lebo nepocituju potrebu sa dalej vzdelavat a na to mnohe zeny doplatia. Takto by to nemalo byt.

@simsalabim jasné všetci lekári sú nevzdelaný a ty si najväčší odborník, však?? preto som ťa oslovila Vasilisa... Gynekológovia nechcú predpisovať hormonálne liečby, lebo vedia aké to má nežiadúce účinky..

simsalabim
30. aug 2026
@anonym_8e9b13

@simsalabim jasné všetci lekári sú nevzdelaný a ty si najväčší odborník, však?? preto som ťa oslovila Vasilisa... Gynekológovia nechcú predpisovať hormonálne liečby, lebo vedia aké to má nežiadúce účinky..

@anonym_8e9b13 😂

michaela329
30. aug 2026
@anonym_8e9b13

@anonym_8e9b13 neklam, práve gynekológovia - mladí, v zahraničí pôsobiaci gynekológovia, robia veľkú osvetu ohľadom liečby hormónmi a aj ohľadom užívania antikoncepcie. A často vyvracajú priamo aj tieto nepodložené bludy, čo tu - samozrejme anonymne, vypisuješ. Nadávaš tu žene, ktorá má aspoň odvahu tu písať pod svojím nickom a Ty svoje "múdrosti" vypisuješ zbabelo anonymne.

anonym_8e9b13
30. aug 2026
@michaela329

@anonym_8e9b13 neklam, práve gynekológovia - mladí, v zahraničí pôsobiaci gynekológovia, robia veľkú osvetu ohľadom liečby hormónmi a aj ohľadom užívania antikoncepcie. A často vyvracajú priamo aj tieto nepodložené bludy, čo tu - samozrejme anonymne, vypisuješ. Nadávaš tu žene, ktorá má aspoň odvahu tu písať pod svojím nickom a Ty svoje "múdrosti" vypisuješ zbabelo anonymne.

@michaela329 ako nadávam, že som ju oslovila Vasilisa Premúdra? veď to je kompliment. Došli ti argumenty a teraz budeš útočiť na anonymitu?
Bavíme sa tu o hormonálnej liečbe a nežiadúcich účinkoch moja anonymita s tým nemá nič spoločné. Áno robia veľkú osvetu a reklamu Big Pharme, ale nikoho nezaujímajú vedľajšie účinky na tie osvetu nerobia, hlavne nech sa predávajú hormóny...
Veď ty ich kľudne užívaj, ale ak niečo niekomu odporúčaš naštuduj si o tom pravdivé informácie, aby neboli ľudia neskôr prekvapení z vedľajších účinkov!!!

anonym_b2ece7
30. aug 2026
@anonym_8e9b13

@michaela329 ako nadávam, že som ju oslovila Vasilisa Premúdra? veď to je kompliment. Došli ti argumenty a teraz budeš útočiť na anonymitu?
Bavíme sa tu o hormonálnej liečbe a nežiadúcich účinkoch moja anonymita s tým nemá nič spoločné. Áno robia veľkú osvetu a reklamu Big Pharme, ale nikoho nezaujímajú vedľajšie účinky na tie osvetu nerobia, hlavne nech sa predávajú hormóny...
Veď ty ich kľudne užívaj, ale ak niečo niekomu odporúčaš naštuduj si o tom pravdivé informácie, aby neboli ľudia neskôr prekvapení z vedľajších účinkov!!!

@anonym_8e9b13 som rada,že aspoň ty vieš aké je to nebezpečné. 🤦🏻‍♀️

@anonym_autor v tvojom veku už je hormonálny profil zbytočný, už si perimenopauze. Moja dr. mi ho tiež nikdy nerobila,dala som si ho ako 40r spraviť u obvodného, ale nie kvôli gyn.

anonym_e4796b
30. aug 2026

@anonym_autor ved a naco chcete hormonalnu liecbu? Ta sa dava , ked ma zena velke problemy, prip. Ked nastupuje menopauza skoro. Mate normalny vek na to a davat si hormonalnu liecbu koli tomu, ze priberiem??

anonym_8e9b13
30. aug 2026
@anonym_b2ece7

@anonym_8e9b13 som rada,že aspoň ty vieš aké je to nebezpečné. 🤦🏻‍♀️

@anonym_autor v tvojom veku už je hormonálny profil zbytočný, už si perimenopauze. Moja dr. mi ho tiež nikdy nerobila,dala som si ho ako 40r spraviť u obvodného, ale nie kvôli gyn.

@anonym_b2ece7 vie to veľa normálnych ľudí, ktorým záleží na zdraví, len aby si sa neplieskala po čele potom, keď už bude neskoro.

anonym_b2ece7
30. aug 2026
@anonym_8e9b13

@anonym_b2ece7 vie to veľa normálnych ľudí, ktorým záleží na zdraví, len aby si sa neplieskala po čele potom, keď už bude neskoro.

@anonym_8e9b13 vedia to len také ako ty, ktoré pred o tom vedia. V dnes dobe,keď mas prístup informáciam a dokonca si ich aj dokážeš overiť, veríš hoaxom, starým viac ako 20-30 rokov 🤦🏻‍♀️🥱

michaela329
30. aug 2026
@anonym_8e9b13

@anonym_8e9b13 a tie jediné pravdivé informácie čerpáš pravdepodobne zo stránok typu badateľ, že? A áno, keď už na niekoho útočíš, tak aspoň nebud zbabelec a píš to ako osoba, nie anonym - nech nabudúce Tvoje múdra z "alternatívnych" výskumov, vieme priradiť k osobe.

anonym_8e9b13
30. aug 2026
@anonym_b2ece7

@anonym_8e9b13 vedia to len také ako ty, ktoré pred o tom vedia. V dnes dobe,keď mas prístup informáciam a dokonca si ich aj dokážeš overiť, veríš hoaxom, starým viac ako 20-30 rokov 🤦🏻‍♀️🥱

@michaela329 informácie čerpám od odborníkov, lekárov, profesorov, vedcov.. ktorý hovoria pravdu o vedľajších účinkoch a nie platených predavačov Big Pharmy.
Už si vážne trápna s tou anonymitou, opakuješ sa dookola ako papagáj, väčšinou sa s tým útočí, keď dôjdu argumenty pani odborníčka.
@anonym_b2ece7 ty sa najprv nauč písať a potom sa vyjadruj v diskusiách!

tetapetra
30. aug 2026

@anonym_autor k " tvojmu" problemu sa vyjadruje na Instagrame aj dr. My swedish_gynlife. Kukni si to

anonym_b2ece7
30. aug 2026
@anonym_8e9b13

@michaela329 informácie čerpám od odborníkov, lekárov, profesorov, vedcov.. ktorý hovoria pravdu o vedľajších účinkoch a nie platených predavačov Big Pharmy.
Už si vážne trápna s tou anonymitou, opakuješ sa dookola ako papagáj, väčšinou sa s tým útočí, keď dôjdu argumenty pani odborníčka.

@anonym_8e9b13 tak mi to mobil prepísal, nevšimla som si to,hlboko sa ospravedlňujem a opravujem sa. Nech sa páči,veta je opravená:Ty vieš o tom veľký prd a veríš hoaxom.

michaela329
30. aug 2026
@anonym_8e9b13

@anonym_8e9b13 už len to, že používaš typické zakonšpirované pojmy svedčí o inom.

beata_k
30. aug 2026

@anonym_autor Nebola si nahodou na Strecnianskej u toho pro life magora?

anonym_8e9b13
30. aug 2026
@michaela329

@anonym_8e9b13 už len to, že používaš typické zakonšpirované pojmy svedčí o inom.

@anonym_b2ece7 @michaela329 dámy, kľudne sa napchávajte hormónmi, len smelo do toho...

michaela329
30. aug 2026
@anonym_8e9b13

@anonym_b2ece7 @michaela329 dámy, kľudne sa napchávajte hormónmi, len smelo do toho...

@anonym_8e9b13 a Ty hlavne nikdy... ale že nikdy v ničom nepodporuj "bigpharmy". Buď konzistentná a neber už nikdy nič - najlepšie čo môžeš svetu urobiť.

anonym_1fd0ef
30. aug 2026

@anonym_autor ja mam zas pocit, že chceš byť múdrejšia ako lekár. Alebo si vyštudovala medicínu? Načo je dobré múdrovat u lekára? Dobre urobil ze ta ne poslúchol. Takychto mudrlantov majú lekári v obľube 🙄

anonym_b2ece7
30. aug 2026
@michaela329

@anonym_8e9b13 a Ty hlavne nikdy... ale že nikdy v ničom nepodporuj "bigpharmy". Buď konzistentná a neber už nikdy nič - najlepšie čo môžeš svetu urobiť.

@anonym_8e9b13 ďakujeme, hlavne ako píše
@michaela329 .....

sss777
30. aug 2026

@anonym_autor
Nenechaj sa odradiť, si super, že si o tom čítaš a chceš nejakým spôsobom zredukovať príznaky. Snáď všetci vieme, že keď sa nevyspíme, je celý deň nanič.
Moja mamaavala v perimenopauze také stavy, že 2x do týždňa nebola schopná ísť do roboty. Nasadili liečbu a opäť to bola energická a spokojná žena.
Nájdi iného gynekológa, držím palce!

sss777
30. aug 2026
@anonym_1fd0ef

@anonym_autor ja mam zas pocit, že chceš byť múdrejšia ako lekár. Alebo si vyštudovala medicínu? Načo je dobré múdrovat u lekára? Dobre urobil ze ta ne poslúchol. Takychto mudrlantov majú lekári v obľube 🙄

@anonym_1fd0ef
Normálny lekár rád diskutuje s pacientom a ponúkne mu viac alternatív liečby, lebo v konečnom dôsledku je tam šéf práve ten pacient. Lekár má pacienta poučiť, vysvetliť mu, o čo ide a navrhnúť terapiu, prípadne viac možností.

katusskaa
30. aug 2026
@anonym_912ec0

@simsalabim To, že si niekto naštuduje témy z pofidérnych stránok z internetu, ešte neznamená že je odbornik a má 20-30 rokov v praxe z gynekológie. Citat osvetu je veľmi dobré, no lekári majú skúsenosti. Jeden -dvakrát jej vynechal menzes, to bude takto diať minimálne rok, možno aj niekoľko rokov. Keby jej pri každom probléme bral hormonálny profil, nemá to zmysel. Ja by som skúsila najskôr niečo z lekárne. Náhrady estrogénov, už keď máte toľko vedomosti z internetu, mohli by ste vedieť, že spôsobujú rakovinu prsníka.

@anonym_912ec0 treba si dostudovat ze na trhu dnes uz nie je len synteticky estrogen.... a uz roky

katusskaa
30. aug 2026
@simsalabim

@anonym_8e9b13 este raz sa ta opytam - hovoris o bioidentickej hsl? Lebo to, co si vymenovala, sa spaja s chemickou hsl.

@simsalabim zbytocne to je..... dobre pises, ale je to boj s veternymi mlynmi.... kto chce, pochopi a kto nechce, nepochopi....ja uz som to vzdala, nepresviedcam. dnes je tolko lahko dohladatelnych zdrojov, ale radsej budeme zena proti zene..... ja len jedno slovo dievcata a uz nebudem reagovat a tym slovom je VEDA

weronika171717
30. aug 2026

Na mamografiu by som nešla.

anonym_b2ece7
30. aug 2026

@weronika171717 jasné,lebo rakovina 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️. Neuveríš,ale práve prvá mmg. ukázala mojej kamoske rakovinu. Rok predtým sono neukázalo nič.

katusskaa
30. aug 2026
@weronika171717

Na mamografiu by som nešla.

@weronika171717 😨🙄👎🙈

anonym_477335
30. aug 2026
@anonym_8e9b13

@simsalabim zas ty Vasilisa Premúdra na MK, okrem umelých hormónov tu začni ešte presadzovať potraty ako v každej diskusii...
Nikde netvrdím, že nenastanú určité zmeny počas menopauzy, ale dá sa to zvládať aj bez chémie, ktorá má pre zdravie nebezpečné vedľajšie účinky... len sa treba viac starať o svoje zdravie...
@michaela329 no vidíš a mne pomohla zmena stravy, viac relaxu a oddychu, menej stresu, turistika... možno nejaké zmeny životného štýlu pomôžu aj autorke, aby sa lepšie cítila a vyhla umelým hormónom ako ja 🙂

@anonym_8e9b13 kazda sme ina. Kazda nereaguje rovnako. Pacilo by sa ti, keby ti pisali no vasilisa premudra, lebo ty to zvladas zmenou stravy a pohybu, tak odmietas, ze ine zeny to tak nedavaju? Ano, ked to citi, da si predpisst aj hormony. Bezne sa to robi. Nemusia zeny trpiet ako nase stare mamy a mamy. Uz to nie su tie iste hormony, veda ide dopredu.

anonym_8e9b13
30. aug 2026
@anonym_477335

@anonym_8e9b13 kazda sme ina. Kazda nereaguje rovnako. Pacilo by sa ti, keby ti pisali no vasilisa premudra, lebo ty to zvladas zmenou stravy a pohybu, tak odmietas, ze ine zeny to tak nedavaju? Ano, ked to citi, da si predpisst aj hormony. Bezne sa to robi. Nemusia zeny trpiet ako nase stare mamy a mamy. Uz to nie su tie iste hormony, veda ide dopredu.

@anonym_477335 ešte raz, kľudne do seba pchaj hormóny, aj tie ktoré sa tu začali do mňa navážať mne ste ukradnuté s vašimi názormi, odpovedala som "autorke" čo mne pomohlo.
Nie, nerobí sa to bežne, len tak na požiadanie lekára ako si pacient praje, hormóny nie sú lentilky, ich užívanie môže vážne poškodiť zdravie. Lekári to predpisujú iba v nevyhnutných prípadoch, keď má žena vážne zdravotné problémy a nepomáha úprava stravy, zmena životného štýlu... lebo vedia, aké to môže mať následky.

simsalabim
Včera o 06:17
@anonym_8e9b13

@anonym_8e9b13 mohla by si mi napisat mena tych odbornikov, lekarov, profesorov a vedcov? Rada si precitam ich studie a porovnam so zavermi tych studii, s ktorymi som oboznamena. Je dobre poznat obe strany diskusie.

autor
Včera o 10:12
@beata_k

@anonym_autor Nebola si nahodou na Strecnianskej u toho pro life magora?

@weronika171717 to je názor🤣vieš o tom, že mmg má ziarenie ako jeden let lietadlom?Ako si nájdeš 2 mm nádor?A potom, že tu ženy zomierajú na rakovinu prsníka a vaječníkov, lebo sa boja mmg a očkovania.Su krajiny kde ockuju vo veľkom a klesla im za 15 r rakovina ženských orgánov enormne.Tu to je strašiak a polovica žien žije s HPV ako s časovanou bombou na nohe.
@beata_k nie, ktorého myslíš Stanka?

beata_k
Včera o 11:34
@anonym_autor

@weronika171717 to je názor🤣vieš o tom, že mmg má ziarenie ako jeden let lietadlom?Ako si nájdeš 2 mm nádor?A potom, že tu ženy zomierajú na rakovinu prsníka a vaječníkov, lebo sa boja mmg a očkovania.Su krajiny kde ockuju vo veľkom a klesla im za 15 r rakovina ženských orgánov enormne.Tu to je strašiak a polovica žien žije s HPV ako s časovanou bombou na nohe.
@beata_k nie, ktorého myslíš Stanka?

@anonym_autor Karkalik

Strana
z2