Je bežné, že gynekológ nepredpisuje hormonálnu liečbu?
Napíšte mi či je správanie gynekológa v poriadku, alebo som len precitlivela.Mam 47 r nikdy som nemala žiadne problémy, ani nechodila k nemu s hlupostami.Robi u seba sono prsnikov za poplatok 10 eur, a poobede je možnosť objednať sa za 10 eur využila som ten poplatok, lebo som chcela mat trocha čas, aby jedna nebola v kabínke a druhá odchádza.Vzdy je veľmi rýchly a je to tam ako na bežiacom pase.Isla som tam s tým, že som druhy mesiac nedostala menzes a ten druhy mesiac som iba trocha spinila 2 dni plus prevencia.Vynechanie beriem ako súčasť veku...zacala som debatu, že v noci veľmi zle spím, budím sa aj na 2 hod som nervózna mám úzkosti a či mi môže spraviť hormonálny profil, alebo nasadiť ATK, alebo iné hormóny podľa toho čo chýba, lebo sa cítim zle.Sono prsnikov mi nespravil, že načo dá mi žiadanku na mmg, keď som bola prvý krát na mmg povedali mi, že mmg zobrazí prsník, ale dôležité je aj sono, aby sa pozreli žľazy pod pazuchou a celé okolie.Hormonalny profil nevidí dôvod spraviť a on hormóny predpisuje až,keď žena nemá rok menzes🫣profil si idem sama zaplatiť do Medirexu a hľadám nového gynekológa asi skôr ženu v Ba a okolí.
Je to bežné, že lekár odmieta dať nejaké lieky, gély čokoľvek, keď je jasne vidieť, že niečo sa už deje?
Kým prejde rok čo nebudem mať menzes to ešte môže byť 3-5 rokov.Som z neho veľmi sklamana roky platim nie malý poplatok a idem tam len na prevenciu a raz kvôli lieku na posunutie menzesu a, keď očakávam od neho tak sú takéto možnosti, vyskúšajme on má takýto postoj?A ešte mi povedal, že čakajte, že priberiete, lebo estrogén, keď už ho je málo spôsobuje nárast váhy, aby sa mal kde tvoriť😭lebo estrogén sa tvorí v tuku😭a otázka mal vás lekár s týmto problém, alebo vypočul a niečo napísal hľadal riešenie?A to je gynekológ pôrodník s minimálne 30-40 r skúsenosťami
Mozno proste nemá rad ženy. Aj medzi doktormi sú prívrženci patriarchátu, ktorým robí dobre, keď si to žena vyzere. K tomuto, ktorý začne niečo robiť až keď žena nemá 1 r. menštruáciu by som už nešla. Nájdi si niekoho, kto si tu profesiu zvolil, lebo chce ženám pomôcť
@anonym_8e9b13 úprava stravy a životného štýlu ti doplní hormóny?
@anonym_autor Ano, úprava stravy a životného štýlu môže napomôcť ešte hormóny dať do rovnováhy. Hlavne vypustenie stresu, lebo kortizol súťaži s progesteronom. Mne to pomohlo, keď som mala všetky príznaky perimenopauzy. Aj sa mi plodný hlien vrátil, ktorý som asi 2-3 roky už nemala a ešte som aj otehotnela v 39. Ale raz tie hormóny aj tak klesnú. Ja len, že ja strava a životný štýl dokážu dostať ten stav trochu späť.
@anonym_autor Ano, úprava stravy a životného štýlu môže napomôcť ešte hormóny dať do rovnováhy. Hlavne vypustenie stresu, lebo kortizol súťaži s progesteronom. Mne to pomohlo, keď som mala všetky príznaky perimenopauzy. Aj sa mi plodný hlien vrátil, ktorý som asi 2-3 roky už nemala a ešte som aj otehotnela v 39. Ale raz tie hormóny aj tak klesnú. Ja len, že ja strava a životný štýl dokážu dostať ten stav trochu späť.
@anonym_48e8f3 a ako ten stav dostane strava spat v 47.rokoch - vo veku autorky diskusie?
Mne ženský tiež odmietol dať hormóny, poznáme sa 20 rokov, aj jeho manželka, aj sestrička mali rakovinu prsníka a nejak mu verím, že vidí aj z tejto skúsenosti čo je pre ženu to naj.
Povedal len že dnes mi ich nepredpíše, nech začnem cvičiť, že ani sexuálnu aktivitu nemám vynechávať, že tbl sú posledná možnosť.
Nejak som si to zobrala za svoje, viac sa hýbem, lepšie spím, neprejedám sa
a mám energie na rozdávanie..
Občas som roztržitá, rozladená, zabúdam, ale dá sa s tým žiť..
@anonym_48e8f3 a ako ten stav dostane strava spat v 47.rokoch - vo veku autorky diskusie?
@simsalabim my sme písali v inom príspevku, že som začala trpieť obcasnou inkontinenciou.Tak k tomu sa ani nevyjadril🤣ani náznak choďte k fyzio, urogynekologovi, nič kamenná tvár a písal si do PC.
@anonym_48e8f3 mohla si mať anovulacne cykly.Ked si otehotnela ešte si bola na tom hormonálne dobre.O 10 r uvidis🫣

@anonym_477335 ešte raz, kľudne do seba pchaj hormóny, aj tie ktoré sa tu začali do mňa navážať mne ste ukradnuté s vašimi názormi, odpovedala som "autorke" čo mne pomohlo.
Nie, nerobí sa to bežne, len tak na požiadanie lekára ako si pacient praje, hormóny nie sú lentilky, ich užívanie môže vážne poškodiť zdravie. Lekári to predpisujú iba v nevyhnutných prípadoch, keď má žena vážne zdravotné problémy a nepomáha úprava stravy, zmena životného štýlu... lebo vedia, aké to môže mať následky.
@anonym_8e9b13 úprava stravy a životného štýlu ti doplní hormóny?