Je bezpečné užívať Ciprofloxacin a Amoksiklav naraz?
b ral niekto toto atb a mal neziaduce ucinky?
mne dali aj amoksiklav lebo som mala pozitivne stery
je to normalne ze beriem dve atb naraz?
ked som citala neziaduce tohoto lieku, no prislo mi akurat zle, polovicu tych veci uz mam
ako bolest klbov a zapal achilovky a toto zevraj moze prave sposobovat, taksto lekarka vie ze trpim depresiami, nechapem preco mi predpisala tento liek
bral ho niekto uz?
Dakujem za komentare k veci.
Ja som dostala pred rokom veľmi ťažkú infekciu močových ciest a na pohotovosti mi predpísali ciproflocacin. Keď som otvorila príbalový leták a potom skúsenosti aj na zahraničných fórach, tak po 3 dňoch som išla obvodnú dr požiadať a zmenu ATB. Sama by som ich ale nevysadila, dr mi predpísala Suprax a liečba bola úspešná. Čo som sa dočítala, tak ciprofloxacin práve kvôli vážnym NÚ nebýva liek prvej voľby, u mňa to však bolo správne keďže išlo o veľmi rýchlo postupujúcu ťažkú infekciu.
@anonym_autor dostala si lieky na 5 dní a robíš tu takéto haló? Máš v tele podľa svojich slov zoo, ako sa chceš tých bakterii zbavit? Čo si mysliš, že ti po 5 dnoch užívania 2 rôznych atb zlyha pečeň? Skôr sa zamysli, čo ti všetky tie bakterie , ktore maš v tele narobia s organmi a krvou, ked ich nebudeš liečit. Tak keď si hypochonder a máš psychiateicke diagnozy, tak nečitaj diskusie a pribalove letaky. Kup si kvalitne probiotika, uzivaj aj 3x denne, prisposob stravu. Na hnačku si kup loperamid a 5 dní prežiješ. Ked si hypochonder, tak maš všetky neziaduce ucinky co si precitas. Antidepresiva beries? Neliečeny mix bakterii v tele je 10000x horši, ako 5 dni hnačky a inych vymyslenych neziaducich lebo si hypochonder.
Tak bud ver lekarom a lieč sa , alebo sed doma v svojej hypochondrickej bubline. Farmaceut
@anonym_fac4e0 ja nemam tazku infekciu, len premnozene niektore bakterie, dala mi jedny atb a dala aj tieto druhe. Preto mi bolo divne, lebo ako pises, tento liek nema byt hned prva volba, aj ked je sirokospektralne, ale ma ozaj vela NU.
@anonym_f3b5e9 konzultovala som to dnes vecer este s jednou lekarkou, ta povedala, ze nech doberiem jedny atb a ked nezaberu, potom nech sa riesia druhe. Ze pri crp 15 je to zbytocne brat dve atb take silne, hned naraz. Ale dakujem ti za tvoj nazor, ano viem, ze premnozene bakterie su velmi nebezpecne.

@michaela329 aj u mna nahodne, ziadna tazka infekcia, chapem, ze tam mam rozne bakterie ktore kazde inac reaguje na atb, no ale tieto atb su teda na cervenom zozname liekov co sa tyka negativnych ucinkov, jasne ze som sa zlakla, chodim k psycho, mam depresie ukozsti a tieto lieky mi moj stav este zhorsili. presne, aj ja mam Bakterie ale mam v ich vacsom mnozstve nez by mali byt
ja sa to bojim brat kvoli mojej psychike predtym som taketo stavy nemala vobec zeby som sa takto pozorovovala ale prezila som traumu a uz sa to so mnou vezie
@anonym_autor dostala si lieky na 5 dní a robíš tu takéto haló? Máš v tele podľa svojich slov zoo, ako sa chceš tých bakterii zbavit? Čo si mysliš, že ti po 5 dnoch užívania 2 rôznych atb zlyha pečeň? Skôr sa zamysli, čo ti všetky tie bakterie , ktore maš v tele narobia s organmi a krvou, ked ich nebudeš liečit. Tak keď si hypochonder a máš psychiateicke diagnozy, tak nečitaj diskusie a pribalove letaky. Kup si kvalitne probiotika, uzivaj aj 3x denne, prisposob stravu. Na hnačku si kup loperamid a 5 dní prežiješ. Ked si hypochonder, tak maš všetky neziaduce ucinky co si precitas. Antidepresiva beries? Neliečeny mix bakterii v tele je 10000x horši, ako 5 dni hnačky a inych vymyslenych neziaducich lebo si hypochonder.
Tak bud ver lekarom a lieč sa , alebo sed doma v svojej hypochondrickej bubline. Farmaceut