icon

Je bezpečné užívať Ciprofloxacin a Amoksiklav naraz?

Včera o 05:35

b ral niekto toto atb a mal neziaduce ucinky?
mne dali aj amoksiklav lebo som mala pozitivne stery
je to normalne ze beriem dve atb naraz?
ked som citala neziaduce tohoto lieku, no prislo mi akurat zle, polovicu tych veci uz mam
ako bolest klbov a zapal achilovky a toto zevraj moze prave sposobovat, taksto lekarka vie ze trpim depresiami, nechapem preco mi predpisala tento liek
bral ho niekto uz?
Dakujem za komentare k veci.

Strana
z2
autor
Včera o 05:45

co citam predosle diskusie, no dakujem pekne

anonym_f72064
Včera o 06:03

@anonym_autor ja po prvej tabletke vodova hnacka uz som to nevzala, a ano je to zle na slachy a klby no zalezi od cloveka. Dufam ze si davas probiotika

autor
Včera o 06:07
@anonym_f72064

@anonym_autor ja po prvej tabletke vodova hnacka uz som to nevzala, a ano je to zle na slachy a klby no zalezi od cloveka. Dufam ze si davas probiotika

@anonym_f72064 ako normalne ma boli uz lava ruka , akoze sama mam hypochondricke sklony a po precitani recenzie to asi ani nebudem ani brat dali mi amoksiklav este to poznam no ved, preco mi neda nejake insie atb

autor
Včera o 06:16
@anonym_f72064

@anonym_f72064 dali vam namiesto toho ine?

anonym_f72064
Včera o 06:18
@anonym_autor

@anonym_f72064 dali vam namiesto toho ine?

@anonym_autor ano zavolala som dr.ze to uz nevezmem ale ja mam diagnozu na creva. Bohuzial viem dobre co je uzkost a lieky. Neznasam ak mam nieco nove, vela krat sa ani neodhodlam + mam OCD takze chapem preco mas problem

autor
Včera o 06:21
@anonym_f72064

@anonym_autor ano zavolala som dr.ze to uz nevezmem ale ja mam diagnozu na creva. Bohuzial viem dobre co je uzkost a lieky. Neznasam ak mam nieco nove, vela krat sa ani neodhodlam + mam OCD takze chapem preco mas problem

@anonym_f72064 aj ja mam ocd. ja pojdem zajtra za lekarkou ze ci to musim brat. Ozaj sa necitim dobre po tom vsetkom , co citam. Nepoznam tento liek.

autor
Včera o 06:21
@anonym_f72064

@anonym_f72064 a co vam namiesto toho dala

anonym_f72064
Včera o 06:22
@anonym_autor

@anonym_f72064 a co vam namiesto toho dala

@anonym_autor suprax tak je nehnackovy ale podla toho o aku bakteriu ide

autor
Včera o 06:27
@anonym_f72064

@anonym_autor suprax tak je nehnackovy ale podla toho o aku bakteriu ide

@anonym_f72064 mne testovali klebsiela, stafylokokus a candida albicans, plus mam take huby v ustacg a beviem co, no proste, ze mam tam toho vela. Uz dlhodobo mam vkuse upchaty nos, a som taka usoplena, opakovane mam herpesy, aj teraz akutalne jeden mam znova a crp okolo 15. ze mi to predpise aby sa to neprerastlo. no co citam ten liek je riadna svina, este mi dala amoksiklacv, ten aspon poznam.

marianarem
Včera o 07:40
@anonym_autor

@anonym_f72064 mne testovali klebsiela, stafylokokus a candida albicans, plus mam take huby v ustacg a beviem co, no proste, ze mam tam toho vela. Uz dlhodobo mam vkuse upchaty nos, a som taka usoplena, opakovane mam herpesy, aj teraz akutalne jeden mam znova a crp okolo 15. ze mi to predpise aby sa to neprerastlo. no co citam ten liek je riadna svina, este mi dala amoksiklacv, ten aspon poznam.

@anonym_autor A pri tych vyteroch nedalo laboratorium rozbor citlivosti.na ATB? Nedal sa najst spolocny prienik? Dve naraz su dost supa.

anonym_ff00ca
Včera o 07:44
@anonym_autor

@anonym_autor
Brala som, všetko v pohode, žiadne nežiadúce účinky, bol sice nasadený bez kultivácie ale zabral .A vlastne každý jeden liek, ATB má nežiadúce účinky, to by sme nemohli nič užívať

veselo_neveselo
Včera o 08:39

@anonym_autor
Ak nechapes, na co mas lieky, tak si sa mala spytat priamo v ordinacii. To je prve a najdolezitejsie. Niekdy, ale nikdy nenasadzaj a nevysadzuj antibiotika bez doktora. Mozes si len zbytocne ublizit.

Klebsiella je dost rezistentna, tymito dvoma antibiotikami mas pokrytie na obidva druhy tejto bakterie.
Ber ich ako ti predpisala, obidve antibiotika. A ano, je normalne ze po antibiotikach budes mat hnacku, ved antibiotika zabiju nie len to zle, ale aj to dobre co mas v crevach. Preto k tomu treba pridat probiotika, davat pozor na stravu, jest vela ovocia, zeleniny, aby sa ten mikrobiom v creve mal z coho regenerovat.
Kup si Tasectan, mohol by ti pomoct.

autor
Včera o 08:41
@marianarem

@anonym_autor A pri tych vyteroch nedalo laboratorium rozbor citlivosti.na ATB? Nedal sa najst spolocny prienik? Dve naraz su dost supa.

@marianarem su ved aj lekarnicka sa cudovala, ze dve naraz.

autor
Včera o 08:44
@veselo_neveselo

@anonym_autor
Ak nechapes, na co mas lieky, tak si sa mala spytat priamo v ordinacii. To je prve a najdolezitejsie. Niekdy, ale nikdy nenasadzaj a nevysadzuj antibiotika bez doktora. Mozes si len zbytocne ublizit.

Klebsiella je dost rezistentna, tymito dvoma antibiotikami mas pokrytie na obidva druhy tejto bakterie.
Ber ich ako ti predpisala, obidve antibiotika. A ano, je normalne ze po antibiotikach budes mat hnacku, ved antibiotika zabiju nie len to zle, ale aj to dobre co mas v crevach. Preto k tomu treba pridat probiotika, davat pozor na stravu, jest vela ovocia, zeleniny, aby sa ten mikrobiom v creve mal z coho regenerovat.

@veselo_neveselo ja som netusila, co mi predsa predpisuje, u nej vsetko ako na pase. Kebyze neziadam vytery, kvoli upchatemu nosu, tak mi lekarka ani nic neda, lebo mne nic oficialne nie je, ziaden kasel nadcha nic, len proste mam casto sople a hlieny ale nie pod pojmom choroba a mala som herpes a mala som zvysene crp. len kvoli premnozenym bakteriam mi dala dve atb naraz, mne to nepride ok, toboz mna zvykne prehanat aj ked beriem probiotika, jasne ze za nou zajtra idem, k doktorke sa opytam co a ako. alebo ci len zbytocnem stresujem ale atb samo o sebe su zahul na pecen a crevo a nie to este taketo silne

autor
Včera o 08:44
@veselo_neveselo

@anonym_autor

@veselo_neveselo ty si asi lekarka ze? ked pises o tej klebsielly. dakujem

autor
Včera o 08:45
@marianarem

@marianarem ano je urobeny aj rozbor, ona mi tie druhe predpisala pre istotu. lebo ze mam velke zoo v tele

autor
Včera o 09:03

vsade pisu zataz na pecen a srdce. Je bezne testovat aj krv potom nasledne?

anonym_d56700
Včera o 09:38

Ja som brala tieto dve antibiotiká nie naraz ale v rámci jedného mesiaca a po cipro som začala mať rôzne brnenia v tele, zasklby, bolesti a trvá mi to doteraz. Už nikdy si ten liek nedám, jedine ak by mi mal zachrániť život.

autor
Včera o 12:33
@anonym_d56700

Ja som brala tieto dve antibiotiká nie naraz ale v rámci jedného mesiaca a po cipro som začala mať rôzne brnenia v tele, zasklby, bolesti a trvá mi to doteraz. Už nikdy si ten liek nedám, jedine ak by mi mal zachrániť život.

@anonym_d56700 citam ze su to pomerne caste vedlajsie ucinky. Kedze ma chytila panika, zajtra preberiem s lekarom iny typ atb asi.

autor
Včera o 12:36
@anonym_d56700

@anonym_d56700 presne zaslby spominaju a ze to moze byt irreverzibilne :( vsade citam ze toto sa dava na tazske infekcie, mne nic nieje, na stery som sla len kvoli uopchatemu nosu a teraz mi dali dvojo tazkych atb naraz, nie som nadsena ale nechcem to podcenit.

michaela329
Včera o 12:42

@anonym_autor je to normálne, tiež som mala. Mala som aj nežiaduce účinky (bolesti klbov - ešte aj sánka ma bolela). Pozor aj na slnko.

autor
Včera o 12:55
@michaela329

@anonym_autor je to normálne, tiež som mala. Mala som aj nežiaduce účinky (bolesti klbov - ešte aj sánka ma bolela). Pozor aj na slnko.

@michaela329 bolesti klbov mam aj bez toho, to je ten problem, trpne mi lava ruka ...:( a potom preslo vam to?

michaela329
Včera o 13:01
@anonym_autor

@michaela329 bolesti klbov mam aj bez toho, to je ten problem, trpne mi lava ruka ...:( a potom preslo vam to?

@anonym_autor ja som to brala dlho, tri týždne - gynekologicky nález. Počas brania sa niektoré zmiernili, po dobrati prešlo všetko. No ešte pol roka potom som sa bála behaty😏

autor
Včera o 13:22
@michaela329

@anonym_autor ja som to brala dlho, tri týždne - gynekologicky nález. Počas brania sa niektoré zmiernili, po dobrati prešlo všetko. No ešte pol roka potom som sa bála behaty😏

@michaela329 mne dali na 5 dni, no dakujem pekne 3 tyzdne. Hej oni su velmi ucinne som citala, no ale aj vela neziaducich. Ale dobre, ze po dobrati preslo. Ja neviem, ci mam paniku a bolesti z toho stresu, este ma aj stred chbrta boli, ci to nie je pecen alebo pankreas. Ja som tazky hypochodner :(

to ste museli mat silny zapal? ked toto a tak dlho. Ci tiez pozitivne stery?

michaela329
Včera o 14:13
@anonym_autor

@michaela329 mne dali na 5 dni, no dakujem pekne 3 tyzdne. Hej oni su velmi ucinne som citala, no ale aj vela neziaducich. Ale dobre, ze po dobrati preslo. Ja neviem, ci mam paniku a bolesti z toho stresu, este ma aj stred chbrta boli, ci to nie je pecen alebo pankreas. Ja som tazky hypochodner :(

to ste museli mat silny zapal? ked toto a tak dlho. Ci tiez pozitivne stery?

@anonym_autor ale čoby, nič mi práveže nebolo, bol to náhodný nález a úplne zbytočná tortura s antibiotikami - ja som ich takto behim roka vybrala 6krat. Pretože starší gynekológ považoval za potrebné to riešiť - mala som.pozitivnu ureaplazmu v tej najnižšie hodnote. Po ATB sa nijako nalez nemenil - ani raz. Až potom som žiadala názory iných Dr. a dozvedela som sa, že sa to takto už nelieči a považuje sa za normálnu súčasť flóry - ak sa nepremnoží. Takže neboj sa, keď som ja prezila takú nálož ATB - tak to určite zvládneš. Len nech pomôžu.

autor
Včera o 14:49
@michaela329

@anonym_autor ale čoby, nič mi práveže nebolo, bol to náhodný nález a úplne zbytočná tortura s antibiotikami - ja som ich takto behim roka vybrala 6krat. Pretože starší gynekológ považoval za potrebné to riešiť - mala som.pozitivnu ureaplazmu v tej najnižšie hodnote. Po ATB sa nijako nalez nemenil - ani raz. Až potom som žiadala názory iných Dr. a dozvedela som sa, že sa to takto už nelieči a považuje sa za normálnu súčasť flóry - ak sa nepremnoží. Takže neboj sa, keď som ja prezila takú nálož ATB - tak to určite zvládneš. Len nech pomôžu.

@michaela329 aj u mna nahodne, ziadna tazka infekcia, chapem, ze tam mam rozne bakterie ktore kazde inac reaguje na atb, no ale tieto atb su teda na cervenom zozname liekov co sa tyka negativnych ucinkov, jasne ze som sa zlakla, chodim k psycho, mam depresie ukozsti a tieto lieky mi moj stav este zhorsili. presne, aj ja mam Bakterie ale mam v ich vacsom mnozstve nez by mali byt
ja sa to bojim brat kvoli mojej psychike predtym som taketo stavy nemala vobec zeby som sa takto pozorovovala ale prezila som traumu a uz sa to so mnou vezie

michaela329
Včera o 15:01
@anonym_autor

@michaela329 aj u mna nahodne, ziadna tazka infekcia, chapem, ze tam mam rozne bakterie ktore kazde inac reaguje na atb, no ale tieto atb su teda na cervenom zozname liekov co sa tyka negativnych ucinkov, jasne ze som sa zlakla, chodim k psycho, mam depresie ukozsti a tieto lieky mi moj stav este zhorsili. presne, aj ja mam Bakterie ale mam v ich vacsom mnozstve nez by mali byt
ja sa to bojim brat kvoli mojej psychike predtym som taketo stavy nemala vobec zeby som sa takto pozorovovala ale prezila som traumu a uz sa to so mnou vezie

@anonym_autor ja rozumiem, že pri úzkosti ťažko nemyslieť na všetky zlé scenáre. Prakticky to asi ani nejde. Ale ak chodíš ba terapiu, skús použiť techniku ktorá Ti na ne funguje. Ja som mala úzkosť kvôli neplodnosti, musela som hodne s tým pracovať, pomáhalo mi si veci a myšlienky racionálne prebrať (myšlienky sú myšlienky a nie realita). Budeš tie ATB brať pár dní, neboj sa, zvládneš to.

autor
Včera o 15:43
@michaela329

@anonym_autor ja rozumiem, že pri úzkosti ťažko nemyslieť na všetky zlé scenáre. Prakticky to asi ani nejde. Ale ak chodíš ba terapiu, skús použiť techniku ktorá Ti na ne funguje. Ja som mala úzkosť kvôli neplodnosti, musela som hodne s tým pracovať, pomáhalo mi si veci a myšlienky racionálne prebrať (myšlienky sú myšlienky a nie realita). Budeš tie ATB brať pár dní, neboj sa, zvládneš to.

@michaela329 neviem ci si mam zobrat este dalsiu davku a neist radsej za doktorom nech mi predpise ine lieky, mala som zatial jednu davku

autor
Včera o 15:43
@michaela329

@michaela329 nechodim este na terapie

michaela329
Včera o 18:41
@anonym_autor

@michaela329 neviem ci si mam zobrat este dalsiu davku a neist radsej za doktorom nech mi predpise ine lieky, mala som zatial jednu davku

@anonym_autor tak keby išlo o mňa, dokončím liečbu, lebo tie silné ATB majú viac menej tie isté vedľajšie účinky. Ale tak skús Dr.zavolat.

Strana
z2