icon

Je depresia spojená s finančnou neistotou?

11. mar 2024

Človek má úzkostno-depresivnu poruchu a vie byť uplne v pohode. Ak však nastane problém s peniazmi, nedostatok, napr.treba na niečo väčšia investícia(niečo sa v domácnosti pokazí, vydaje u zubara, lekara a pod.) tak sa stav rapídne zhorší. Su prítomné aj iné zdravotné problémy fyzického charakteru. Ale najväčší upadok, plačlivost, pomaly neschopnost nieco urobit, vstat z postele sposobuje najma strach z nedostatku penazi. Mam pocit, že napr.taka výhra velkej čiastky v loterii by spôsobila uzdravenie. Proste akoby cely zdravotný problém bol viazaný na financie. A ešte aj akékoľvek ochorenie blízkeho dokáže dotyčného úplne položiť. Stretli ste sa s takým niečím? Je na toto nejaka specifikacia v kategor.chorob? Alebo to je uzkostnodepres.porucha klasická.

dori2
11. mar 2024

z tychto info tazko presne posudit, bolo by treba podrobnejsie anamnesticke info a tiez podrobnejsi popis tazkosti. ale moze to byt reaktivna depresia, alebo “len” slabe zdroje na zvladanie zataze…

minenkak
11. mar 2024

Moja krásna ja netrpim žiadnymi úzkosťami, ale teda aj mne by pár miliónov, veľmi spríjemnilo život,myslím,že toto je len upnutie sa na niečo nereálne

chodec15
Odpoveď bola odstránená
daniela2202
11. mar 2024

Je to depka , sociálna úzkosť... mám to v sebe

autor
11. mar 2024

@chodec15 lenže tu je dlhodoba liecba na psychiatr.ochorenie k tomu ID plus pridruzene fyzicke diagnozy. A hrozna uzkost pri podozreni na nejake ine ochorenie seba alebo blízkych. Proste panika, neschopnost sa ukludnit, rozmyslat. Ak su všetci zdravi a nie su problemy s peniazmi, clovek by povedal ze uolne zdrava v pohode bytosť.

autor
11. mar 2024

@chodec15 nepride mi vhodné zlahcovat taketo stavy.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
autor
11. mar 2024

@chodec15 lwbo to nie je nechuť vstať z postele ale neschopnosť.

autor
11. mar 2024

@sheila121 asi nie, ale ak su obdobia, ze penazi je dost, tak akoby psych.problemy sa vytratili. To je tak zaujimave.

autor
11. mar 2024

Už neviem co si o tom mysliet, preto ma zaujimalo ci sa niekto s niecim podobným niekedy stretol.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
autor
11. mar 2024

@sheila121 darovanie od rodiny k vuanociam, predaj veci, ktore sa nepotrebuju uz a maju hodnotu, zrusenie sporenia, zarobok, ktory nie je pevný. Raz pekne, raz malo, raz nic kvoli zdravotnym problemom. Ono by to išlo keby sa nevyskytovali necakane vydavky. A miesto toho aby to cloveka nakoplo k väčšiemu vykonu upadne do este vacsej lerargie. Vzdy je kusok dobre a potom to pride. Ako na hupacke. K tomu strach z chorob panicky

ketrint
11. mar 2024

Ale ved to dáva zmysel, že keď sa situácia zhorší, tak sa úzkosť prehĺbi… Často sa tieto stavy vyskytnú len pri ťažkej situácii, nie bežne.

zobaka
11. mar 2024

je to úzkosť, myslím, že každý je "na nervy" keď nemá peniaze, ale ľudia s úzkosťami to prežívajú viac, mám to podobné, strach z chorôb, aby som nebola PN, lebo ako potom vyjdem a tak...