icon

Je Holter na kardiologickej ambulancii bezplatný?

Včera o 08:49

Ahojte. Bola som na prvom vyšetrení na kardio ambulancii. Lekár mi doporučil 7 dnovy monitoring HOLTEROM. Holter si mam objednať cez nejakú spoločnosť a zaplatiť xca 90 €. Nemala by mi ambulancia zapožičať Holter bezplatné, alebo ako je to vlastne. Známa mi spomínala, že pred dvomi rokmi to absolvovala a pristroj jej bezplatné zapozicali v ambulancii. Dakujem

martinka13
Včera o 09:00

Ja som mala tiež bezplatne. Od internistu.

anonym_89e055
Včera o 09:12

Mala som na 3 dni holter a neplatila som nič, kardiologicka amb.

nikoleta999
Včera o 09:20

Taktiež som mala bezplatne, i keď po novom som platila 10 € už ako "nadštandard " , čomu nerozumiem, týmto novým poplatkom, keďže je to súčasť kardio vyšetrenia, čím iným akože chcú človeka vyšetrovať, keď nie prostriedkami na to určené ... no ale vždy lepšie ako 90euro, asi zmen kardiologa

viestta
Včera o 09:24

Mala som bezplatne 24 hodinovy u kardiologa, platila som za jednorazove elektrody par eur
Spytaj sa na ZP, ale co ja viem ZP vysetrenia holterom preplacaju

veronikacernickova
Včera o 09:28

Mala som minulý rok 24 h holter bezplatne, akurát som si musela priniesť vlastné baterky.

margotka17
Včera o 09:28

@anonym_autor u nás u kardiologicky je bezplatne, má to tuším 1 deň a potom ho daju ďalšiemu. Manžel to už mal, cca 4 roky dozadu, len si nepamätám, ako presne dlho, ale zadarmo to bolo.

autor
Včera o 09:30
@viestta

Mala som bezplatne 24 hodinovy u kardiologa, platila som za jednorazove elektrody par eur
Spytaj sa na ZP, ale co ja viem ZP vysetrenia holterom preplacaju

@viestta písala som do ZP, zatiaľ mi neodpovelali

anonym_1a7146
Včera o 09:32

V súkromných centrách sa platí nejaký minimálny poplatok. Dnes už nič nie je zadarmo . Bezplatný je iba 1, alebo 2 dnovy Holter . Ak máš občasné ťažkosti, je najlepšie si dať 7 až 10 dňový, za ktorý si platíš. Počas jedného týždňa je väčšia pravdepodobnosť zachytenia nejakej arytmie ktorú pociťuješ. Ten ti nikto nebude vyhodnocovať zadarmo.
Drvivá Väčšina ľudí má však extra systoly, ktoré sú párkrát za deň a sú úplne neškodné. Ludia zbytočne behajú po kardiológoch.

autor
Včera o 09:47
@anonym_1a7146

V súkromných centrách sa platí nejaký minimálny poplatok. Dnes už nič nie je zadarmo . Bezplatný je iba 1, alebo 2 dnovy Holter . Ak máš občasné ťažkosti, je najlepšie si dať 7 až 10 dňový, za ktorý si platíš. Počas jedného týždňa je väčšia pravdepodobnosť zachytenia nejakej arytmie ktorú pociťuješ. Ten ti nikto nebude vyhodnocovať zadarmo.
Drvivá Väčšina ľudí má však extra systoly, ktoré sú párkrát za deň a sú úplne neškodné. Ludia zbytočne behajú po kardiológoch.

@anonym_1a7146 neviem cii je to zbytočné, ak mám úplne v kľude bez aktivity tep 115 - 120, spotim sa úplne v kľude, mam 25 rokov.

anonym_b1171b
Včera o 10:20

no takto svokre vzdy davaju zadarmo a nikdy jej nic holter neukaze. Takze moze sa stat ze das 90 eur a na nic sa nepride. Najdi si ineho kardiologa, ktory ti to predpise zadarmo

kvietok1233
Včera o 10:23

Ja som mala holter 24 hodín jediné čo mi trebalo bola úplne nová baterka

liana03
Včera o 10:37

Aj moja mama mala na 7 dní, lebo arytmiu nemala stále, len občas, tak si musela objednať na dlhšie, je to dávnejšie a platila vtedy cca 60€. Kardiolog dáva zvyčajne na 24hod.

anonym_1724ff
Včera o 10:46
@martinka13

Ja som mala tiež bezplatne. Od internistu.

@martinka13 7dnovy? V ktorom meste?

anonym_1a7146
Včera o 11:07
@anonym_autor

@anonym_1a7146 neviem cii je to zbytočné, ak mám úplne v kľude bez aktivity tep 115 - 120, spotim sa úplne v kľude, mam 25 rokov.

@anonym_autor ak je to kvôli pulzom, tak si to určite daj. V tom prípade by ti stačil 24 hodinový, za ten sa neplatí. Ale ak máš nejaké pocity arytmii, tak tam treba viacdňovy, aby sa to zachytilo spoľahlivo. Možno je to srdce, možno je to psychika.

aurelia2000
Včera o 11:20
@anonym_autor

@anonym_autor Ahoj, ja som teraz mala odtiaľto palpitacie.sk za 62€ 7-dnovy. Lekár mi to odporučil, lebo on má iba 1-dnovy, ten prepláca poisťovňa. Keby som nechcela, tak ma nenúti do toho. Ten tep máš vysoký, to treba riešiť, bez liekov to neurobíš.

autor
Včera o 13:18
@anonym_1724ff

@martinka13 7dnovy? V ktorom meste?

@anonym_1724ff Presov

janickadr
Včera o 13:56

@anonym_autor 24hod. Holter poistovna preplaca, 7dnovy nepreplaca (nikdy a u nikoho). Jednoducha matermatika...

lumed
Včera o 15:16

@anonym_autor ja som mala 5- dňový, za 50€, je to aj s vyhodnotením, výsledok bol cca do 3 dní. Objednané cez palpitácie.sk

iwesska
Včera o 16:27

Nie,nemal by byt zdarma. Nie je to povinna vybava kardiologa. Ma tak 2-3 na 300 pacientov. Kam by dosiel,keby ho 3 pacientom zapozical na tyzden? Akoby k tomu prisli ostatni? Polroka by cakali na vysetrenie? Ano plati sa to. Sama som ho mala,aj si ho platila.

iwesska
Včera o 16:28
@anonym_b1171b

no takto svokre vzdy davaju zadarmo a nikdy jej nic holter neukaze. Takze moze sa stat ze das 90 eur a na nic sa nepride. Najdi si ineho kardiologa, ktory ti to predpise zadarmo

@anonym_b1171b Ziadny kardiolog zadarmo neposkytuje Holter na 7 dni.

anonym_201cbd
Včera o 18:19
@anonym_autor

@anonym_autor muž platil za 3 dňový.Mas vyšetrenu štítnu zlazu, anemiu?

autor
Včera o 19:53
@anonym_201cbd

@anonym_autor muž platil za 3 dňový.Mas vyšetrenu štítnu zlazu, anemiu?

@anonym_201cbd nie nemám vyšetrenu. Poistovna mi už odpovedala. Musím si to zaplatiť. Dakujem za skúsenosti.