icon

Je horúčka po kliešťovi príznakom encefalitídy?

Dnes o 06:13

Ahojte, pls poraďte mi v sobotu som chytila kliešťa, v pondelok vybrala a už tretí deň mám zvýšenú teplotu 37,0 a potím sa aj v noci. A horšie spím, na mieste vpichu mám iba takú malú ranku ako po kliešťovi. Myslíte si, že by to mohla byť encefalitída či niečo iné? Má niekto skúsenosť?

anonym_132248
Dnes o 07:11

Encefalitida sa Ti nezacne prejavovat par dni po chyteni kliesta.

anonym_76f397
Dnes o 08:01

@anonym_autor 37 je bezna teplota, potime sa vsetci ked je teplo

anonym_f94554
Dnes o 08:10

@anonym_autor encefalitída sa bežne prejavuje neskôr a pri borelióze je miesto červené a červený fľak migruje. Toto sa nepodobá ani jednému z toho. Neviem či nemáš iné zdravotné problémy napr bolesti hrdla a tak. Môžeš byť prechladnutá a kliešť s tým nesúvisí. Ale ak tie teploty neprestanú tak do pondelka, utorka choď k lekárovi radšej.

martul
Dnes o 08:21

@anonym_autor 37 je normálna, rganizmus sa skôr zahreje, preťaží, navyše by to bolo veľmi skoro od vybratia kliešťa

danielahamar
Dnes o 09:22

Nie, nie je

autor
Dnes o 12:51

Jéj ste zlatí, ste ma ukľudnili.Teraz nemám teplotu zvýšenú len na večer, no dcéra mladšia má asi chrípku od stredy a mala aj 38'C teplotu.Síce iné príznaky nemám, no pravdepodobne imunitná reakcia 🤔

a_andrejka4
Dnes o 13:02
@anonym_autor

Jéj ste zlatí, ste ma ukľudnili.Teraz nemám teplotu zvýšenú len na večer, no dcéra mladšia má asi chrípku od stredy a mala aj 38'C teplotu.Síce iné príznaky nemám, no pravdepodobne imunitná reakcia 🤔

@anonym_autor my sme tiez mali v sobotu klieste a v pondelok mladsi syn mal vecer teplotu 38, v utorok sme zbehli k dr ale encefalitida sa da potvrdit az cca o mesiac, urobili mu crp a mal 20 takze dostal aj ATB, ale bola to na 99% nejaka zacinajuca viroza. Tym ze mal ATB sme aspon zrušili pripadnu boreliozu.Takze myslim, ze aj u teba to bude ta chripa a nie kliest.