Je horúčka po kliešťovi príznakom encefalitídy?
Ahojte, pls poraďte mi v sobotu som chytila kliešťa, v pondelok vybrala a už tretí deň mám zvýšenú teplotu 37,0 a potím sa aj v noci. A horšie spím, na mieste vpichu mám iba takú malú ranku ako po kliešťovi. Myslíte si, že by to mohla byť encefalitída či niečo iné? Má niekto skúsenosť?
@anonym_autor 37 je bezna teplota, potime sa vsetci ked je teplo
@anonym_autor encefalitída sa bežne prejavuje neskôr a pri borelióze je miesto červené a červený fľak migruje. Toto sa nepodobá ani jednému z toho. Neviem či nemáš iné zdravotné problémy napr bolesti hrdla a tak. Môžeš byť prechladnutá a kliešť s tým nesúvisí. Ale ak tie teploty neprestanú tak do pondelka, utorka choď k lekárovi radšej.
@anonym_autor 37 je normálna, rganizmus sa skôr zahreje, preťaží, navyše by to bolo veľmi skoro od vybratia kliešťa
Jéj ste zlatí, ste ma ukľudnili.Teraz nemám teplotu zvýšenú len na večer, no dcéra mladšia má asi chrípku od stredy a mala aj 38'C teplotu.Síce iné príznaky nemám, no pravdepodobne imunitná reakcia 🤔
Jéj ste zlatí, ste ma ukľudnili.Teraz nemám teplotu zvýšenú len na večer, no dcéra mladšia má asi chrípku od stredy a mala aj 38'C teplotu.Síce iné príznaky nemám, no pravdepodobne imunitná reakcia 🤔
@anonym_autor my sme tiez mali v sobotu klieste a v pondelok mladsi syn mal vecer teplotu 38, v utorok sme zbehli k dr ale encefalitida sa da potvrdit az cca o mesiac, urobili mu crp a mal 20 takze dostal aj ATB, ale bola to na 99% nejaka zacinajuca viroza. Tym ze mal ATB sme aspon zrušili pripadnu boreliozu.Takze myslim, ze aj u teba to bude ta chripa a nie kliest.

Encefalitida sa Ti nezacne prejavovat par dni po chyteni kliesta.