icon

Je možné vrátenie lieku na predpis späť do lekárne?

5. jan 2023

Dá sa to?

selest
5. jan 2023

Da ale nevratia ti peniaze

pribinak
5. jan 2023

Vrátiť môžeš, ale len na bezpečne zlikvidovanie, peniaze ti už nevrátia
Nevedia totiž ďalšiemu pacientovi garantovať bezpečnosť lieku, nevedia čo s ním bolo v čase mimo lekárne

oli18
5. jan 2023

Zoberu len na likvidaciu. Ani "papierovo" by to nevedeli osetrit, aby ho posunuli inemu pacientovi.

korylan
5. jan 2023

Presne ako píšu ženy, len na likvidáciu. Na cely proces okolo liekov vrátane uskladnenia,su predpisy. Ktovie,ako pacient zaobchádza s liekom.

simona20201309
6. jan 2023

A nezabudni im to odniesť bez krabičky 🙄
Ja som pred lekarnou s deťmi musela ešte vyberať lieky z krabíc... naposledy. Neskutočne ma vytocila.
Najbližšie to hodím do koša.

korylan
6. jan 2023

@simona20201309 to kvôli separovaniu

stanulienkat
6. jan 2023

Ak si balenie neotvorila, tak ano, zoberu ho spat. Ak mas blok, aj peniaze vratia.

sisa_s
6. jan 2023

@stanulienkat to mas odkial take info?

stanulienkat
6. jan 2023

@sisa_s Vystornuju. Nasi pacienti tak robia.

sasa2
6. jan 2023

@simona20201309 ty doma netriedis? Separovanie ti nič nevraví?

simona20201309
Autor odpoveď zmazal
simona20201309
6. jan 2023

@korylan ok, mohla to urobiť aj ona nie? Stačilo ma upozorniť, aby som v budúcnosti vedela. Nabudúce sa s tým zdržiavať nebudem.

lenjaona
6. jan 2023

@sasa2 ja som nedavno vyhadzovala doslova krabicu liekov 😳 tie co nie su potrebne boli v sufliku tak clovek aj zabudol a boli tam na spanie od psychiatra ozaj stare lieky na chripku vitaminy imunitu atd ..ja som to dala do sacka a vyhodila
Neviem coby povedali v lekarni keby videli tolko liekov na recept po zaruke

lilke
6. jan 2023

@lenjaona Keď švagor po svokrovej smrti odklopil odkladací priestor v posteli, že by bolo dobré pretriedit lieky - vrchovato plný. 3 deti, všetci sa hanbili odniesť. Tak som išla ja, na 3x vždy po 2 plných igelitkach liekov. Už zbavenych krabičiek. Na 2.x sa ma aj opýtali: To ste triedili nejakému starému človeku?

lenjaona
6. jan 2023

@lilke a okrem toho neriešili že toľko liekov?

selest
6. jan 2023

Mne sa tiez stalo ze som zhanala liek na predpis kt bol vtedy nedostupny a lekarnicka mi dala viac baleni co
tam vratil pacient ze mu nesadli. Ale je v letaku doslova napisane ze nevyzaduje ziadne zvlastne podmienky pre uchovavanie.

luliu
Autor odpoveď zmazal
luliu
6. jan 2023

@stanulienkat neexistuje, nesmú vziať späť, vrátiť peniaze a predávať znovu

lilke
7. jan 2023

@lenjaona neriešili. Už viackrát som ja sama priniesla plný sáčok liekov, videla vracať aj iných s rôzne veľkými "baleniami". Vždy to len zobrali a šup, ďalší klient.

stanulienkat
7. jan 2023

@luliu Ja sama som niekoľkokrát vracala neotvorené balenie s bločkom. Normálne sa to dá vystornovať ako akýkoľvek iný tovar v inom obchode.