icon

Je možné získať PN od psychiatra na dlhšie obdobie?

Včera o 17:55

Ahojte, navštevujem psychiatričku. Raz mi je lepšie, raz horšie, no popravde je mi skôr dosť zle. Diagnostikovali mi stredne ťažkú až ťažkú depresiu, sociálnu fóbiu a možné OCD. Je možné dostať od psychiatra PN aj na dlhšie obdobie, napríklad na pol roka? Ešte som sa jej na to nepýtala, popravde nemám odvahu. Má niekto skúsenosti s PN od tohto lekára?

anonym_bb2bd6
•
Včera o 18:13

@anonym_autor samozrejme, hlavne keď sa zle cítiš. I keď teraz dosť po tom idú. Lieky ti nezaberajú?Nebola si hospitalizovaná?

anonym_685557
•
Včera o 18:15

Ako vies,ze ti bude zle pol roka? Preco nie trebars 3 mesiace? Najlepsie skusenosti s pacientami v tvojom stave má tvoj psychiater. A zalezi aj aku pracu vykonavaš.

anonym_ea4e2d
•
Včera o 18:19

Aktuálne, žiaľ už nie. Ja som psych. pacient a naposledy pred 2r som bola na PN tri mesiace a už vtedy mi lekárka povedala, že buď pôjdem do nemocnice, alebo mi zruší PN. Teraz keďže som prepracovaná a nevládzem, mi povedala, že veď poďte na PN na dva týždne. Na dva mesiace by som vám už nevedela vypísať, ale dva týždne s vašou diagnózou sú v pohode - depresia ťažkého stupňa, panická porucha, úzkostný porucha, neorganická porucha spánku, sociálna fóbia, slabšie OCD, tetania.

Čiže ak budeš viac ako mesiac, revízny lekár ťa odporučí buď na hospitalizáciu, alebo ti zruší PN.

anonym_da1b19
•
Včera o 18:20

ak lekar uzna za vhodne moze ta poslat na PNku ako dlho zavisi od tvojho zdravotneho stavu moze to byt 2 tyzdne aj rok, ale pocas pnky ta samozrejme moze liecit, poslat na hospitalizaciu... pnka nie je oddych od prace ale liecenie sa

mimirka32
•
Včera o 18:23

@anonym_autor pochybujem, ze ti da rovno polrocnu pn. Ja som bola mesiac a pol s psychiatrickou diagnozou na pn a na kontrolu som isla kazdy tyzden a vzdy mi to o tyzden predlzil

patrike
•
Včera o 18:28

Jedna vec je, co chces ty, druha, co dovolia predpisy a poistovna a tretia, ci je pre teba lepsie lutovat sa doma alebo pracovat. To tretie posudi lekar.

anonym_c883fa
•
Včera o 18:31

Manzel bol nedavno mesiac hospitalizovany na psychiatrii. V piatok som musela prist ponho, sameho by ho nepustili. Pnku nedostal. Odovodnenie od osetrujuceho lekara - praca mu len pomoze.
No verim, ze v odovodnenych pripadoch a pri empatickych lekaroch s tym nie je problem.

marianarem
•
Včera o 18:39

@anonym_autor Kamarat tento rok na jar bol takto okolo 3 mesiacov na PN.

anonym_dc847e
•
Včera o 18:56

vždy som dostala iba AD a .... Do práce.

anonym_136689
•
Včera o 18:56

@anonym_autor teraz uz nedavaju dlhodobe, po 2-3m ta poslu do nemocnice, ak sa mas na hovno

anonym_136689
•
Včera o 18:57
@anonym_c883fa

Manzel bol nedavno mesiac hospitalizovany na psychiatrii. V piatok som musela prist ponho, sameho by ho nepustili. Pnku nedostal. Odovodnenie od osetrujuceho lekara - praca mu len pomoze.
No verim, ze v odovodnenych pripadoch a pri empatickych lekaroch s tym nie je problem.

@anonym_c883fa ano, psychiatri to pouzivaju pri depresivnych stavoch hlavne, a autorka, trcat doma medzi 4 stenami ti ozaj dlhodobo nepomoze a to viem co pisem !!!!

anonym_136689
•
Včera o 18:58

@anonym_autor a este jedna vec, posudkovy lekar zo SP ma pravomoc menit rozhodnutie o dlzke PN od psychiatra

anonym_c883fa
•
Včera o 19:11
@anonym_136689

@anonym_c883fa ano, psychiatri to pouzivaju pri depresivnych stavoch hlavne, a autorka, trcat doma medzi 4 stenami ti ozaj dlhodobo nepomoze a to viem co pisem !!!!

@anonym_136689 manzel nema diagnostikovanu depresiu. Islo o uzkosti, samovrazedne myslienky, poruchu spanku.

anonym_0e419d
•
Včera o 19:13

bola som 8 mes. na PN depresia/rozvod, to iste kamaratka a dokonca 12 mes., skoncene 2026, dalsia znama takisto.. bez hospitalizacii..

anonym_136689
•
Včera o 19:13
@anonym_c883fa

@anonym_136689 manzel nema diagnostikovanu depresiu. Islo o uzkosti, samovrazedne myslienky, poruchu spanku.

@anonym_c883fa dnes uz nemas zaruku v nicom, a prave psycho diagnozy su ozaj velmi citliva tema...Mali by rusit tehotenske prispevky a maximalne davky a hned by bolo viac penazi, no beru tam , kde by nemali....Inac som mala podobne stavy depresie uzkosti a doktorka ma posiela do prace, ze to mi len praca pomoze !

anonym_c883fa
•
Včera o 19:24
@anonym_136689

@anonym_c883fa dnes uz nemas zaruku v nicom, a prave psycho diagnozy su ozaj velmi citliva tema...Mali by rusit tehotenske prispevky a maximalne davky a hned by bolo viac penazi, no beru tam , kde by nemali....Inac som mala podobne stavy depresie uzkosti a doktorka ma posiela do prace, ze to mi len praca pomoze !

@anonym_136689 do prace nesiel, mohli sme si dovolit aby ostal nejaky cas doma aj ked to bolo na hranici nasho rozpoctu. No verim, ze su rodiny, kde si to dovolit nemozu. S tymi liekmi by to ani neslo, bol ako nadrogovany a prispaty cely den, reakcie spomalene. Naviac pracuje so strojmi, potrebuje soferovat. Ak by sa nieco stalo, kto by bol zodpovedny ?

anonym_136689
•
Včera o 19:27
@anonym_c883fa

@anonym_136689 do prace nesiel, mohli sme si dovolit aby ostal nejaky cas doma aj ked to bolo na hranici nasho rozpoctu. No verim, ze su rodiny, kde si to dovolit nemozu. S tymi liekmi by to ani neslo, bol ako nadrogovany a prispaty cely den, reakcie spomalene. Naviac pracuje so strojmi, potrebuje soferovat. Ak by sa nieco stalo, kto by bol zodpovedny ?

@anonym_c883fa Nemam slov. Velmi zle, cele to Tomasovanie na nespravnych miestach, ja plne s tebou suhlasim.

anonym_1d4907
•
Včera o 19:46

@anonym_autor určite nie bez hospitalizácie. To by si doma bol pol roka iba tak hoci kto. A nie, nezlahcujem tieto diagnózy, ale je už sila, ako každý je buď na nervy, hlavu alebo ho boli chrbatik a bum, hneď PN aspoň pol roka. Keďže sú tu stále ponosy, aké sú nízke platy, ľudia žijú od výplaty k výplate, mňa by zaujímalo, ako niekto si moze dovoliť byt len tak pol roka PN. Keď už z ničoho iného, tak by som mala depku už len toho, že nebudem mať z čoho žiť.

anonym_1d4907
•
Včera o 19:48
@anonym_c883fa

@anonym_c883fa lekar ma pravdu, najhoršie je si len tak vysedavat doma. PNka nie je oddych doma. A pokiaľ máš depky z práce, hľadaj proste inú. Ci po pol roku doma snáď zmiznú. Asi ťažko.

anonym_40105b
•
Včera o 20:08
@anonym_0e419d

bola som 8 mes. na PN depresia/rozvod, to iste kamaratka a dokonca 12 mes., skoncene 2026, dalsia znama takisto.. bez hospitalizacii..

@anonym_0e419d akože sorry, 8 mesiacov pN lebo mam depresiu z rozvodu? Ja si už fakt budem musieť zohnať nejakú diagnózu, lebo niekedy tu na koňovi mam pocit, ze som posledný pracujúci a jediný debil, čo sa ešte neprisal na štátny rozpocet

ameixa
•
Autor odpoveď zmazal
•
evkamotka
•
Dnes o 04:57

Ja som bola na psych pn skoro pol roka. Zavisi od diagnozy podla mna....

anonym_e3bb9d
•
Dnes o 06:35

Ja som na PN od psychiatra od konca mája. Ale nevedela som dopredu ako dlho budem na PN. Vždy na kontrole sa zhodnotil môj stav a upravila liečba a predĺžila PN. A s PN nebol absolútne žiaden problém. Mysela som,že sa po mesiaci,dvoch dám dokopy ale trvá to dlhšie ako som myslela. Tiež som tu predtým písala a ženy ma strašili s PNkou, že sa už také dlhé nedávajú.. Žeby záviselo od psychiatra?

anonym_cc5532
•
Dnes o 14:36
@anonym_ea4e2d

Aktuálne, žiaľ už nie. Ja som psych. pacient a naposledy pred 2r som bola na PN tri mesiace a už vtedy mi lekárka povedala, že buď pôjdem do nemocnice, alebo mi zruší PN. Teraz keďže som prepracovaná a nevládzem, mi povedala, že veď poďte na PN na dva týždne. Na dva mesiace by som vám už nevedela vypísať, ale dva týždne s vašou diagnózou sú v pohode - depresia ťažkého stupňa, panická porucha, úzkostný porucha, neorganická porucha spánku, sociálna fóbia, slabšie OCD, tetania.

Čiže ak budeš viac ako mesiac, revízny lekár ťa odporučí buď na hospitalizáciu, alebo ti zruší PN.

@anonym_ea4e2d podľa mám závisí asi od lekára a diagnózy. Mama je PN už 8 mesiacov z psychického hľadiska od psychiatra. A nemusí ísť vôbec do nemocnice. Chodí na kontroly a lekár stále zhodnotí stav

anonym_c883fa
•
Dnes o 14:39
@anonym_1d4907

@anonym_c883fa lekar ma pravdu, najhoršie je si len tak vysedavat doma. PNka nie je oddych doma. A pokiaľ máš depky z práce, hľadaj proste inú. Ci po pol roku doma snáď zmiznú. Asi ťažko.

@anonym_1d4907 ano, suhlasim. Mna vtedy najviac prekvapil pristup lekara, ktory akoby nehladel na cloveka ale len na jeho diagnozu. V piatok nemoze odist sam domov aby si neublizil ale v pondelok rano uz moze sadnut za volant a ist do prace, ktora je rizikova.

anonym_1d4907
•
Dnes o 15:38
@anonym_40105b

@anonym_0e419d akože sorry, 8 mesiacov pN lebo mam depresiu z rozvodu? Ja si už fakt budem musieť zohnať nejakú diagnózu, lebo niekedy tu na koňovi mam pocit, ze som posledný pracujúci a jediný debil, čo sa ešte neprisal na štátny rozpocet

@anonym_40105b presne. Keď tu necicaju stat cez materske, rodicaky a podpory, tak potom pokračujú ďalej cez PNky. Sila toto

anonym_639dfc
•
Dnes o 15:40

Jedine hospitalizacia alebo chodenie do stacionara

anonym_b93089
•
Dnes o 16:40

bola som na PN s depresiou a uzkostou az 9 mesiacov a raz rok, ale druhy krat som mala som aj kolapsove stavy po covide k tomu, skusali na mne rozne druhy antidepresiv

anonym_136689
•
Dnes o 19:57

tak neviem, mna poslali po 8mesiacoch do prace a teda okrem depresie stredneho stupna tazke uzkostne stavy a vy co sem pisete, to mate akoze ake diagnozy? Ja som nemala vobec doriesene zdravie a vobec ich nezaujimalo, ze som sa mala zle, ale sak Socialna poistovna lekarov preveruje...

anonym_f45196
•
Dnes o 20:03

@anonym_autor
To naozaj záleží len a len od lekára. Ale pokiaľ máš dobrého/známeho lekára, tak môžeš byť doma az rok, pokial si to vie lekára obhájiť.