Je Neurol veľmi návykový?
Ahojte.
Som žena bez záväzkov, mam 24 rokov a už dva roky som na neurole..Keď som si ho nedala 3 dní mala som nepríjemný absťak. Užívam ho preto, lebo sa mi dlhodobo nič nedari, aj keď viem ,že to nie je riesenie. Ako to začať vysádzať, aby som neskončila ako troska? Antidepresiva som skúsila dva druhy, ale bolo mi po nich veľmi zle, preto som na neurole.
Ktorý príčetny lekar ti predpisuje neurol tak dlho a ty už máš z neho absťáky? Tak k tomu lekárovi sa chodď opýtať, ako s tým končiť, nie na MK. On Ti to naordinuje.
skús za pomoci lekára.
Ja som užívala Neurol len niekoľko týždňov a mala som poriadne problémy s vysadením. Brala som len 1 tabl. denne Neurol 0,25.
mne pomohol lekár ,brala som Ad po dobu niekoľkých mesiacov. Teraz neberiem ani Ad, ani Neurol. Ak mám pravdu povedať Neurolu sa už bojím.
S predpísaním nie je problém. Bežne obvodný predpisuje do "bezvedomia" - nekonečna. Len potom tie následky...
S predpísaním nie je problém. Bežne obvodný predpisuje do "bezvedomia" - nekonečna. Len potom tie následky...
@anonym_e3b005 ja som si pytala po smrti mamky odmietol mi predpisat, ze on nieje za tieto lieky lebo su navykove ak ich chcem musim ist ku psychiatrovi a tam si ich vypytat no nebok prijemny vobec takze ako ktorí..
Znižuješ po mikro častiach, max po 1/4 tbl za týždeň. S týmto musíš vydržať pár dní a keď to telo spracuje, zase ideš na 1/4 tbl. Pre niekoho je 1/4 tbl veľa. Ak niekto berie 3 tbl denne, tak vysádzanie môže trvať aj rok.
Beriem ked mam fakt uzkost, vzdy na noc aby som mohla spat. Nikdy neberiem neurol pravidelne len v situaciach kedy vidim, ze uz fakt idem vybuchnut z uzkosti. Aj to si davam len 1/2. Cize mne napr krabicka neurolu vydrzala niekolko rokov. A necitim sa zeby som bola na nom zavisla.
@anonym_autor Pred rokmi, keď som mala extrémne ťažké obdobie a z toho plynúcu depresiu, som si dávala (samozrejme na predpis) Neurol 2 týždne na spanie, potom mi kamoška psychiatrička (žijúca v inej krajine), povedala, nech to vysadím čo najskôr ako sa mi bude dať, lebo je to prudko návykové. Vysadila som ho a mala som aj antidepresíva 4 a pol mes..
Ja kvoli hroznej uzskosti tesne pred ovulkou beriem uz roky neurol. Ale tak ze za mesiac si dam dokopy tak 5 tbl o.25tky. Vseobecna vie o mojom problem a nema problem mi predpisat. Ale snazim sa pokial to nie je take hrozne si jo nedavat, no niekedy to nejde bez. Neriesim. Ale isto nie brat kazdy den. Sice jednej znamej psychiatricka 5 rokov predpisovala xanax. Vyskusala viacero ad ale nesadli jej tak isli touto cestou

Kto ti ho predpisuje? Ak obvodak poradil ti, ako vysadzat?