icon

Je normálne, že mi vadí bežné denné svetlo?

9. jún 2026

Ahojte,

v poslednom čase mám pocit, že som oveľa citlivejšia na svetlo. Často žmúrim oči aj vonku, keď ostatným napr. svetlo vôbec neprekáža.

Môže ísť o svetloplachosť?

anonym_18dad8
9. jún 2026

Okuliare nepotrebujes? Monitor ci mobil dlho nerobi nic?

autor
9. jún 2026
@anonym_18dad8

Okuliare nepotrebujes? Monitor ci mobil dlho nerobi nic?

@anonym_18dad8 Nie, s tým problém vôbec nemám.

anonym_010f0f
9. jún 2026

Mne vadí pri vysokom krvnom tlaku denne svetlo

unicornlady
9. jún 2026

Myslím si, že je to tým, že je slnko silnejšie. Tiež potom viac žmúrim vonku.

Keď som šla von napr. so šiltovkou, tak to bolo v poriadku.

dragonka
9. jún 2026

@anonym_autor nuž, normálne to veru nie je, možno je to začínajúca fotofóbia, keď je človek citlivejší na svetlo, žmurká, slzí, pociťuje únavu očí, dokonca aj bolesť. Kamoška z roboty mala také čosi, musela nosiť takmer stále slnečné okuliare.
U nej to nastalo postupne vraj najmä kvôli únave uč a suchých očiam, trávila veľa času pred počítačom, na mobile, tablet, kde pozerala streamy. Z toho jej potom prichádzali častejšie migrény a dokonca sa zhoršil spánok☹
Skús menej počítača, prípadne pravidlo 20-20-20, 20 minút na počítači, potom 20 sekúnd pozrieť do diaľky 20 metrov, niekde sa odporúča len 6 metrov. Kvalitné slnečné okuliare s UV filtrom a hydratovať oči.

procrastique
9. jún 2026

Syndróm suchého oka pravdepodobne.

anonym_8f3e31
9. jún 2026
@anonym_010f0f

Mne vadí pri vysokom krvnom tlaku denne svetlo

@anonym_010f0f aj mne, ale odkedy beriem lieky na tlak tak sa to upravilo.

gugu15
9. jún 2026

kvapky na suche oko som kupila je to o dost lepsie a vecer gel do oka aj ocna mi povedala to je suche oko ved slnko a ten jasny svit to vysusuje

anonym_b8d03b
9. jún 2026
@gugu15

kvapky na suche oko som kupila je to o dost lepsie a vecer gel do oka aj ocna mi povedala to je suche oko ved slnko a ten jasny svit to vysusuje

@gugu15 A môže sa to užívať aj dlhodobo?

gugu15
9. jún 2026

ano aj kvapky a j gel ale davajte si hned rano pred pracou s pocitacom aby bolo oko zvlhcene a nebolo az tak citlive mne odporucila kvaspky hylo dual intense a gel corneregel ten nanoc aby sa oko zvlhcovalo aj pocas noci 👍

1sally12
9. jún 2026

Áno. Aj mne vadí denne svetlo, tiez často vonku žmúrim aj keď slnko zájde za mrak. Ja to mám tak od operácie očí.

bavlnka92
9. jún 2026

ja nosím slnečné okuliare aj keď je šero alebo sneh. proste nevidím, žmúrila by som celý čas. mám svetlé oči asi preto?