icon

Je nutné dať dolu šperky pred MRI?

martul
1. apr 2026

Čaute baby, dnes mám MRI a obrúčka nejde dolu z prsta. Je nutné mať dolu šperky? Ďakujem

martinmmartin
1. apr 2026

MRI coho?

viestta
1. apr 2026

namastit prst vazelinou a skusit stiahnut. Pmaha pred tym drzat ruky hore aby prsty odpuchli. Alebo omotat prst az cez klb hrubsou nitou, jeden koniec prestrcit popod obrucku a potom ju odmotavat, nit bude obrucku tlacit pred sebou a zvlecies ju

martul
autor
1. apr 2026
@martinmmartin

MRI coho?

martul
autor
1. apr 2026
@viestta

namastit prst vazelinou a skusit stiahnut. Pmaha pred tym drzat ruky hore aby prsty odpuchli. Alebo omotat prst az cez klb hrubsou nitou, jeden koniec prestrcit popod obrucku a potom ju odmotavat, nit bude obrucku tlacit pred sebou a zvlecies ju

@viestta nič nepomáha, pozrela som už asi všetky návody a videá

viestta
1. apr 2026
@martul

@viestta nič nepomáha, pozrela som už asi všetky návody a videá

@martul s nitou davaju prestene dole aj na urgentoch

hytal
1. apr 2026

Skús ešte ruku ponoriť do ľadovej vody na pár minút, potom prst potrieť mydlom a mala by ísť . Mne to takto pred týždňom pomohlo.

martul
autor
1. apr 2026
@hytal

Skús ešte ruku ponoriť do ľadovej vody na pár minút, potom prst potrieť mydlom a mala by ísť . Mne to takto pred týždňom pomohlo.

@viestta
@hytal ono je to celkovo celá ruka opuchnutá po úraze, tak neviem čo s tým

domcci72
1. apr 2026

záleží, či ti tam ide celá ruka alebo nie. ja som mala napríklad retiazku na krku pri MRI kolena, ale to je asi iný prípad 😀 každopádne ti všetko povedia tam, vieš si aj zavolať a informovať sa, ak si si nie istá.

opica_skorica
1. apr 2026
@martul

@viestta

@martul je to silne magneticke, tak to oni nebudu riskovat ani uraz ani popaleniny. Mozno ta preobjednaju, ked to nepojde ani zdvohnutim ruky a chladenim a mydlom ci nitou, pripadne a to sa moze stat, ta poslu do najblizsie zlatnictva na prerezanie prstena.
Skus tam zavolat.

biba_18
1. apr 2026

tak v taký čas zlatníctvo a odrezať prsteň ... a rovno si ho tam daj aj znova opraviť ...

hytal
1. apr 2026
@martul

@viestta

@martul Potom už len skúsiť zatelefonovať a povedať im, aká situácia nastala. Buď preobjednať, alebo spomínané zlatníctvo?

krasneleto
1. apr 2026

prsten musi ist dole... aj vsetky ostatne kovy... ak nejde , tak zlatnik ti ho dole da

martul
autor
1. apr 2026
@hytal

@martul Potom už len skúsiť zatelefonovať a povedať im, aká situácia nastala. Buď preobjednať, alebo spomínané zlatníctvo?

@krasneleto
@hytal volala som do troch zlatnictiev, všade má odmietli

tanamiska
1. apr 2026

Všetko kovové musí ísť dolu aj podprsenka pokiaľ má kovové kostice a zapínatka ,aj nohavice keď majú kovový zips a gombík.

anonym_67ed5a
1. apr 2026

@martul
Preco nechces povedat coho MRI , idu robit prst? ked nie a povies popredu skusia dat dolu ked nie mozu dat specialnu pasku a ked je urgent oni to odcviknu

rozculena
1. apr 2026
@anonym_67ed5a

@martul
Preco nechces povedat coho MRI , idu robit prst? ked nie a povies popredu skusia dat dolu ked nie mozu dat specialnu pasku a ked je urgent oni to odcviknu

@anonym_67ed5a veď napísala že rameno

yellowunicorn
1. apr 2026
@anonym_67ed5a

@martul

@anonym_67ed5a 😂😂😂

krasneleto
1. apr 2026
@martul

@krasneleto
@hytal volala som do troch zlatnictiev, všade má odmietli

@martul tak volaj kluciarovi co paci byty...

martul
autor
1. apr 2026
@yellowunicorn

@anonym_67ed5a 😂😂😂

@yellowunicorn nevšimla si si?😁

martul
autor
1. apr 2026
@martul

@martul ďakujem všetkým, dovolala som sa do iného mesta do zlatníctva, teta to za sekundu roztrihla a keď odpuchne tak mi to odmeraju a zväčšia

yellowunicorn
1. apr 2026
@martul

@martul čo som si nevšimla?

ajkapt
1. apr 2026

@martul Ak je prsteň zlatý, nikdy som si ho nedávala dolu. Len bižutériu a hodinky. A bolo to na rôznych pracoviskách.

hytal
1. apr 2026
@ajkapt

@martul Ak je prsteň zlatý, nikdy som si ho nedávala dolu. Len bižutériu a hodinky. A bolo to na rôznych pracoviskách.

@ajkapt Bola som na magnetickej pred týždňom, musela som si dať dolu náušnice, prstienky, hodinky, podprsenku i nohavice.

andrea_82
1. apr 2026

Ja by som bola nervozna, keby som prsten nemohla dat dole, bez ohladu na to, ci idem na vysetrenie alebo nie.

janinah
1. apr 2026
@andrea_82

Ja by som bola nervozna, keby som prsten nemohla dat dole, bez ohladu na to, ci idem na vysetrenie alebo nie.

@andrea_82 ano,kebo je to časovana bomba

unicornlady
1. apr 2026

Super, že ti v zlatníctve pomohli.

Ja som pri MRI nemohla mať ani make-up (pretože vraj môže obsahovať kovy)

martul
autor
1. apr 2026

Ďakujem všetkým, chvalabohu, že sa mi ti podarilo, prvé čo sa pýtali, či mám všetko dolu, zlato, iné kovy, tetovania...že by ma poslali domov.

margotka17
2. apr 2026
@martul

@viestta

@martul mne opuchol prst, tak som s Jarom na riad natrela a pomohlo to. Na urgentne zvyknú prestrihnut, už som počula, že aj hasiči vedia prestrihnut a dať dole prsteň.