icon

Je operácia očí s rezom až takto nebezpečná?

celik2
2. okt 2013

Ahojte, intenzivne rozmyslam nad operaciou oci. Docitala som sa vsak, ze operacia s rezom je velmi nebezpecna...Zevraj narezany povrch rohovky, ktory sa po laserovej operacii prilozi spat sa nemusi spravne zahojit a moze dojst k zakriveniu alebo vydutiu povrchu oka, moze sa zevraj odlupit... preto si napriklad nemozete suchat oko....
toto som nasla http://www.lasikcomplications.com/ectasia.htm#i...
Dajte mi prosim vediet ake mate skusenosti a co si o tomto myslite. dakujem

siska53
2. okt 2013

Ahoj, ja som mala na oboch ociach vynulovane dioptrie laserom este v 2001. Nemam ziadnu negativnu skusenost a viem, ze ani traja dalsi ludia, ktori si to dali spravit po mojej dobrej skusenosti, nemali ziadne problemy.
Riziko je vsak urcite nejake vzdy, predsa ide o zasah do tela.

bronia13
3. okt 2013

ja nad touto operaciou rozmyslam uz asi 15 rokov a stale som nemala tu odvahu si to dat urobit, hrozne sa toho bojim lebo som klastrofobicka a cim som starsia je to horsie a bojim sa ze po operaci budem vidiet velmi matno 1-2 dni a to je pre mna hroza.... tak isto mam jednu znamu a ju po tej operaciu stipu trochu oci, no skor ich ma suche a musi si stale dvat kvapky do oci, ale pozam dalsich 10 ludi co im to dopadlo super.... takze neviem

maggie37
3. okt 2013

Ja mám za sebou operáciou laserom, kde sa zoškrabe povrch rohovky, ktorá sa následné tri dni opäť tvorí. Každá vec má pozitíva aj negatíva, ja som nikdy o ničom takomto nepočula a to mi hovorili komplikácie kadejaké. Ja som mala 8,5 dioptrie a ked som mala možnosť čo i len zlepšiť videnie, neváhala som ani sekundu. Nakoniec ma zoperovali na 0 a o tri dni som videla.

bets
3. okt 2013

@celik2 ja som akurat dva mesiace po operacii. v papieri, co sme dostali na podpis boli uvedene vselijake komplikacie, presne instrukcie, ako sa starat o oci, prebiehaju kontroly, kde doktor presne povie ako sa rohovka hoji. ale co uvadzas tam nebolo spominane, ani v instrukciach, ze si nemozem suchat oci. zo zaciatku sa nesmie dotykat oka, hlavne prvy tyzden, aby sa tam nezaniesol infekt, ale potom je uz povolene malovanie a k tomu patri aj odlicovanie, cize pretriet oko je potrebne, len to treba robit tak, ako oci dovolia, radsej jemnejsie. v pripade, ze sa rohovka hoji pomalsie, tak doktor da presne instrukcie a stanovi inu liecbu. co som bola svedkom, hlavne muzi zabudaju si kvapkat predpisane kvapky a nenosia slnecne okuliare, tak potom to hojenie je pomalsie. mne pri dodrzani vsetkych odporucani sa rohovka hoji primerane. riziko je vsak vzdy, ako pri kazdom zakroku, ale v mojom okoli, vsetci co to podstupili su ok.

bets
3. okt 2013

@celik2 a este tesne po operacii som citala blog, kde pan popisoval problemy po operacii, dal tam aj linky na rozne ine komplikacie, na zdruzenie poskodenych po operacii oci. vtedy som si hovorila, ze preco som sla na tu operaciu, ze som si najprv mala tieto veci vyhladat, bala som sa prvej kontroly, co sa zisti... a teraz som rada, ze to mam za sebou, nakolko by ma to fakt odradilo a nemala by som odvahu (lebo som sa odhodlavala asi 6 rokov). ale skusenosti z okolia ukazovali nieco ine, ked sa clovek zaujima, zisti, ze velmi vela znamych si to dalo spravit, co clovek, to individualne hojenie rohovky, ale nakoniec po case vsetci boli ok. nakoniec aj ten pan dopadol ok, ale neslo to az tak bezproblemovo.

kiki68
3. okt 2013

kamos si dal operovat obe oci,mal silne dioptrie,prekazalo mu to v praci, dodrziaval ten rezim po operacii a vysledok super. Ziadne komplikacie nema,len prve dni to vraj bolo trosku neprijemne tie pocity v ociach.

jankatoth30
4. okt 2013

v novembri budu dva roky, čo som po operácii očí, a možem len odporucat. par minutová operácia oboch ocí, par dnové slzenie, a zrazu krásny svet 🙂 a ak sa aj rozhodnes, hned si prichystaj vitamín C, velmi pomoze pri rýchlejsej regenerácii rohoviek.

ciusinka
4. okt 2013

@celik2 Ja som bola na operacii pred 3,5 rokmi a mozem len a len odporucat..Mala som dioptrie -5 a -6 plus na jednom oku astigmatizmus a teraz som uuplne v pohode..A nie je nad ten pocit po tych par dnoch ist po vonku a vsetko vidiet krasne ostro 🙂