icon

Je polyp na žlčníku nebezpečný?

kamynona
6. nov 2014

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či je nebezpečný polyp žlčníka. Zistili mi ho na sone, veľkosť tuším 5mm, avšak nič viac mi k tomu nepovedali, nemám prísť na žiadnu kontrolu ani nič. Je tam nejaké riziko zväčšenia alebo sa to nejako vytratí? Ďakujem.

Strana
z2
katyt
9. dec 2023

@vladeek nie vôbec, zatiaľ som nemala ťažkosti kvôli tomu. Ale ja celkovo nejem veľa, vôbec nejem pečivo už dlhšiu dobu. A nedávno som si dala mesačnú kúru s zelerovou šťavou aj kvôli tým polypom, že nech sa ten žlčník trochu prečistí.

lenuskatokarova
6. feb 2024

Zdravím žienky
Ak ma poslala obvodná lekárka na sono brušnej dutiny ale na gastre som ešte nebola.
Na sone mi povedali že mám polypy na žlčníku ale inak nič tam momentálne nieje.
Mam ísť na gastro či za chirurgom či kde vlastne.
Lekárka mi dala len na gastro no predtým vyšetrením mám tak kurevsky rešpekt že až.
Bolesti mám opakujú sa ale niesu stále
Ďakujem za rady

mirip
13. máj 2024

@vladeek schudla som 28kg

vladeek
13. máj 2024

@mirip Ahoj. Myslíš ze z toho polypu? Alebo ako to mam chápať...

vesperkaa
Autor odpoveď zmazal
vesperkaa
13. máj 2024

@lenuskatokarova ahoj, môjmu ocinovi zistili polyp v žlčníku, mal prísť o rok na kontrolu, kde sa jeho veľkosť nezmenila, nevyzeral podozrivo, všeobecná lekárka ho ale i tak poslala za chirurgom, ktorý mu doporučil vybratie žlčníka, pretože polyp môže byť i prekanceróza (predštádium rakoviny), ocino už je po operácii 🙂 Ja by som určite na tvojom mieste skúsila konzultáciu s chirurgom.

mirip
13. máj 2024

@vladeek nie z polupu, zmenila som jedálniček, polyp je menší, a aj stukovatenú pečeň už nemám

vladeek
14. máj 2024

@mirip Tak to sa teším. A ako vyzerá tvoj jedálniček ak môžeš poradiť....

ninka2018
20. okt 2024

@janinah dobrý večer viem ze je to stará diskusia ako ste dopadla s tým polypom...ja mam taktiež a nerada by som dala von hoc ma strasia

vladeek
21. okt 2024

@ninka2018 Zdravím. Ja som to dal von. Boli to tukové polypy. A tie sú bráne ako predstadium rakoviny. Môže z toho niečo byť ale nemusí. To Vám nikto nevie povedať. Som bez žlčníka a ani neviem ze ho nemám. Takže bez akýchkoľvek problémov. Pekný deň prajem

ninka2018
21. okt 2024

@vladeek ďakujem za odpoveď a aké veľké ste to mal?hneď ste dal preč?

vladeek
22. okt 2024

@ninka2018 Dobre ráno. Ja keď som išiel prvýkrát na Sono, tak boli 3 - 6 mm veľké asi 6 kusov. Išiel som znovu o 8 mesiacov. A už boli väčšie a bolo ich aj viac. Dva boli už 11 - 12 mm. Takže dal som to radšej preč. Hlavne teda z dôvodu že ich bolo viac a rástli. Čiže na vašom mieste by som išiel znovu na sono po nejakej dobe. Ak by to nerastlo tak by som to zatial nesilil a nechal to sledovat raz za rok napriklad. Žiaden strach. Operácia pohoda. Jeden deň som prišiel, 2 deň robili, 3 deň na pozorovani a 4 deň som išiel domov. Pekný deň prajem.

ninka2018
22. okt 2024

@vladeek ďakujem,stav sa nezmenil...predtým 0.7 a teraz 0.6 ale doktor vravel ze zmenšiť sa nemohol...a ďalšie dva majú 0.3 ja by som rada počkala...zajtra idem k dr na kontrolu tak som zvedavá co povie

vladeek
23. okt 2024

@ninka2018 no tak uvidíte. Sledujte to a uvidí sa 😉

Strana
z2