Je potrebné ísť na pohotovosť po uštipnutí osou?
Ahojte, uštipla ma osa a ošetrovala som si to až o dve hodiny neskôr. Je to poriadny opuch, ktorý postupuje. Priemer opuchu je na členku a mám priemer cca 15cm. Je potrebné zobrať sa na pohotovosť?
pokiaľ nie ste alergická, tak nohu do zvýšenej polohy a lokálne ľadový obklad a octanový obklad, alebo ako vyššie spomenuli octový roztok
Fenistil
Ja by som poradila akúkoľvek voľnopredajnú tabletku od alergie z lekárne a k tomu striedať octanový obklad a Fenistil gel.
Zbytočne na pohotovosť, daj si zodac/zyrtec alebo iné antihistaminikum a vyriešené. Na pohotovosť pohotovosť prípady, ktoré už nestihnú písať na MK, lebo sa dusia kvôli alergickej reakcii
Hlavne pozor. Lebo opuch moze byt aj po niekolkych hodinach.
Daj si voľnopredajné antihistaminiká a chladenie lokálne, ak máš fenistil - natri. Vie to riadne dlho bolieť. Ja som alergik a s takým by som na pohotovost nešla, len ak by sa mi zle dýchalo a bolo nevoľno.
Lekara len v pripade, ak mas systemovu reakciu a nevies dychat, srdce ti ide inak a podobne. Mozes si dat aj dve tabletky s odstupom par hodin. V lekarni ti poradia, ake.
Ja by som poradila akúkoľvek voľnopredajnú tabletku od alergie z lekárne a k tomu striedať octanový obklad a Fenistil gel.
@patrike
@michaela329
@anonym_d36286
@euka210
@hytal
Na pohotovosti som dostala antibiotiká 😅

Octanovy obklad by mohol pomôcť, ale ak nemáš, môže byť aj octovy roztok