icon

Je prenos herpesu možný aj bez pohlavného styku?

16. jún 2026

Chcem sa spýtať,u mojej mamy sa vyskytol herpes ..je nejaká šanca prenosu, okrem sex styku..?
dnes dostala u gynek.antivirotika

sisska96
16. jún 2026

Prečo riešiš sexuálny život tvojej mame? 🤐

anonym_1993e0
16. jún 2026

Aj panenka Maria pocala bez sexu ...

vevesh
16. jún 2026

Herpes ako virus je prenasany aj tekutinami, cize slinami. Pozor na bozkavanie (hlavne deti na usta...), pitie z rovnakeho pohara napr. Aj ked sa prejavil v intimnej oblasti, nachadza sa virus v krvi a teda prenos nemusi byt len sexualneho razu...

anonym_95620a
16. jún 2026

ona neriesi sexualny zivot svojej matky, ale ci to moze od nej dostat

cacianka
16. jún 2026

Stačí chvíľku použiť uja Google

stvura
16. jún 2026

@anonym_autor ty mas aky doverny vztah s mamou ze riesit je genitalny herpes! Klasicky na pere sa moze preniest aj pozicanym ruzom ci spoločnym uterakom (ak teda nema zahojene pluzgieriky a stale jej vyteka tekutina)

anonym_02f5b5
16. jún 2026

@anonym_autor samozrejme na WC to môže preniesť aj na vás...

autor
16. jún 2026
@vevesh

Herpes ako virus je prenasany aj tekutinami, cize slinami. Pozor na bozkavanie (hlavne deti na usta...), pitie z rovnakeho pohara napr. Aj ked sa prejavil v intimnej oblasti, nachadza sa virus v krvi a teda prenos nemusi byt len sexualneho razu...

@vevesh veď na to sa pýtam,lebo chodí k nám a mám bábätko..

simca06022011
16. jún 2026

herpes sa prenasa kontaktom koza na kozu, je potrebne dodrzat urcite hyginicke standardy. Umyvat si ruky riadne, nepouzivat rovnake uteraky atd.. na wc ak sa nebude o misu otierat herpesom asi tazko ;) cize nie neprenesie to na vas doma len tak.. ak mas obavy, liecba trva tak tyzden dva myslim, tak mozet eobmedzit navsetvy a budes kludna. za to sa nestriela.

stellarstar
16. jún 2026

Bez sex kontaktu napr na wc alebo uterák do kt si utrela ruky a mimo na dieťa tiež napr z rúk ak si si ich neumyla

mimachicha
16. jún 2026
@stvura

@anonym_autor ty mas aky doverny vztah s mamou ze riesit je genitalny herpes! Klasicky na pere sa moze preniest aj pozicanym ruzom ci spoločnym uterakom (ak teda nema zahojene pluzgieriky a stale jej vyteka tekutina)

@stvura tak napriklad ak maju v kupelni vani kde sa sprchuju po sediacky. Alebo maju uteraky v kupelni zavesene blizko pri sebe. Je to virus a siri sa vzduchom. Obavy podla mna opravnene.🤔

anonym_eccd49
16. jún 2026
@cacianka

Stačí chvíľku použiť uja Google

@cacianka na každú založenú tému sa môže použiť google a MK môžu zrušiť, načo sem lezieš??

anonym_21ae00
16. jún 2026
@mimachicha

@stvura tak napriklad ak maju v kupelni vani kde sa sprchuju po sediacky. Alebo maju uteraky v kupelni zavesene blizko pri sebe. Je to virus a siri sa vzduchom. Obavy podla mna opravnene.🤔

@mimachicha ach jaj
ja mávam bežne herpes na perách , ano manžel ho odo mna ma na pere, t ked ma oslabenu imunitu vyhodi sa mu
ale deti nemá ani jedno, jedno je skoro dospele a doteraz nemal žiadny herpes

sara07
16. jún 2026
@anonym_autor

@vevesh veď na to sa pýtam,lebo chodí k nám a mám bábätko..

@anonym_autor nepíšeš aký typ herpesu
je ich viac druhov

autor
16. jún 2026
@stellarstar

Bez sex kontaktu napr na wc alebo uterák do kt si utrela ruky a mimo na dieťa tiež napr z rúk ak si si ich neumyla

@stellarstar to jediné Teda že si neumyje ruky po wc?

autor
16. jún 2026
@sara07

@anonym_autor nepíšeš aký typ herpesu
je ich viac druhov

@sara07 genitálny

simca06022011
16. jún 2026
@mimachicha

@mimachicha genitalny herpes sa urcite nesiri vzduchom ani iny herpes...

anonym_c35d50
16. jún 2026

No ked má človek herpes, akýkoľvek, nejde tam, kde je male babatko. Ak ma teda zdravý rozum a maminka tiež, lebo urcite čítala, ako moze nakazene babatko skončiť...

anonym_652d8a
16. jún 2026
@anonym_c35d50

No ked má človek herpes, akýkoľvek, nejde tam, kde je male babatko. Ak ma teda zdravý rozum a maminka tiež, lebo urcite čítala, ako moze nakazene babatko skončiť...

@anonym_c35d50 pozri a co ma robit matka, ktora dostane herpes a ma male babo? Ma ho odlozit niekam na 2 tyzdne?
Podla mna, ked sa dodrzi hygiena ako treba, nema sa co stat. Mala.som x krat herpes na ustach, pri mini babatkach som mala rusko, aby sa toho nedotkli rucickami, mala.som svoj uterak na tvar a ruky, vzdy som si dobre umyvala ruky a nic sa nestalo. Ak ma herpes genitalny, tak je to este jednoduchsie snad.

anonym_c35d50
16. jún 2026
@anonym_652d8a

@anonym_c35d50 pozri a co ma robit matka, ktora dostane herpes a ma male babo? Ma ho odlozit niekam na 2 tyzdne?
Podla mna, ked sa dodrzi hygiena ako treba, nema sa co stat. Mala.som x krat herpes na ustach, pri mini babatkach som mala rusko, aby sa toho nedotkli rucickami, mala.som svoj uterak na tvar a ruky, vzdy som si dobre umyvala ruky a nic sa nestalo. Ak ma herpes genitalny, tak je to este jednoduchsie snad.

@anonym_652d8a
Tak ak je to matka, je to asi ine, nie? Urcite treba veľkú ostražitosť, lebo to moze skončiť fatálne.
Tu sa píše o starej matke, co ma herpes a trepe sa za bábätkom. Podľa teba to je ok?
Ja som raz v živote mala genitalny herpes a bola som rada, ze žijem a nieto este sa trepať po návštevách.
Ale zjavne niektorým to nevadí...

anonym_21ae00
17. jún 2026
@anonym_c35d50

@anonym_c35d50 tak asi si nikdy nemala herpes
lebo prvé štádium nevieš, vieš až ked začína pluzgier čo môže byť neskoro - bavíme sa okolo úst
ak je to na perách tak to skorej cítiš

anonym_8be20a
17. jún 2026
@anonym_21ae00

@mimachicha ach jaj
ja mávam bežne herpes na perách , ano manžel ho odo mna ma na pere, t ked ma oslabenu imunitu vyhodi sa mu
ale deti nemá ani jedno, jedno je skoro dospele a doteraz nemal žiadny herpes

@anonym_21ae00 deti majú dobrú imunitu vekom sa straca
@anonym_autor nech vás teraz nenavstevuje je chorá nech sa lieči a podporí imunitu

anonym_c35d50
17. jún 2026
@anonym_21ae00

@anonym_c35d50 tak asi si nikdy nemala herpes
lebo prvé štádium nevieš, vieš až ked začína pluzgier čo môže byť neskoro - bavíme sa okolo úst
ak je to na perách tak to skorej cítiš

@anonym_21ae00
Neviem, či čítaš alebo len z brucha báchaš, tu je jasne napísané, že stará mater herpes má! A pri každom type cítiš, že niečo nie je ok, lebo už začína taký typický príznak a svrbenie.
Ale ok, nebudem sa hádať, odpovedala som autorke a tým to pre mňa končí...

anonym_1993e0
17. jún 2026

Herpes mozes na ustach za zivota dostat bozkami, ale aj zo salky, z priboru,... od hocikoho, kto ho ma. Potom sa prstami dotknes ust, ides dole a teoreticky nepotrebujes ani pohlavny styk, ci oralny sex, aby si dostala herpes aj tam dole.
--
Genitální herpes je infekce způsobená primárně dvěma typy viru herpes simplex: HSV-1 a HSV-2. HSV-1 je sice typicky spojován s orálním herpesem (oparem), ale může také způsobovat genitální infekce. HSV-2 je častější příčinou genitálního herpesu.
--
Jak se přenáší genitální herpes? Virus se přenáší přímým kontaktem kůže s infikovanou oblastí, a to i v případě, že nejsou přítomny žádné vřídky.
Dá se genitální herpes vyléčit? V současné době neexistuje lék na genitální herpes, ale antivirové léky mohou pomoci zvládat příznaky a omezit výskyt onemocnění.

anonym_21ae00
17. jún 2026
@anonym_c35d50

@anonym_21ae00
Neviem, či čítaš alebo len z brucha báchaš, tu je jasne napísané, že stará mater herpes má! A pri každom type cítiš, že niečo nie je ok, lebo už začína taký typický príznak a svrbenie.
Ale ok, nebudem sa hádať, odpovedala som autorke a tým to pre mňa končí...

@anonym_c35d50 citujem z tvojho príspevku "No ked má človek herpes, akýkoľvek"
keby si napísala pri genitálnom tak ti nenapíšem nič ...
čo rozumieš pod slovom akýkoľvek ?
ja ti píšem že na tvari to rozhodne nevieš tak skoro ako na pere - osobnú skúsenosť , genitalny neviem ten som nemala

anonym_c35d50
17. jún 2026
@anonym_21ae00

@anonym_c35d50 citujem z tvojho príspevku "No ked má človek herpes, akýkoľvek"
keby si napísala pri genitálnom tak ti nenapíšem nič ...
čo rozumieš pod slovom akýkoľvek ?
ja ti píšem že na tvari to rozhodne nevieš tak skoro ako na pere - osobnú skúsenosť , genitalny neviem ten som nemala

@anonym_21ae00
Suseda máva herpes na perach a uz dopredu cíti, ze to na nu ide. Este predtým, ako ma pľuzgier. Čiže da sa to vediet aj dopredu.
Tak ci tak, taká návšteva je v tom case pri babatku nežiadana, s tym urcite súhlasíš 😉 😊

anonym_f18dbf
17. jún 2026
@anonym_c35d50

@anonym_652d8a
Tak ak je to matka, je to asi ine, nie? Urcite treba veľkú ostražitosť, lebo to moze skončiť fatálne.
Tu sa píše o starej matke, co ma herpes a trepe sa za bábätkom. Podľa teba to je ok?
Ja som raz v živote mala genitalny herpes a bola som rada, ze žijem a nieto este sa trepať po návštevách.
Ale zjavne niektorým to nevadí...

@anonym_c35d50 nevadí, nevadí. Koník logika, darmo tu budeš vysvetľovať

anonym_f35545
Včera o 06:34
@anonym_f18dbf

@anonym_c35d50 nevadí, nevadí. Koník logika, darmo tu budeš vysvetľovať

@anonym_f18dbf
Ja žasnem tiež, čo niektoré píšu... Akože novorodenec má silnú imunitu? A herpes pre bábo nie je tak nebezpečný 🤦.
No asi tak, logika koníka 🤦