Je prenos herpesu možný aj bez pohlavného styku?
Chcem sa spýtať,u mojej mamy sa vyskytol herpes ..je nejaká šanca prenosu, okrem sex styku..?
dnes dostala u gynek.antivirotika
Aj panenka Maria pocala bez sexu ...
Herpes ako virus je prenasany aj tekutinami, cize slinami. Pozor na bozkavanie (hlavne deti na usta...), pitie z rovnakeho pohara napr. Aj ked sa prejavil v intimnej oblasti, nachadza sa virus v krvi a teda prenos nemusi byt len sexualneho razu...
ona neriesi sexualny zivot svojej matky, ale ci to moze od nej dostat
@anonym_autor ty mas aky doverny vztah s mamou ze riesit je genitalny herpes! Klasicky na pere sa moze preniest aj pozicanym ruzom ci spoločnym uterakom (ak teda nema zahojene pluzgieriky a stale jej vyteka tekutina)
@anonym_autor samozrejme na WC to môže preniesť aj na vás...
Herpes ako virus je prenasany aj tekutinami, cize slinami. Pozor na bozkavanie (hlavne deti na usta...), pitie z rovnakeho pohara napr. Aj ked sa prejavil v intimnej oblasti, nachadza sa virus v krvi a teda prenos nemusi byt len sexualneho razu...
@vevesh veď na to sa pýtam,lebo chodí k nám a mám bábätko..
herpes sa prenasa kontaktom koza na kozu, je potrebne dodrzat urcite hyginicke standardy. Umyvat si ruky riadne, nepouzivat rovnake uteraky atd.. na wc ak sa nebude o misu otierat herpesom asi tazko ;) cize nie neprenesie to na vas doma len tak.. ak mas obavy, liecba trva tak tyzden dva myslim, tak mozet eobmedzit navsetvy a budes kludna. za to sa nestriela.
Bez sex kontaktu napr na wc alebo uterák do kt si utrela ruky a mimo na dieťa tiež napr z rúk ak si si ich neumyla
@anonym_autor ty mas aky doverny vztah s mamou ze riesit je genitalny herpes! Klasicky na pere sa moze preniest aj pozicanym ruzom ci spoločnym uterakom (ak teda nema zahojene pluzgieriky a stale jej vyteka tekutina)
@stvura tak napriklad ak maju v kupelni vani kde sa sprchuju po sediacky. Alebo maju uteraky v kupelni zavesene blizko pri sebe. Je to virus a siri sa vzduchom. Obavy podla mna opravnene.🤔
Stačí chvíľku použiť uja Google
@cacianka na každú založenú tému sa môže použiť google a MK môžu zrušiť, načo sem lezieš??
@stvura tak napriklad ak maju v kupelni vani kde sa sprchuju po sediacky. Alebo maju uteraky v kupelni zavesene blizko pri sebe. Je to virus a siri sa vzduchom. Obavy podla mna opravnene.🤔
@mimachicha ach jaj
ja mávam bežne herpes na perách , ano manžel ho odo mna ma na pere, t ked ma oslabenu imunitu vyhodi sa mu
ale deti nemá ani jedno, jedno je skoro dospele a doteraz nemal žiadny herpes
Bez sex kontaktu napr na wc alebo uterák do kt si utrela ruky a mimo na dieťa tiež napr z rúk ak si si ich neumyla
@stellarstar to jediné Teda že si neumyje ruky po wc?
@mimachicha genitalny herpes sa urcite nesiri vzduchom ani iny herpes...
No ked má človek herpes, akýkoľvek, nejde tam, kde je male babatko. Ak ma teda zdravý rozum a maminka tiež, lebo urcite čítala, ako moze nakazene babatko skončiť...
No ked má človek herpes, akýkoľvek, nejde tam, kde je male babatko. Ak ma teda zdravý rozum a maminka tiež, lebo urcite čítala, ako moze nakazene babatko skončiť...
@anonym_c35d50 pozri a co ma robit matka, ktora dostane herpes a ma male babo? Ma ho odlozit niekam na 2 tyzdne?
Podla mna, ked sa dodrzi hygiena ako treba, nema sa co stat. Mala.som x krat herpes na ustach, pri mini babatkach som mala rusko, aby sa toho nedotkli rucickami, mala.som svoj uterak na tvar a ruky, vzdy som si dobre umyvala ruky a nic sa nestalo. Ak ma herpes genitalny, tak je to este jednoduchsie snad.
@anonym_c35d50 pozri a co ma robit matka, ktora dostane herpes a ma male babo? Ma ho odlozit niekam na 2 tyzdne?
Podla mna, ked sa dodrzi hygiena ako treba, nema sa co stat. Mala.som x krat herpes na ustach, pri mini babatkach som mala rusko, aby sa toho nedotkli rucickami, mala.som svoj uterak na tvar a ruky, vzdy som si dobre umyvala ruky a nic sa nestalo. Ak ma herpes genitalny, tak je to este jednoduchsie snad.
@anonym_652d8a
Tak ak je to matka, je to asi ine, nie? Urcite treba veľkú ostražitosť, lebo to moze skončiť fatálne.
Tu sa píše o starej matke, co ma herpes a trepe sa za bábätkom. Podľa teba to je ok?
Ja som raz v živote mala genitalny herpes a bola som rada, ze žijem a nieto este sa trepať po návštevách.
Ale zjavne niektorým to nevadí...
@anonym_c35d50 tak asi si nikdy nemala herpes
lebo prvé štádium nevieš, vieš až ked začína pluzgier čo môže byť neskoro - bavíme sa okolo úst
ak je to na perách tak to skorej cítiš
@mimachicha ach jaj
ja mávam bežne herpes na perách , ano manžel ho odo mna ma na pere, t ked ma oslabenu imunitu vyhodi sa mu
ale deti nemá ani jedno, jedno je skoro dospele a doteraz nemal žiadny herpes
@anonym_21ae00 deti majú dobrú imunitu vekom sa straca
@anonym_autor nech vás teraz nenavstevuje je chorá nech sa lieči a podporí imunitu
@anonym_c35d50 tak asi si nikdy nemala herpes
lebo prvé štádium nevieš, vieš až ked začína pluzgier čo môže byť neskoro - bavíme sa okolo úst
ak je to na perách tak to skorej cítiš
@anonym_21ae00
Neviem, či čítaš alebo len z brucha báchaš, tu je jasne napísané, že stará mater herpes má! A pri každom type cítiš, že niečo nie je ok, lebo už začína taký typický príznak a svrbenie.
Ale ok, nebudem sa hádať, odpovedala som autorke a tým to pre mňa končí...
Herpes mozes na ustach za zivota dostat bozkami, ale aj zo salky, z priboru,... od hocikoho, kto ho ma. Potom sa prstami dotknes ust, ides dole a teoreticky nepotrebujes ani pohlavny styk, ci oralny sex, aby si dostala herpes aj tam dole.
--
Genitální herpes je infekce způsobená primárně dvěma typy viru herpes simplex: HSV-1 a HSV-2. HSV-1 je sice typicky spojován s orálním herpesem (oparem), ale může také způsobovat genitální infekce. HSV-2 je častější příčinou genitálního herpesu.
--
Jak se přenáší genitální herpes? Virus se přenáší přímým kontaktem kůže s infikovanou oblastí, a to i v případě, že nejsou přítomny žádné vřídky.
Dá se genitální herpes vyléčit? V současné době neexistuje lék na genitální herpes, ale antivirové léky mohou pomoci zvládat příznaky a omezit výskyt onemocnění.
@anonym_21ae00
Neviem, či čítaš alebo len z brucha báchaš, tu je jasne napísané, že stará mater herpes má! A pri každom type cítiš, že niečo nie je ok, lebo už začína taký typický príznak a svrbenie.
Ale ok, nebudem sa hádať, odpovedala som autorke a tým to pre mňa končí...
@anonym_c35d50 citujem z tvojho príspevku "No ked má človek herpes, akýkoľvek"
keby si napísala pri genitálnom tak ti nenapíšem nič ...
čo rozumieš pod slovom akýkoľvek ?
ja ti píšem že na tvari to rozhodne nevieš tak skoro ako na pere - osobnú skúsenosť , genitalny neviem ten som nemala
@anonym_c35d50 citujem z tvojho príspevku "No ked má človek herpes, akýkoľvek"
keby si napísala pri genitálnom tak ti nenapíšem nič ...
čo rozumieš pod slovom akýkoľvek ?
ja ti píšem že na tvari to rozhodne nevieš tak skoro ako na pere - osobnú skúsenosť , genitalny neviem ten som nemala
@anonym_21ae00
Suseda máva herpes na perach a uz dopredu cíti, ze to na nu ide. Este predtým, ako ma pľuzgier. Čiže da sa to vediet aj dopredu.
Tak ci tak, taká návšteva je v tom case pri babatku nežiadana, s tym urcite súhlasíš 😉 😊
@anonym_652d8a
Tak ak je to matka, je to asi ine, nie? Urcite treba veľkú ostražitosť, lebo to moze skončiť fatálne.
Tu sa píše o starej matke, co ma herpes a trepe sa za bábätkom. Podľa teba to je ok?
Ja som raz v živote mala genitalny herpes a bola som rada, ze žijem a nieto este sa trepať po návštevách.
Ale zjavne niektorým to nevadí...
@anonym_c35d50 nevadí, nevadí. Koník logika, darmo tu budeš vysvetľovať
@anonym_c35d50 nevadí, nevadí. Koník logika, darmo tu budeš vysvetľovať
@anonym_f18dbf
Ja žasnem tiež, čo niektoré píšu... Akože novorodenec má silnú imunitu? A herpes pre bábo nie je tak nebezpečný 🤦.
No asi tak, logika koníka 🤦

Prečo riešiš sexuálny život tvojej mame? 🤐