Je preplachovanie nosa soľou bezpečné počas nádchy?
Ahojte už 4.deň ma drží silná nádcha. Chcem skúsiť preplach soľou, ale čítam že by sa nemal robiť počas najväčšej nadchy? Nechcem si ešte viac uškodiť, je to pravda? Ďakujem
Neviem, ale ja som mala viac ako tyzden nadchu, nevedela sa toho zbavit, skusila som tu konvicku na vyplachovanie co som kupila nedavno a hned to vedelo nejake hlieny uvolnit a lepsie bolo.
Pokiaľ viem počas choroby sa nema preplachovat ...ale nechám sa poučiť
Nechcem byť zbytočne sprostý, ale po každom orgazme sa mi nádcha ukľudnila asi na hodinu.
@thirstymonk ak chce niekto priechodne dychacie cesty 24 hodin?🙄🤔
Nie v akutnej faze sa NEPREPLACHUJE! hrozi ti zapal ucha alebo spojiviek! Roztokom si sople roznasas po celych dutinach a tie su prepojene s usami a ocami
Radsej pridaj antihistaminikum alebo aescin odpuchne ti sliznica a bude sa ti lepsie dychat
@stanulienkat Môže ísť na to 24 krát za deň :D
Pocas choroby by sa nemalo preplachovat, aby sa infekcia nezaniesla dalej do dutin a ucha.
@taktotedanie ďakujem za radu
dievčatá majú pravdu ak je zapal tak by sa nemalo prikladať napríklad suché teplo lebo si roznesieš zapal avšak sa preplachuje s vodou ktorá by mala mať max 37°C co môže zmiernit opuch sliznice sú antihistaminika konkrétne je napr. clarinase je to na lek.predpis
Ja použivam najskôr olinth, počkam 15 min aby odpuchla sliznica.
Potom mam veľku striekačku a urobim si 0,500 ml roztoku.
Preplachnem.
Pri preplachovani nesmieš cítit nepríjemný tlak až bolesť v ušliach.
Ešte pred preplachom použi suché teplo aspoň 20 min, môžeš aj po.
@thirstymonk a nakazí aj chlapa 😁
Preplach fyziologickym roztokom ktory kupite v lekarni je super je to vlastne vysterilizovana slana voda a neuskodite si tym urcite
Určite nie, ak je tam niečo patogenne, mohlo by sa to zaniesť do eustachovej trubice a dalej. Radsej vyckaj 7 dni a potom by som sa na to dala

vôbec si stým neublizis ja celé tehotenstvo používam preplach nosa clin sin med ....dokonca mi to pomohlo od kazdorocnych zápalov nosovych dutin a alergii ...dokonca som nemusela používať ani toľko krát nosne kvapky ..len mne viac vyhovovala ta fľaštička co je k tomu ako ta konvicka ...za mna konvicja mala slabší tlak ...ps som 31tt