icon

Je preplachovanie nosa soľou bezpečné počas nádchy?

23. feb 2025

Ahojte už 4.deň ma drží silná nádcha. Chcem skúsiť preplach soľou, ale čítam že by sa nemal robiť počas najväčšej nadchy? Nechcem si ešte viac uškodiť, je to pravda? Ďakujem

rebeka04
23. feb 2025

vôbec si stým neublizis ja celé tehotenstvo používam preplach nosa clin sin med ....dokonca mi to pomohlo od kazdorocnych zápalov nosovych dutin a alergii ...dokonca som nemusela používať ani toľko krát nosne kvapky ..len mne viac vyhovovala ta fľaštička co je k tomu ako ta konvicka ...za mna konvicja mala slabší tlak ...ps som 31tt

euka210
23. feb 2025

Neviem, ale ja som mala viac ako tyzden nadchu, nevedela sa toho zbavit, skusila som tu konvicku na vyplachovanie co som kupila nedavno a hned to vedelo nejake hlieny uvolnit a lepsie bolo.

rebeka04
23. feb 2025

@euka210 môže byt..ja píšem len svoju skúsenosť... mne nepomohlo keďže ja sa dosť rýchlo a silno zahlienim ....preto aj tie opakujúce zapáli dutin...odkedy preplachujem som ešte zapal nemala

valikasikulova
23. feb 2025

Pokiaľ viem počas choroby sa nema preplachovat ...ale nechám sa poučiť

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
thirstymonk
23. feb 2025

Nechcem byť zbytočne sprostý, ale po každom orgazme sa mi nádcha ukľudnila asi na hodinu.

stanulienkat
23. feb 2025

@thirstymonk ak chce niekto priechodne dychacie cesty 24 hodin?🙄🤔

taktotedanie
23. feb 2025

Nie v akutnej faze sa NEPREPLACHUJE! hrozi ti zapal ucha alebo spojiviek! Roztokom si sople roznasas po celych dutinach a tie su prepojene s usami a ocami
Radsej pridaj antihistaminikum alebo aescin odpuchne ti sliznica a bude sa ti lepsie dychat

taktotedanie
Autor odpoveď zmazal
thirstymonk
23. feb 2025

@stanulienkat Môže ísť na to 24 krát za deň :D

simsalabim
23. feb 2025

Pocas choroby by sa nemalo preplachovat, aby sa infekcia nezaniesla dalej do dutin a ucha.

autor
23. feb 2025

@taktotedanie ďakujem za radu

rebeka04
23. feb 2025

dievčatá majú pravdu ak je zapal tak by sa nemalo prikladať napríklad suché teplo lebo si roznesieš zapal avšak sa preplachuje s vodou ktorá by mala mať max 37°C co môže zmiernit opuch sliznice sú antihistaminika konkrétne je napr. clarinase je to na lek.predpis

zuzi56
23. feb 2025

Ja použivam najskôr olinth, počkam 15 min aby odpuchla sliznica.
Potom mam veľku striekačku a urobim si 0,500 ml roztoku.
Preplachnem.
Pri preplachovani nesmieš cítit nepríjemný tlak až bolesť v ušliach.
Ešte pred preplachom použi suché teplo aspoň 20 min, môžeš aj po.

ibrunova
23. feb 2025

@thirstymonk a nakazí aj chlapa 😁

tanika
23. feb 2025

@zuzi56 👍

erinka90
Autor odpoveď zmazal
hsjdudhdbd
24. feb 2025

Preplach fyziologickym roztokom ktory kupite v lekarni je super je to vlastne vysterilizovana slana voda a neuskodite si tym urcite

itaa
24. feb 2025

Určite nie, ak je tam niečo patogenne, mohlo by sa to zaniesť do eustachovej trubice a dalej. Radsej vyckaj 7 dni a potom by som sa na to dala