icon

Je smrkanie a kýchanie dôvodom na práceneschopnosť?

Dnes o 05:03

Dobré ráno, je smrkanie a kýchanie dôvod na PN?

Strana
z2
anonym_48690e
Dnes o 10:45
@saza007

Soplik a kychanie bez teploty urcite nie.

@anonym_autor tak načo ideš s virózou k lekárke?Naša funguje mailom so soplom virózou, bolavymi kĺbmi som doma druhý týždeň.Si zdravá? nie...máš ležať a oddychovať.Kvoli takej je celá kancelária doma v posteli tiež prišla do práce chora

anonym_48690e
Dnes o 10:46
@anonym_330fe8

V práci sme dve šéfka a ja, obe sme alergickú astmaticky. To by sme boli doma celý rok, lebo mu furt kýchame, smrkáme a kašleme,slzia nám oči

@anonym_330fe8 vidíš rozdiel medzi alergikom a človekom čo má virózu?

anonym_330fe8
Dnes o 10:53
@anonym_48690e

@anonym_330fe8 vidíš rozdiel medzi alergikom a človekom čo má virózu?

@anonym_48690e podľa toho v akom stupni tú virózu má
Ano viem , že bežný človek nemôže na prvý pohľad zistiť rozdiel, ale ak sme ozaj choré tak zostaneme doma, obe máme aj možnosť HO.
Avšak keď ide len o to kýchanie, tak to kýchame furt a to by sme reálne boli v práci iba pár krát za rok

rozculena
Dnes o 11:15
@anonym_autor

@moonlight1210 ja má ísť k lekárke. Necítim sa byť chorá a moja lekárka vládne tvrdou rukou. Dáva PN nerada.

@anonym_autor dáva PN nerada? To čo má byť? Snáď dáva PN podľa diagnózy

anonym_c05a6e
Dnes o 11:27
@anonym_autor

@moonlight1210 ja má ísť k lekárke. Necítim sa byť chorá a moja lekárka vládne tvrdou rukou. Dáva PN nerada.

@anonym_autor no ved uvidíš čo ti povie dr. a podľa toho buď pôjdeš na PN alebo nie, čo tu navymýšľaš?

anonym_48690e
Dnes o 11:36
@anonym_autor

@anonym_autor tak jej povedz, ze máš COVID robila si si test a dá ti PN.Akeze nerada?Ja neviem tak otvorím ústa som slabá, potim sa, mala som večer teplotu som chorá chcem PN.Co to máte za doktorov?Ja sa pri angine citim lepšie ako pri teplote 37,3 a sopli a bolesti celého tela

catherin4
Dnes o 12:07

Ano, jednoznacne zostat doma. Ja som tak bola 3 dni s prechladnutim.

lasona
Dnes o 12:12

Neviem si predstavit ze nejaky lekar da pn len na kychanie a slabu nadchu, pokial nie su ziadne ine priznaky. A hlavne ked sa konsoliduje a maju problem z pn na ine problemy

2691
Dnes o 19:14

@anonym_autor nie, daj si rúško do práce.
V našej robote sa každý modlil aby nikto neostal pn, lebo robiť svoju prácu a ešte zastupovať niekoho kvôli sopľu by bolo trestom.
Všetci sme chodili tak do práce.Rusko na seba a menej kontaktu.
Iné je , ak máš aj teplotu.

2691
Dnes o 19:17
@rozculena

@rozculena na sopel bez zvýšenej teploty?
To by bola PN celá republika v tomto období.
Ešte aj tá lekárka by musela byť PN.
Kde žijete ľudia?

2691
Dnes o 19:20
@rozculena

@rozculena veď práve, podľa diagnózy.
Autorka sa necíti byť chorá, tak nemusí ísť ani k lekárke.

anonym_3a9d00
Dnes o 19:36

Ako som sa dočítala v inom vlákne, učiteľky v škôlke môžu byť v práci aj so soplíkom. Rovnako ako deti. Soplík bez teploty predsa nie je choroba 🤷‍♀️

(áno, som ironická)

2691
Dnes o 20:17
@anonym_54774e

@anonym_autor mna kazdy posielal domov ked som soplila ja. Ale ked dotycne soplili, zrazu bol iny meter. Zariadila by som sa podla seba, ak sa necitis chora, tak nevieme ci ti lekarka vystavi pn. A dotycne este nikdy nezakaslali? Lebo ja zvyknem rano ked je chladno pokaslat a pokychat, potom som ok.

@anonym_54774e aj my sme mali takú kolegyňu, čo každého vyhnala na PN a keď prišlo na ňu, tak otočila, ze mať veľa práce a nedá si kvôli pn-ke strhnúť z výplaty 50 € 🤯

marca12
Dnes o 20:34

Ano,ma ist na PN. Neznasam,ked chori chodia do prace a hlavne si treba oddychnut. Potom sa cudujeme,kolko mladych umiera,ked kazdy chorobu prechodi a neoddychne si. Konecne by to mal aj zamestnavatel pochopit.

Strana
z2