Je smrkanie a kýchanie dôvodom na práceneschopnosť?
Dobré ráno, je smrkanie a kýchanie dôvod na PN?
@anonym_autor
Áno, neznášala som každého v robote kto tam orskal a soplil! Je to dôvod aj keď tu ti všetcia napíšu, že nie je. Keď robíš sama v kanáli, tak jedine vtedy nie. Takýto nakazila pol firmy a veď nevadí! Hlavne že sa pracuje. Potom od rodiča ochorie decko a ťahá sa to parádne!
Ostan doma a pokiaľ si zdravá a ide o kolegu, buď vďačná za jeho rozum, keď doma ostane.
@anonym_autor lekar co povedal?
Tak záleží či je to z alergie (vtedy nie je, to by sme boli doma celú jar) alebo začínajúca choroba kedy je práve to kýchanie a smrkanie veľmi infekčné. Taký človek by si mal dobrovoľne vziať HO, sick day, dovolenku, paragraf a ostať tie 2 dni doma. Dovtedy to najhoršie buď prejde alebo sa mu stav zhorší a pôjde na PN
V práci sme dve šéfka a ja, obe sme alergickú astmaticky. To by sme boli doma celý rok, lebo mu furt kýchame, smrkáme a kašleme,slzia nám oči
@anonym_autor riesis to z dovodu, ze niekto ostal na PNke a ty mas za neho viac prace?
Alebo ze ty si chces vziat PNku? (Alebo teba z prace posielaju na PNku?)
@anonym_autor riesis to z dovodu, ze niekto ostal na PNke a ty mas za neho viac prace?
Alebo ze ty si chces vziat PNku? (Alebo teba z prace posielaju na PNku?)
@moonlight1210 ja má ísť k lekárke. Necítim sa byť chorá a moja lekárka vládne tvrdou rukou. Dáva PN nerada.
@anonym_autor za mňa áno, neznášala som, keď došiel niekto chorý do práce, keďže som na liečbe, ktorá znižuje moju imunitu, tak sa každý sopel na mňa nalepil a neraz to prešlo do fakt veľkej choroby. Takže aj keď došiel chorý šéf do roboty, rovno som si zbalila veci, že idem HO.
@anonym_autor ja si myslím že hej. Ak sa necítiš dobre, choď k doktorovi. Keď ti odmietne dať pn, dá ti aspoň pčko. Ale myslím, že nebude robiť problém ani s pn. Chorí ľudia sa majú liečiť, nie chodiť do práce. A keď ti odmietne dary pn, tak holt povedala by som to šéfovi/kolegyniam, že chcela som sa doliečiť, ale dr ma poslala do práce, takže pokojne nech ju kontaktujú a vykomunikujú som to s ňou.
@anonym_autor Jedine ak sa clovek zle citi a teda ma aj ine prejavy choroby.
To by som ja tiez musela byt doma, lebo rano smrkach vkuse, mam zatiahnuty hlas... A casto jycham a som zahlienena aj po jedle...
Cize zavisi od toho,nci je to alergia, bezny soplik, inak sa clovek citi ok alebo ci je tam aj nieco ine. Ale idealne pri nadche, ak sa, ostat na homoffice.
@anonym_autor za mňa nie, inak by som nemohla nikde pracovať, ak má niekto celoročnú alergiu , tak potom čo?
Ak sa zle cítiš, a plus sa pridajú ine symptomy, vtedy je to už na PN
Ak sa okrem horeopisanych príznakov pridá aj teplota,tak PN je určite potrebná.
@moonlight1210 ja má ísť k lekárke. Necítim sa byť chorá a moja lekárka vládne tvrdou rukou. Dáva PN nerada.
@anonym_autor a kolko dni im tam uz takto kychas a smrkas?
@anonym_autor ako vieš, že je to len smrkanie, kýchanie.... môže to byť covid, veď nezmizol, vtedy malí byť povinne všetci doma, teraz nemusia???
prosim vás vy kde všetci pracujete, že máte nonstop možnosť si brať HO? 😀
@anonym_autor ako vieš, že je to len smrkanie, kýchanie.... môže to byť covid, veď nezmizol, vtedy malí byť povinne všetci doma, teraz nemusia???
@ivicatolic nie uz nemusia. Berie sa to ako bezne respiracne ochorenie 🤷🏻♀️
@saza007 ale aj pri bežnom respiračnom ochorení by mal byť človek doma, nech nenakazí kolegov. Či už to je covid alebo nie, to je jedno.
@anonym_autor a to ťa z roboty poslali na PN?
@saza007 bác....a ja že pomaródim aspoň rok 😭
@saza007 bác....a ja že pomaródim aspoň rok 😭
@ivicatolic dala si tam otazniky, tak som to brala ako otazku 🤪.
@anonym_autor
Áno, neznášala som každého v robote kto tam orskal a soplil! Je to dôvod aj keď tu ti všetcia napíšu, že nie je. Keď robíš sama v kanáli, tak jedine vtedy nie. Takýto nakazila pol firmy a veď nevadí! Hlavne že sa pracuje. Potom od rodiča ochorie decko a ťahá sa to parádne!
Ostan doma a pokiaľ si zdravá a ide o kolegu, buď vďačná za jeho rozum, keď doma ostane.
@anonym_8ffece
v kanáli? 🙂
myslíš v televíznom kanáli?
inak prave mi napadlo, ze preco sa televizne programy volaju kanaly, lebo to presne aj su
prosim vás vy kde všetci pracujete, že máte nonstop možnosť si brať HO? 😀
@anonym_aa1e92 korporáty
keď som alergik a je sezóna, tak smrkám a kýcham. tí starí kolegovia to vedia tí noví sa rozčuľujú, pokúšajú zazerať... minule mi zaziapala jedna mladá, že ja nie som lekárka aby som si mohla stanoviť vlastnú diagnózu a robiť domáce krvné testy. 😀
rozhodne lekar. Ale urcite je dobre to nesirit medzi kolegov
@anonym_autor mna kazdy posielal domov ked som soplila ja. Ale ked dotycne soplili, zrazu bol iny meter. Zariadila by som sa podla seba, ak sa necitis chora, tak nevieme ci ti lekarka vystavi pn. A dotycne este nikdy nezakaslali? Lebo ja zvyknem rano ked je chladno pokaslat a pokychat, potom som ok.
Podla rozhodnutia lekara, ako kazda PN. Alergicka nadcha nie, infekcne virusove ochorenie ano.
Soplik a kychanie bez teploty urcite nie.
@saza007 pozri ja som alergik, ale viem rozoznať či mám alergiu teda sopeľ a z toho kýchanie alebo som prechladnutá, no vtedy sa málokedy cítim zle a teploty už vôbec nemávam, ale teda viem tým nakaziť iné osoby, plus mávam to tak, že najskôr nádcha a potom mi to prejde na hrdlo, čiže začnem kašlať..takže keby takto každý mal chodiť chorý do práce (nerátam tam alergiu), tak by to teda vyzeralo..ale na druhej strane chápem, že keď človek soplí a kýcha a je prechladnutý a necíti sa zle, tak nedá vždy dr PN či má si brať človek kvôli tomu dovolenku? a nie každý má zas možnosť mať HO
Teraz si predstavujem čašníčku počas obedňajšieho roznášania jedál smrkajùc a kýchajúc...

Nie