icon

Je tep v kľude 90 považovaný za vysoký?

23. júl 2024

Ahojte, často mávam tep v kľude okolo 90. Je to v poriadku ? Považuje sa toto za zvýšený tep? Inak tlak mám váčšinou 100/80-85. Keď mám tep nad 85/90 necítim sa dobre.

taynee
•
Odpoveď bola odstránená
•
petraslov
•
23. júl 2024

Je to dosť vysoký tep v kľudovom režime, ja som nízkotlaková celý život, môj bežný tlak je 110/70 - 100/60 a pokojový tep mám od 48 -52.

dadis
•
23. júl 2024

@taynee Ja mam aj nizky tlak aj nizky pulz 😅. Mam vacsinou okolo 100/60 a pulz pokojovy okolo 48-52

autor
•
23. júl 2024

@taynee a nebývalo ti zle pri takom tepe?

autor
•
23. júl 2024

@petraslov myslíš že by pomohli betablokátory?

autor
•
23. júl 2024

@dadis aký máš tlak a pulz?

taynee
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
23. júl 2024

@taynee a tabletku si si dala len ak si mala vysoký tep a bolo ti zle alebo sa to musi uzivat kazdy den?

taynee
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
23. júl 2024

@taynee chodim pravidelne na kardiologiu a vedia o mojom tepe a vobec mi nepredpisali tabletky.

petraslov
•
23. júl 2024

Myslím si, že by mohli pomôcť 😉 ja aktívne športujem, preto mám ten pokojový tep nízky, určite treba niečo podniknúť, aby si ho v pokoji znížila aspoň na tých 70 úderov.

autor
•
23. júl 2024

@petraslov kardiologicke som to vravela a nepredpisala mi lieky nerozumiem preco. A vravela som jej popritom aj o búšeni srdca

taynee
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
23. júl 2024

@taynee v auguste mam termin tak sa jej este na to opytam raz. Ja mam bikuspidalnu chlopňu a dilataciu aorty :(

petraslov
•
23. júl 2024

Treba na ňu asi pritlačiť alebo potom zmeniť doktorku, aby sa ti časom niečo "nevyvŕbilo" kvôli takému vysokému pulzu. Odkedy ho pozoruješ, že je takýto?

autor
•
23. júl 2024

@petraslov viesco asi posledny rok cca to mam takto a niekedy to prejde az do takeho stavu ze sa roztrasiem a bojim sa. Hocikedy v klude sa mi stane ze zrazu sa citim zle tak si odmeriam tlak a takyto tep. Uz som mala tep aj 100 a to mi bolo az na odpadnutie

jaanulina
•
23. júl 2024

ja som mala tepy v klude aj 110, betablokator pre mna nie,lebo ja som mala tlak ok,a ten mi ho znížil a to mi bolo ešte horšie...a áno,pri vysokých tepoch mi bolo zle,pocit na odpadnutie...u mňa to bolo spôsobené nízkou hladinou hemoglobínu a železa...tzv.kompenzačna tachykardia...kardiolog nasadil liek len čisto na znižovanie tepu a železo,keď mi stúpol hemoglobín a železo,upravil sa aj tep

dzulli1980
•
23. júl 2024

Ja mám dlhé roky tep cca 100/min. ... v každej lekárskej správe mám napísané, že tep je v norme ... no ja nemám žiadne ťažkosti.

btus
•
23. júl 2024

@dadis nápodobne

akyia
•
23. júl 2024

@taynee ja mám vždy nizky tlak 90-100/50-70 a tep normálny, v kľude pred spaním klesne aj na 50

veronika2316
•
24. júl 2024

Aj ja som tak mávala dokonca cez 100 mne potom začali nonstop extrasystoly ale nikto neriešil obvodná dala egilok ale už ho neberiem

hyberncia
•
24. júl 2024

@petraslov tep 90 je určite úplne normálny a nemá sa z toho,čo vyvrbit. Čo to sú za bludne rady a odporúčania. Betablokator do takého nízkeho tlaku,dávať na dobrú pulzovu frekvenciu. A ešte aj radiť,že treba zmeniť lekára? Wtf?

butterflyeffect
•
24. júl 2024

Ja som mala kludovy tep 100-120 pri cinnosti siel na 160-180, dostala som tabletky na tep, tie mi vsak znizovali tlak, ktory mam inak dobry, a potom mi bolo zle kvoli nizkemu tlaku. Tak som povedala se ich brat nebudem ze aky to ma zmysel, ked jedno upravi a druhe prihorsi, tak mi povedala ok, ze mam brat magnezium. Casom sa to samo upravilo stacilo viac kludu a menej stresu. Teraz mavam 80-90 a vzdy mi povedia ze je to ok.

emaaurorapetrikova
•
9. aug 2026
@anonym_autor

@petraslov kardiologicke som to vravela a nepredpisala mi lieky nerozumiem preco. A vravela som jej popritom aj o búšeni srdca

@anonym_autor tebe búši srdce? Aj mne

emaaurorapetrikova
•
9. aug 2026

Aj mne niekedy búši srdiečko a som len dieťa