icon

Je to ekzém alebo reakcia na sterilizáciu?

21. jan 2025

Ahojte dost teraz ruky macam oplachujem, sterilizujem pri babanku a von moc nechodim cize z mrazu to podla mna nebude.
Natieram to hydratacnymi vselicim moc to stipe 😒
Najlepsie to vidno na ukazovaku na druhej fotke.
Alebo skusit Bi-oil?

michaela412
21. jan 2025

ja som to mala z dezinfekčného mydla, pomohol mi na to krem eucerin na ekzem

viestta
21. jan 2025

Je nejaky vazny dovod aby si casto dezinfikovala ruky? Nestaci len umyvat neagresivnym mydlom?
Kremy vyberaj bez emulgatorov, tie zvycajne stipu. Indulona atopiredu by ti mohla ulavit

autor
21. jan 2025

@michaela412 ten doma nemam 😒

autor
21. jan 2025

@viestta nedezinfikujem, ono moderatorky to tu popisu ako im pride...
sterilizujem flasky babatku, cize casto horuca vodaz potom nieco studenou a tak, nic ine nove ani inak nepouzivam, neviem co taka reakcia 😒

viestta
21. jan 2025

Kup si kuchynske klieste a vyberaj flase s nim, nebudes ruky v horucej vode macat
https://www.alza.sk/fackelmann-servirovacie-kli...

supermario
21. jan 2025

to je z chladu

lusyc
21. jan 2025

Chemikálie a chlad. Pomôže premastovat a vymeniť čistiaci prostriedok.

chichua
21. jan 2025

Mne to robí horúca voda

autor
21. jan 2025

@lusyc skusam be-oil ale je pravda, ze ked to namocim a utriem ruky potom najviac to stipe 😒

stanulienkat
21. jan 2025

V zimnych mesiacoch byva takato sucha koza. Premastuj. V zime su suchsie aj sliznice-oci, nos.

simca06022011
21. jan 2025

ja som toto mala na zaciatku kovidu od dezinfekcie. Za mna jedine na hrubo indulona modra. Nic ine mi nepomohlo. A prestat si rajbat ruky. Pouzi rukavice ked tak.
A co sa tyka hydratacie = nie, treba ti vyzivne, premastujuce mastne nieco na to, nie hydratacne.. ta indulona bola ideal :DDD neviem ci ma nieco takyto efekt este.

maris5
21. jan 2025

Syn mal az krvave ruky, velmi ho to svrbelo a stipalo. Kozna lekarka povedala, ze z chladu. Ja som bola za to, ze to ma z mydla v skolke. Prestal v skolke pouzivat mydlo a zazracne to zmizlo. Uz su to 3 roky.

Zmen mydlo a vyvaruj sa vysokym zmenam teploty vody.

autor
21. jan 2025

@maris5 kokso a to vonku som minimalne 😌

mk1111111111
22. jan 2025

Ja mam tiez aleegiu na chlad a vietor na rukach, pomahaju rukavice a kremovat donekonecna. Vecer davam na ruky vyzivny balzam urceny na pery. Mydlo na ruky nemozem vobec.