icon

Je to začiatok demencie u mamy?

4. máj 2024

Ahojte. Naša mama sama so sebou rozpráva aj 2h.napr.dobre dcérenka moja nech ti pan Boh odpustí. Ona mi bude hovoriť.. Dobre dcérenka moja.. A také reci. Kúpila som hrniec červenej farby. Ze pane Bože odpusť jej ze je s čertom. Lebo červená farba je vraj čertova farba. Mama skoro nikde nechodí.. Nevari. Celú veľkú noc nikde nebola. Ani sa prejsť vonku. Len do obchodu a za 10 min je doma. Hovorí o Bohu typu pan Boh to hento. Dokáže dlhé hodiny sedieť vo svojej izbe. Je nevrla,neladova aj slovné občas ublíži typu ty si aká pribrata a dieťa máš chudé..je to začiatok demencia?

pribinak
4. máj 2024

Môže byt a plus sa pridružila aj nejaká psychiatrická diagnoza

egonsk
4. máj 2024

Ber to aj z tej lepsej stranky, ak ju chyta blaznovstvo, tak by mala byt stastna, lebo blazni su stastni. Horsie vsak bude ked ju skor zacnu uzkosti trapit, to bude zataz aj pre nu a aj pre teba. Nuz nikto netusime ako dopadneme na stare kolena, ale dufame, ze sa o nas niekto z potomstva postara, ked to uz bude treba.

kiki68
4. máj 2024

No moze byt ta demencia, chcelo by to lekara nech to vidi

tinka_1807
4. máj 2024

Môže to byť kľudne demncia. Máme tiež v rodine. Začalo to presne takto zmenou nálad a divnymi rečami. Neskôr pribudali veci ako strata pamäte, postupná strata orientácie, nevedomosť o čase a pod. .... Chcelo by to vyšetrenie. Ale u nás v rodine to veľmi podobné začalo ..