icon

Je vysoký krvný tlak 205/140 bez príznakov bežný?

kubiko84
12. feb 2026

Chcem sa spytat ci uz bol niekedy niekto u internistky, ktora mu namerala krvny tlak 205/140 a nic necitil. A fungoval bez toho ze by nieco citil? Dakujem

majulino
12. feb 2026

Ano manžel, až mu raz opuchli nohy, najprv sme si mysleli, že alergická reakcia, kým, myslím, že starká nevravela, že ona mala opuchnuté nohy a vysoký tlak. Zameral sa mu, mal 195/150
Z dlhodobo vysokého krvného tlaku má problémy a obličkami, kyselinou mocovou a opuchmi kĺbov

minenkaa
12. feb 2026

@kubiko84 moj muz a to mal ešte trochu vyšší

kubiko84
autor
12. feb 2026
@minenkaa

@kubiko84 moj muz a to mal ešte trochu vyšší

U mna ziadne priznaky ani opuchnute nohy a vsetky vysetrenia v poriadku okrem tlaku.

kubiko84
autor
12. feb 2026
@majulino

Ano manžel, až mu raz opuchli nohy, najprv sme si mysleli, že alergická reakcia, kým, myslím, že starká nevravela, že ona mala opuchnuté nohy a vysoký tlak. Zameral sa mu, mal 195/150
Z dlhodobo vysokého krvného tlaku má problémy a obličkami, kyselinou mocovou a opuchmi kĺbov

@majulino mne nepuchnu nohy a vsetky vysetrenia v poriadku.

kubiko84
autor
12. feb 2026
@majulino

@majulino ja bez priznakov a vsetky vysetrenia ok tak preto ma to zaujima.

minenkaa
12. feb 2026
@kubiko84

U mna ziadne priznaky ani opuchnute nohy a vsetky vysetrenia v poriadku okrem tlaku.

@kubiko84 uplne nič nemal kým mu neodmietali tlak

viestta
12. feb 2026

Vysoky tlak je tichy zabijak, ked sa zvysuje postupne, dhe roky telo si zvykne a neprejavia sa ziadne priznaky. Preto je taky zakerny, lebo jednak hrozia mozgove prihody, jednak z dlhodobeho hladiska poskodzuje aj srdce. Prisli ti na to, nasadia liecbu, budes brat lieky a mozes fungovat bez problemov

iwesska
12. feb 2026

Fuu,no to bud rada,ze ti na to prisli, s takymto tlakom brali babku do nemocnice a nastavovali jej tyzden lieky . To je velmi vysoky tlak. A pravdepodobne ho mas uz dlhsie,kedze si na neho zvyknuta a necitis uz nic. Ale je to na cievy a srdce nebezpecne.

jogy1984
12. feb 2026

Ja som mával tlak 180 na 160 a nič som necitil

anonym_82dd42
12. feb 2026

Nie každý to cíti Mne sa zas čudujú že mám tlak 90/55 tep okolo 50-55 a viem fungovať bez toho aby som to cítila, nemota sa mi hlava, len keď prudko vstanem vidím sem tam hviezdičky ….. ale kedysi som chodievala pomáhať kamarátovi lekárovi s administratívou - vykonával v CZ zdravotne prehliadky ako pracovný lekár vo fabrikách - robili sme vtedy vstupné/vystupne/opakovane preventívny Vietnamcov, Rumunov, Bulharov a samozrejme SK a cz občanov … cudzinci všetci tlaky fajn ale slovaci to bol extrém, rekordmana sme mali 220/160 ten ani nedostal stempel do Prace ale rovno sprievodku k internistovi, tvrdil že jemu nič nie je že sa môže vrátiť do roboty.

unbeholfen
13. feb 2026

@kubiko84 tykoxo to je rekord a ja som si myslel že mňa nikto neprekoná. Ja som mal rekord 185 horný ale normálne ho mávam medzi 156 až 165. Dolný som mal najviac okolo 110. Beriem lieky a dlho trvalo kým mi internista nastavil správne lieky. Teraz už mávam blízko normy 120/80 ale skôr toto cítim. Takže ak mám napr. 145/100 tak nič necítim a keď mám tých 120/80 tak sa mi krúti hlava a je mi na odpadnutie.