Kam ísť k doktorovi v Tatrách?
Sme na tyzden v tatrach. Rozbolelo ma hrdlo a vyraza do usi. Mam ist do popradu na pohotovost? Abo cez den k nejakemu vseobecnemu? Nie je to akutne. Diky.
Ked to vydrzi do zajtra, tak zajdi k nejakemu obvodakovi co ma ordinaciu v Tatrach. Vela ich nie je, ale su. V Novom Snokovci je poliklinika
Ak to nie je akútne , prečo sa pýtaš ? Ak to bude akútne tak na pohotovosť do Popradu .
@lenka7477 myslim, ze vydrzim do zajtra🤦♀️
Ked to vydrzi do zajtra, tak zajdi k nejakemu obvodakovi co ma ordinaciu v Tatrach. Vela ich nie je, ale su. V Novom Snokovci je poliklinika
@anonym_1e2746 dakujem. Sme v Lomnici. Pozriem teda obvodaka v okoli. 🥰
@anonym_1e2746 dakujem. Sme v Lomnici. Pozriem teda obvodaka v okoli. 🥰
@anonym_autor aj v Lomnici je poliklinika, bola som tam v lekarni
Len jedna vec ked zajdes k vseobecnemu pravdepodobne ta zobere ako samoplatcu kedze unho nemas kartu, na pohotovosti len za pohotovostny poplatok.
@lenka7477 myslim, ze vydrzim do zajtra🤦♀️
@anonym_autor ale veď som Ti zle neradila ...neplieskaj sa do čela 🙂 Ak by to bolo akútne ideš automaticky na pohotovosť a nepýtaš sa na obvoďákov, kde budeš čakať a platiť , môžu mať aj dovolenky, takže zabitý čas a energia. Tak za mňa , len tá pohotovosť pri akútnom zhoršení zdravotného stavu .
@anonym_autor Alebo si ísť kúpiť do lekárne, povedať lekárničke aké sú problémy a uvariť si čaj.
@anonym_autor ja osobne z bolesťou hrdla nechodím k lekárovi. Kúpim si v lekárni sprej do hrdla, nosa, kvapky do uší, tabletky od bolesti a teploty a za 3-4 dní to väčšinou prejdem aj bez lekára.
Len jedna vec ked zajdes k vseobecnemu pravdepodobne ta zobere ako samoplatcu kedze unho nemas kartu, na pohotovosti len za pohotovostny poplatok.
@anonym_7b4c4a nie, nezoberie ako samoplatcu kedze ma zdravotne poistenie. Zoberie ju ako pohotovost. je to bezna prax u vseobecnych aj pediatrov, ze osetria aj pacienta mimo svojich a normalne to vyuctuju ZP ako kazdy iny ukon.
@anonym_7b4c4a nie, nezoberie ako samoplatcu kedze ma zdravotne poistenie. Zoberie ju ako pohotovost. je to bezna prax u vseobecnych aj pediatrov, ze osetria aj pacienta mimo svojich a normalne to vyuctuju ZP ako kazdy iny ukon.
@viestta tak potom naco sa kapitujeme u obvodných lekarov?ved ked kazdy vyšetrí hocikoho z ulice a vykaze to na poistovnu,tak moze kazdy chodit k obvodakovi, co je prave nablízku.
@viestta tak potom naco sa kapitujeme u obvodných lekarov?ved ked kazdy vyšetrí hocikoho z ulice a vykaze to na poistovnu,tak moze kazdy chodit k obvodakovi, co je prave nablízku.
@gagik ak ma akutny problem a je daleko od svojho lekara, tak moze ist ku akemukolvek lekarovi. Boli sme na dovolenke u miestneho obvodaka aj u miestneho pediatra, ani jeden nemal problem a ani sme nic neplatili. Nie kazdy stav je na pohotovost, tak na co ju pretazovat, ked to moze vyriesit najblizsi obvodak v ramci beznych ordinacnych hodin?
Ja som tak bola u obvodaka a neplatila som nic tiez 300 km od mojho bydliska na dovolenke SR
Horucka? Sťazene prehltanie?ozaj silná bolesť? Čaj,med,citron,cmulacie tbl,sprej z lekarne,Paralen ci Ibalgin...vyskušane a nič nezaberá?
@viestta zatial u vsetkych sa platilo za vsetky ukony aj u pediatra aj dospeleho a aj na pohotovosti je pohotovostny priplatok a nie zadarmo. Bez poplatku zoberie len zastupujuci dr, nie vsetci. Navyse ani dohodu o poskytovani zdravotnej starostlivoati nemas uzavretu s cudzim lekarom, len so svojim u ktoreho mas aj kartu.
@viestta zatial u vsetkych sa platilo za vsetky ukony aj u pediatra aj dospeleho a aj na pohotovosti je pohotovostny priplatok a nie zadarmo. Bez poplatku zoberie len zastupujuci dr, nie vsetci. Navyse ani dohodu o poskytovani zdravotnej starostlivoati nemas uzavretu s cudzim lekarom, len so svojim u ktoreho mas aj kartu.
@anonym_7b4c4a ako pisem, neplatili sme. Ani pred par rokmi u pediatra v Tatrach, ani pred troma tyzdnami u vseobecneho lekara v Lucenci. A neboli to zastupujuci lekari, lebo sme boli mimo bydliska. Ani jeden nespomenul, ze nas neosetri alebo, ze mame cosi platit.
Na pohotovosti zaplatis pohotovostny poplatok vzdy, ci si z prislusneho okresu alebo z druheho konca republiky.
@anonym_7b4c4a ako pisem, neplatili sme. Ani pred par rokmi u pediatra v Tatrach, ani pred troma tyzdnami u vseobecneho lekara v Lucenci. A neboli to zastupujuci lekari, lebo sme boli mimo bydliska. Ani jeden nespomenul, ze nas neosetri alebo, ze mame cosi platit.
Na pohotovosti zaplatis pohotovostny poplatok vzdy, ci si z prislusneho okresu alebo z druheho konca republiky.
@viestta a ja ako pisem platili sme.

Ak to nie je akútne , prečo sa pýtaš ? Ak to bude akútne tak na pohotovosť do Popradu .