Kam podávať Fraxiparine po operácii pruhu?
Ahojte, prosím o radu. Môj otec je po operácii pruhu a po prepustení z nemocnice dostal Fraxiparine na 7 dní. Chcem sa opýtať tých, ktorí ste si ho po operácii pichali (alebo ste ho pichali niekomu z rodiny) – podávali ste ho do brucha alebo do ramena? V prepúšťacej správe a návode je uvedené brucho, ale sestrička nám ukazovala rameno, tak som z toho trochu zmätená. Ďakujem za každú skúsenosť. ❤️
@mariamaya083 pichat do kožnej riasi, na bruchu sa spraví jednoduchšie, napr keď človek sedi. preto bolo v návode take odporúčanie.
Nemá sa pichať so svalu, preto pozor pri tom ramene
Ja si pichám vždy do brucha, vytvorím si riasu. Ale dá sa to pichať aj do ramena. Popravde mám na bruchu viac tuku 🙂.
Ja brucho, je to lepšie. Lebo vieš uchopiť tuk na bruchu a pichnúť. Pozri si videá na YouTube. Ja neznášam ihly , to bola moja smrť toto😀
Som na clexane (liek s rovnakym ucinkom a sposobom.podania) uz niekolko mesiacov, Sama si picham do stehna, a strieda ma manzel, ten mi picha do ramena. Do oboch z vonkajsej strany vytvorit koznu riasu a tam vpichnut. Striekacky pouzite odovzdat v lekarni, idealne ich zbierat do dakej plastovej flase.

@mariamaya083 obe miesta,sú ok