icon

Kam podávať Fraxiparine po operácii pruhu?

mariamaya083
Dnes o 11:49

Ahojte, prosím o radu. Môj otec je po operácii pruhu a po prepustení z nemocnice dostal Fraxiparine na 7 dní. Chcem sa opýtať tých, ktorí ste si ho po operácii pichali (alebo ste ho pichali niekomu z rodiny) – podávali ste ho do brucha alebo do ramena? V prepúšťacej správe a návode je uvedené brucho, ale sestrička nám ukazovala rameno, tak som z toho trochu zmätená. Ďakujem za každú skúsenosť. ❤️

anonym_3c0260
Dnes o 11:51

@mariamaya083 obe miesta,sú ok

gejb
Dnes o 11:52

@mariamaya083 pichat do kožnej riasi, na bruchu sa spraví jednoduchšie, napr keď človek sedi. preto bolo v návode take odporúčanie.
Nemá sa pichať so svalu, preto pozor pri tom ramene

anonym_86ebe6
Dnes o 12:09

Ja si pichám vždy do brucha, vytvorím si riasu. Ale dá sa to pichať aj do ramena. Popravde mám na bruchu viac tuku 🙂.

anonym_c9fe25
Dnes o 12:10

Ja brucho, je to lepšie. Lebo vieš uchopiť tuk na bruchu a pichnúť. Pozri si videá na YouTube. Ja neznášam ihly , to bola moja smrť toto😀

patrike
Dnes o 12:12

Brucho je ok, samozrejme dalej od miesta rezu.

lenkaviki48
Dnes o 12:32

@mariamaya083 do ramena a každý deň do inej ruky

domka222
Dnes o 15:26

Brucho. Vždy sa dá spraviť kožná riasa.

zuzuliatko18
Dnes o 15:33

Som na clexane (liek s rovnakym ucinkom a sposobom.podania) uz niekolko mesiacov, Sama si picham do stehna, a strieda ma manzel, ten mi picha do ramena. Do oboch z vonkajsej strany vytvorit koznu riasu a tam vpichnut. Striekacky pouzite odovzdat v lekarni, idealne ich zbierat do dakej plastovej flase.