icon

Karanténa

16. nov 2021

Prosím o odpoved iba mamičky, ktoré boli v takejto situácii alebo pracovali na hygiene a pod. Ide o to, že sme boli poz cela rodina. Najprv manžel od neho syn, potom ja a teraz aj najmladšia. Chcem sa opýtať je to v poriadku, že manžel má ísť do prace a syn má ísť do skoly( skoncila mu už karantena je min 3 dni bez príznakov) napriek tomu, že ja som ešte poz aj najmladšie dieťa? Ochoreli sme až po synovi. Neide mi o rozprúdenie vášni skôr nechcem nikoho ohroziť a pripadne nakaziť ja neviem kontaktom so školský i pomôckami alebo tak.Alebo to už veľmi riešim? Keďže je bežne dnes, že aj učiteľka napr ockovana ak má niekoho v karanténe chodí do prace.Dakujem

anjelicek26
16. nov 2021

Ked maju skoncenu karantenu, uz by nemali byt infekcny pre okolie. Takze ano, on moze ist do prace, syn po skonceni karanteny do skoly. Ked chces uplnu istotu - vezmi obycajny domaci test a uvidis na nom, ze uz nie je infekcny, aspon u nas to na cca. 8-9.den u synov bolo, ze uz domaci nezareagoval, na 14ty den mali negativny aj pcr test... k tym ockovanym ucitelkam, co chodia do prace, ked maju doma infikovanu osobu sa radsej vyjadrovat nejdem, to mi dviha tlak...ako keby sa ockovani nemohli nakazit...

evkamotka
16. nov 2021

Ano oni mozu ist ked im skoncila karantena, dodrziavaju karantenu uz len ti, ktorym trva. Manzel tak bol v sklze voci mne, riesili sme to

majulino
16. nov 2021

Ine by bolo, ak by ste neboli pozitívni, vtedy by sa karantena predlžovala

dada4
16. nov 2021

A ak sa môžem poradiť. Momentálne sme skoro v rovnakej situácii. Manžel, syn, pozitívni, mne ešte samotest zatiaľ vyšiel neg. Ale synovi vyšiel v piatok poz. Zajtra ideme na PCR. Tak od kedy sa mu bude rátať karanténu ak mu PCR vide pozitívny? Ja som z toho madar🤷‍♀️muž je poz. Od včera samotestom. A najmladšia ma príznaky, len sa nechce otestovar-rebelka. Ale nerozumiem že vlastne ako sa to všetko počíta, tie dni v karantene. Lebo to mi tiež tak vychádza ze syn, by mal ísť do školy, ešte cez mužovu karanténu... 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

autor
16. nov 2021

@dada4 nám lekárka pri synovi zapísala do karty začiatok karanteny deň kedy sa začali príznaky a kedy som urobila doma antigen ....dokonca mi povedlaa, že nemusím ísť s ním na pcr, že je to jasne (3 testsy mal poz doma). Nakoniec som koli covid pasu išla aj s ním na pcr ale až po troch dňoch kedy už doma mal antigen neg tak som myslela, že aj pcr bude negat ale ešte mal pozitívnych pcr

autor
16. nov 2021

@evkamotka dakuejm

autor
16. nov 2021

@anjelicek26 dakujem

autor
16. nov 2021

@majulino vdaka

dada4
16. nov 2021

Aha jasne, takže keď môjmu vyšiel v piatok poz. test karanténa sa mu ráta od toho dňa. On mal všetky príznaky od toho dňa. A keď mu príde výsledok PCR testu poz. po tejto strede keď ideme na testy, neriešim už 10dnovu karanténu od toho výsledku, tak som to pochopila,ze😄.. No uvidime