Kde mi poradia ohľadom šošoviek?
Dobrý deň , uvažujem že začnem nosiť kontaktné šošovky, pretože ma okuliare dosť obmedzujú, bohužial nemám vo svojom okolí nikoho s kým by som sa o tom mohla porozprávať a vymeniť skúsenosti. Poznáte miesto, nejakú optiku, kde mi ochotne odpovedia na otázky a poradia čo je dobré? Ďakujem za rady!
Z vlastnej skúsenosti ti môžem odporučiť optiku www.optikaexclusiv.sk - ochotný a vyškolený personál. Super prístup, poradia a vysvetlia, nemusíš sa báť opýtať;) Možno si tam zrovna aj objednáš šošovky a začne ti nový život bez okuliarov 🙂))
Ahoj v prvom rade smer ocna doktorka, nech ti skontroluje oci ,pomeria a vobec odporuci ci mozes kontaktne sosovky nosit. Nikto ti cez net nepomeria spravne oko. Sosovka ti musi sadnut ( cize musi mat aj spravne zaoblenie ) , inak to nebude mat vyznam.
So šošovkami mám len vynikajúce skúsenosti, určite ti odporúčam kúpiť si aj očné kvapky tzv. umelé slzy, najmä ak chceš šošovky nosiť celý deň.. 🙂
odporucam ist na konzultaciu k dobrej ocnej a dat na jej odporucanie-nie k takej,ktora ti podla dioptrii na okuliaroch predpise o nieco slabsie sosovky.
Šošovky používam 10 rokov, bez problémov... Treba dodržiavať hygienu, pokyny, neliest s nimi do bazénov, meniť v stanovenú dobu... Plynu dostaneš pri aplikácii. S otázkami choď ku svojej očnej, sa ti presne parametre, nie je to iba dioptrua ale aj zakryvenie. Potom už si ich vieš kúpiť hocikde...

Ahoj žabka, videla som na nete rôzne poradne s lekárom, verím, že nájdeš nejakú aj na toto téma. Ja nosím tiež okuliare a sú chvíle kedy by som ich chcela odložiť, držím palce aby ti to vyšlo!