Keď sa vytočím, neviem sa ovládať a ani komunikovať
Dobry vecer, neviem, preco vlastne pisem, povazujem sa za normalnu, priemerne inteligentnu osobu, zenu okolo 40r. Ale nezvladam podla mojho nazoru stresove situacie, resp. Ked na mna niekto slovne utoci. Dnes som si to potvrdila. Boli sme so synom 2r. Vonku odbehol mi do takej predzahradky, kde boli kamenne chodniky, tak sme po nich chodili a ukazovala som mu farebne kvetinky. Nic ine sme tam nerobili. Zrazu sa tam objavila pani a zacala po mne hulakat, ze co tam lozim, to bola citacia. Povedala som jej, ze nie je nikde napisane, ze sa to nemoze, a ze dieta mi tam odbehlo a ukazujem mu kvetiny a chodime iba po chodniku. Utocenie neprestavalo, ze ci si neviem decko chytit a podobne. V tychto pripadoch nastava u mna zatemnenie, zacinam lapat po dychu a nezvladam naval stresu. Clovek chce normalne vyriesit situaciu, pani vyzerala slusne, ale mnou uz lomcovali strasne nervy. Neviem dychat, neviem argumentovat, najradsej by som cloveku jednu s prepacenim pridrbala. Ale to sa nikdy nesralo, dufam sa ani nestane, lebo samej mi je to neprijemne takto riesit spory. Nejde iba o tento pripad, toto sa deje vzdy, ked niekto utoci na mna. Spory ja nevyhladavam. Ako zacat normalne reagovat, resp. Normalne uvazovat v tejto situacii neviem. A samzrejme som to dnes preniesla do svojej domacnosti tu nervozitu, a bola som neprijemna na muza. Poradte
ukazujem mu kvetiny.
@makova333 ano patria, robim na miestnom urade v Petrzalke, tak toto viem na 100percent, kedze s tym pracujem a mam pristup k zverovacim protokolom. Takmer vsetky verejne priestranstva v petrzalke ma na LV magistrat a su zverene do spravy MC Petrzalka. Aj predzahradky pred domami, ktore si ludia z domov upravuju nemaju na LV ludia z bytovych domov. Tam taktiez travu kosi MU petrzalka. Ak sa nebavine zrovna o sukromnom vlastnikovi v pripade Slnecnic, tak ano vlastnikom je magistrat. Skus si pozriet katasterportal.
@makova333 aj ked stale nechapem preco sa tu okolo toho stale tocime. Ja nemam pochybnost, ze sme boli na verejnom priestranstve, nejednalo sa ani o predzahradku pri dome. Ja som chcela radu, ako sa sebaovladat, tak som dala opis situacie, ktora sa stala. A aha kam sme sa dostali. K listom vlastnictva 😀.
My máme pri ihrisku ostrovček na ktorom rastie vysoky strom a pod ním rastu drobné kvietky. Neďaleko je fontána. Deti bežne trhajú kvety a hádžu ich do fontány. Nikto im ešte nič na to nepovedal. A to už sú väčšie deti. To co si dovoľuje ta ženská na teba zvyšovať hlas? Ja sa ti ani nečudujem ze si mala nervy. Nechápem čo jej na tom vadilo? Ze posliapes kvety? Ja by som povedala ze dám pozor a tam by naša komunikácia skončila. Ona mi príde nejaká zakomplexovana. Kričať na cudziu osobu, dá sa to vysvetliť aj slušne ale na to asi nebola inteligentná.
na Tvojom mieste by som tu zensku uplne, ale ze uplne odignorovala, ak teda to naozaj nebol jej pozemok, ved co na Teba zavola policiu? za to, ze pozeras na kvety s malym? urcite vsak by som sa neznizovala na jej uroven, ze by som po nej zacala ziapat ako zmyslov zbavena, ignoracia by ju aj tak viac len nasrala :D
ale to ovladanie je tazke, hlavne v takychto situaciach chapem 🙂
@lianka123 prosim ta uz neprispievaj do tejto diskusie. Robis tu zbytocne rozbroje a nijako si mi neporadila. Okrem toho kybla, ktory by si mi smarila do hlavy. Dakujem
Je to otvorena diskusia, pomenovala si svoj problem a ak ti niekto povie ze ty si problem, tak to pocut nechces
@majka35 vies o tom, ze naposledy clovek, ktory coachoval /inymi slovami poskytoval trening/ na skvely zivot, spachal samovrazdu? Inak tieto tipy treningov robi polovica mojich neuspesnych kolegov. V principe to funguje tak, ze ak si v niecom podpriemerny, tak potom o tom aspon rozpravas, napr na autogenych treningoch.
A ja nechapem, preco ma tu stale niekto oznacuje a nieco mi vysvetluje (nielen ty). Treba sa zamerat na podstatu problemu - tvoje spravanie sa v urcitych situaciach a tam som sa vyjadrila jasne. A inak pozdravujem na MU 🙂
@lianka123 možno si úspešná v práci a polovica tvojich kolegov podpriemerných, ale z tvojho prejavu je cítiť veľkú nervozitu, nespokojnosť, potrebu útoku... možno doma ťa tak neocenia, ako v práci... Čo ja viem... Každopádne tvoj prvý komentár ma veľmi prekvapil... A hlavne dosť o tebe vypovedal...
@lianka123 neberiem ziaden nazor od cloveka, ktory mi napise, ze by mi smaril kybel do hlavy. Sorry.
@makova333 odpovedala som na tvoj prispevok, o magistrate, ze nema vo vlastnuctve pozemky v petrzalke. Tak som ta oznacila, lebo som odpovedala tebe. Problem v tejto konjretnej situacii, co sa mi stala ale naozaj nevidim v sebe. Tiez sa zamysli nad situaciou, ze na teba a tvoje dieta zacne niekto kricat, len kvoli tomu, ze si si sla pozriet s deckom kvety na sukromnom pozemku. Najprv som jej slusne odpovedala, ze nic sme neposlapali, davala som pozor a chodili sme len po chodniku. Utok aj nadalej pretrvaval. A toto ma uz vytocilo.
Na verejnom pozenku tam malo byt.
@lianka123 ano je to verejna diskusia, ktoru som zalozila ja. A slusne ta prosim aby si uz neprispievala, lebo tvoje prispevky nemaju pre mna ziadnu hodnotu a len tu provokujes aj inych ludi. Tak prosim ta odid a neprisvievaj sem uz. Dakujem
Poviem pani trefnu poznamku a odidem, A viac neriesim.
@makova333 ok, to si ty. Ja som iny clovek, mna to rozculi tak, ze mi to pokazi den a preto som tu hladala nejake rady ohladne sebaovladania. Kazdy sme ini a inak reagujeme.

Nie napetria Magistratu BA.