icon

Kedy začne účinkovať frovatriptan na migrény?

Dnes o 08:38

Ahojte žienky tie čo máte migrény s pomalým nástupom keď vezmete povedzme hneď v začiatku frovatriptan kedy začne účinkovať? Viem ze ma pomalu dobu nástupu ale pôsobí dlhšie. Užila som ho pred hodinou a zatiaľ nič moc necítim. Vypila som aj kávu nakoľko neurológ hovoril že káva zosilňuje jeho účinky. Na nete som našla ze by sa mal užívať aj s ibalginom ze lepšie pôsobí. Ako to je? Dostala som rizatriptany na náhly nástup (99 percent mojich migrén) a frovatriprany na pozvoľne migrény. Zároveň užívam už 4 mesiace preventívne Stugeron migrény sú slabšie a sú 2-3x do mesiaca. Mate skúsenosti s týmto triptanom? Zaberá vám? Ďakujem

anonym_a278a4
Dnes o 09:27

@anonym_autor pridaj magnerot, koenzyn Q10 a vit. B2. Mne tie dvoj tabletkove triptany nepomohli. Mala som migrenu xy krat do mesiaca.

anonym_e918d1
Dnes o 09:55

@anonym_autor účinok by si mala cítiť do polhodiny, teda už nie cítiť migrénu ale také oťapenie budeš cítiť. Ak si odpozorujes, resp.sa ti na druhý deň migréna vráti, skús s triptanom užiť aj novalgin alebo ibuprofén. Zosilňuje to účinok. Upozorním ešte na to, že treba rozlíšiť skutočnú migrénu od bolesti hlavy, Triptan len na tú migrénu. Súhlasím s vyššie uvedeným, že treba prevent.aj doplnky výživy, hlavne Mg a Bckove vitaminy

anonym_ea9bca
Dnes o 09:57

beriem v prípade migrény iné tripany a nástup závisí v akom štádiu migrény to zoberiem. a akú dávku lieku zoberiem.
Bežne beriem liek až keď je migréna v plnom prúde - neraz už ležím s nevolnosťami a obrovskými bolesťami hlavy. Ak si dám len 1/4 tbl. - účinok pocítim o 2 - 3 hod.